Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malý(10m) mi spal ve fusaku(klasický od emitexu) 1.5hodiny,měl jen bodyno s dlouhým rukávem,lehučkou bavlněnou bundu a tenkou čepku.Vůbec nebyl spocenej.Nám tu teda dost fouká,ale na slunku je teplo.Za mě fusak ano
Ahoj,
loni touhle dobou měli děti 15m a ještě seděli v jarním fusaku. Měli jsme od emitexu, takové ty fleecové. Ono, když jen miminko leží, tak může brzo prochladnout, 15st ještě není kdoví jaké teplo, takže bych fusak určitě dávala. Zkus si sednout na půl hodiny na lavičku ve stínu a uvidíš, že ti za chvíli bude docela zima.
no my tu dneska mame 16 stupnu ve stinu..na slunku je 25..takze to bych fusak nedala..jestli bydlis v krkonosich kde je kosa tak jo..musis dle podminek venku proste se ridit..
Tak ja jsem byla dnes s detmi sedicimi v kocarku na bruslich v lese (docela stin a vitr) a fusak jsem sundala byly zmrzlinky a to mely body dlouhy rukam,mikcu a bundy,strample a ryfle
,za me urcite nechat
A to je na teplomeru 20 st ![]()
3 týdennímu miminku bych fusak určitě nechala. Přeci jen je počasí aprílové, chvilku fouká, chvilku svítí. Dcera má 10m a taky má ted ve sporťáku fleecový fusak od emitexu a když se zatáhne a fouká, tak má ruce jako led.
Ahoj. Tak já fusak dávám a to je nám 9m
dám jí do toho jen tak v slabejch tepláčkách a mikince. Když se mi zdá, že je fakt teplo, nezapínám. Mě přijde tohle počasí zrádné, fouká docela studený vítr, tedy alepoň tady ![]()
Ahojky, malému je 4,5 měsíce a fusak zatím má. Má ho teda ztažený tak, aby vrchní část těla byla mimo. A do toho měl dneska ráno bodíčko s krátkým rukávem, přes to lehké tričko s dlouhým, tenké tepláčky, ponožky a je v jarním overálku. Samozřejmě čepička. Řídím se tím, jestli je, nebo není zpocený a to není. Odpoledne asi už nebude mít to tričko s dlouhým rukávem, i když dost tu fouká. Přeci jenom, oni se moc nehýbou a to „teplo“ je jenom ze sluníčka, když se zatáhne, tak nic moc, vzduch je ještě studený. Ale o víkendu, když má být těch 22°C mu fusak už asi nedám, jenom tu spodní část.
Dala bych mu bundu a přikryla ho fleesovou dečkou. Ve fusaku by se mohl přehřát.
Mám únorňátko a to co mají vaše děti měl v minus pěti(zimní fusak,body s dlouhým,dupačky ,bavlněný kabátek a flisový ovarálek,epici,rukavice.Hodně záleží co máš za kočár,třeba do kombinace s vložnou taškou už zimní fusak ani omylem,pokud máš pevnou korbu a nánožník,stačí flísový fusak nebo deka,ve dvaceti stupních i když fouká,je tam dítě jak v bavlnce.Pokud máš ale kočár jen hadrový dala bych fusak dolu,ale nahoru už jen deku.vidíš sama,ale moc bych nepřehřívala,co pak budeš dávat v zimě?Dobrý výběr
@danik píše:
PS: Já mám taky zimní děti, obě kolem toho 4-5 měsíce fusak v hlubok.kočárku měly. Šla jsem si sednout s kamarádkou,která v té době měla roční sedící dítko a hleděla na mě, že my fusák používáme. Uběhly 2 roky, narodilo se ji zimní miminko a i oni najednou s několikaměsičním prckem v dubnu jezdili s fusakem.JE VELKÝ ROZDÍL, jestli mimi sedí nebo jen leží (pro ty maminky, které píšou, proč na jaře fusak)
MOje děti taky ležely a fusak jsem nedávala. Já jsem pro studenější odchov a řídím s epravidlem jedné vrstvy navíc, než my. Žádný problém nikdy nebyl.