Dát dítě do školky, nebo nechat doma?

100
4.5.15 12:35

Dát dítě do školky nebo nechat doma?

Holky, chtěla jsem dát synka od ledna do školky, v květnu 2016 mi končí rod. dovolená. Uvažuju, že bych zůstala do září doma, jelikož co s dětma přes prázdniny, školka jen 3týdny, já bych dovču nedostala, manža OSVČ babičky pracují. Teď zvažuji, jestli synka dát od toho ledna aby si zvykl, navíc bude poslední rok ve školce i dcerka, ikdyž v jiném oddělení, ale byli by spolu venku, na obědě…nebo ho nechat doma a dát až příští rok.Bude mít za dva týdny 2roky. Potřebuji trošku poradit, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
4.5.15 12:36
@llucika píše:
Holky, chtěla jsem dát synka od ledna do školky, v květnu 2016 mi končí rod. dovolená. Uvažuju, že bych zůstala do září doma, jelikož co s dětma přes prázdniny, školka jen 3týdny, já bych dovču nedostala, manža OSVČ babičky pracují. Teď zvažuji, jestli synka dát od toho ledna aby si zvykl, navíc bude poslední rok ve školce i dcerka, ikdyž v jiném oddělení, ale byli by spolu venku, na obědě…nebo ho nechat doma a dát až příští rok.Bude mít za dva týdny 2roky. Potřebuji trošku poradit, díky :)

zapoměla jsem přidat, že nevím, jestli do školky může, když budu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.5.15 12:39

Do školky může, ale dvouleté dítě bych nechala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.5.15 12:41

U nás by tedy otázka zněla spíš jestli ho vezmou. Vždyť mu nebudou ani tři. U nás berou děti hrozně pozdě.
Pokude nemusíš, tak to neřeš, nech ho doma a dej ho do školky až v září, to mu bude tři a kousek. Není kam spěchat.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
4.5.15 12:43
@terinka4444 píše:
Do školky může, ale dvouleté dítě bych nechala doma.

proc?
Ja premyslam ze by som dote supla na 1-2 dopoledne medzi deti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
4.5.15 12:43

Dvouleté ne, ale ono v lednu mu bude 2a3/4 tak proč to nezkusit ;-) Můj šel taky v tom věku na zkoušku, navíc školkovné stjně vrátí na daních zpět, takže bych k zápisu určitě šla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
4.5.15 12:44

U nás by dítě vzali jen pokud by mělo 3 roky do konce roku 2015. Mám stejně starého syna. Půjde do školky nejdřív v těch 3 letech a 3 měsících a to ještě možná :think:
Jinak teda pokud bys jej chtěla dát do školky v lednu 2016, tak musíš teď na zápis.
Na případné zvykání, socializaci apod. bych volila soukromé zařízení s menším počtem dětí (miniškolka, klubík, rodinné centrum…) třeba na 2 dny v týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:45
@Halka píše:
U nás by tedy otázka zněla spíš jestli ho vezmou. Vždyť mu nebudou ani tři. U nás berou děti hrozně pozdě.
Pokude nemusíš, tak to neřeš, nech ho doma a dej ho do školky až v září, to mu bude tři a kousek. Není kam spěchat.
Halka

vzali mi ho jen proto, že tam chodí dcerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.5.15 12:45
@miisenka píše:
proc?
Ja premyslam ze by som dote supla na 1-2 dopoledne medzi deti..

protože můj názor je ten, že pokud to jde, dvouletému dítěti je lépe s mámou. A šupnout ho mezi děti můžu i tehdy, když jsem mu u toho šupání připravena asistovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
4.5.15 12:46

Taky záleží, jaké máte třídy. My jednu smíšenou. Takže představa 2,5 leťáka s odkladovými sedmileťáky mě děsí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:49
@ewajs píše:
U nás by dítě vzali jen pokud by mělo 3 roky do konce roku 2015. Mám stejně starého syna. Půjde do školky nejdřív v těch 3 letech a 3 měsících a to ještě možná :think:
Jinak teda pokud bys jej chtěla dát do školky v lednu 2016, tak musíš teď na zápis.
Na případné zvykání, socializaci apod. bych volila soukromé zařízení s menším počtem dětí (miniškolka, klubík, rodinné centrum…) třeba na 2 dny v týdnu

u zápisu jsme byli a jsme přijatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:51
@ewajs píše:
Taky záleží, jaké máte třídy. My jednu smíšenou. Takže představa 2,5 leťáka s odkladovými sedmileťáky mě děsí :nevim:

máme dvě, a navíc tam mají 2,5leté děti každý rok min.3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.5.15 12:52
@DDDeni píše:
Dvouleté ne, ale ono v lednu mu bude 2a3/4 tak proč to nezkusit ;-) Můj šel taky v tom věku na zkoušku, navíc školkovné stjně vrátí na daních zpět, takže bych k zápisu určitě šla :-)

No právě, u zápisu říkala, že pokud se dítě do 3měsíců nezvykne, tak je lepší to zkusit další rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
4.5.15 13:01

@llucika malýmu budou 3 v březnu a nevezmou mi ho :think: tak si to drobet protáhnem, no ;) na druho stranu jsem radši, že nepůjde do rozjetý třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.5.15 13:07

Máme syna nar. v březnu, teď mu byly tři, v září tři a půl. Do státní školky nám ho nevzali, uvažujeme o soukromé (do práce zatím nejdu, máme ještě mladší dceru). A právě zvažujeme tu soukromou, že by tam chodil jen na dopoledne právě kvůli socializaci a dalším věcem, které mu školka může dát. Svým příspěvkem chci říci, že zvažujeme u 3,5 letého, jestli školku ano nebo ne, když jsem zatím doma. Pokud bych nemusela kvůli práci, mladší bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin