Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
ráda bych zeptala, jaké máte zkušenosti. Letíme s dcerou na tři týdny k moři. Let máme relativně normální - 4h dlouhý a letíme ve večerních hodinách (19.30h) Bude to její první let a tak přemýšlím, jak jí ho i nám, dalším cestujícím
zpříjemnit, aby se nenudila a měla vše potřebné. Také bych se ráda zeptala, co byste nikdy nezapomněli zabalit pro vaše dítě sebou. Budeme v soukromí, v plně zařízeném baráku (hračky a postýlku brát nemusíme). Moc děkuji za vaše příspěvky a budu se těšit, že na seznam připíšu nějakou důležitou věc, která mě ještě nenapadla.
Pokud už kouká na nějaké pohádky, tak dvd přehrávač nebo noťas se staženýma pohádkama, nám to pomohlo s 1,5r i na usínání v cizím prostředí, že se mu pustila pohádka, u tý se trochu „umrtvil“ a usnul, i když předtím řval.
Pokud má nějakou svoji hračku, tak rozhodně nezapomenout tu, i když budou hračky tam.
Jinak určitě „lékárničku“, takže čípky či sirup na sražení horečky, náplasti, desinfekce, pinzeta, kapky do nosu (nic nedokáže tak otrávit dovolenou jako dítě s ucpaným nosem), smectu, pantenol ve spreji na případné spáleniny od sluníčka.
Děkuji Gladys,
ten dvd přehrávač je asi dobrá věc, kamarádka mi navrhla, že mi ho půjčí. Naší oblíbenou hračkou je plyšová kočka Laura, bez ní ani krok, tu MUSÍME mít
Léky budu dávat těsně před odjezdem dohromady. Nemáš zkušenost s nějakým repelentem?
ja mam zkusenosti s trochu mensim ditetem a vlakem - ty č hodiny. 4 hodiny jsou celkem dlouhe, ale jestli jedete vecer, bude spat a bude pokoj. Me dcera nespi a musim ji bavit cele 4 hodiny. Urcite bych si do letadla vzala nejakou kniku, aby jsi ji mohla cist, nejakou u ktere vydrzi a daji se treba ukazovat zviratka a k nim jeste dovymyslet pribeh.
ja s ni taky rada koukam z okna, ale v tu dobu nebude toho moc videt, mozna pak pred pristavanim svetylka a vypravim k tomu taky nejaky pribeh.
Ahoj, já spíš u Tebe v diskuzi přiživím, pojedeme v létě.
Jen mě teď napadlo nějaký věci do vody - my budeme mít takový ten plavací pásek asi i rukávky. To tam ale možná mají ![]()
Jo a my budeme muset brát knížky asi tak 2 - četeme před poledním spaním a večer taky, bez toho to nejde
, krtek vycestuje určitě s námi ![]()
jo dvd prehravac bych vzala urcite, my ho nemame, nahrala jsem ji jen nejake pisnicky, ale nema moc rada ty sluchatka na usich…jinak by byl klid, koukala by na cmelaky nebo na maxipsa.
Na pobyt bych s sebou kromě běžných věcí (oblečení, drogerie) vzala základní léky s českým návodem - nurofen, paralen, něco na průjem, rýmu, kašel, dezinfekci atd. Teploměr.
Opalovací krém a něco po opalování. Ale to už se dá všechno koupit na místě.
Nezapomenout na pojištění na úraz atd.
S letem - nikdy nevíš, jak to takhle malé dítě vezme. Třeba to prospí, když letíte na večer. ![]()
ja jeste vsude s sebou vozim et. olej levanduli, je na vse mozny, treba na stipance, desinfikuje. krom opalovaciho kremu i na krem na zklidneni po opalovani, brejlicky a kloboucek a tricko do vody.
repelenty moc nepouzivam, tak nevim.
Ještě mě napadá vzít nějaké hodně oblíbené jídlo, akorát to teda si musí být balené, takže oblíbené sušenky, nějaké hotové, pokud má ráda skleničky, vaničky, oblíbená šťáva, po startu můžou zalehnout uši, tak aby bylo jisté, že něco spolkne a uši tím odlehnou, na start bych dala flašku s hodně oblíbeným pitím kvůli tomu zaléhání.
Suik - knížky určitě zabalíme taky, miluje prohlížení a čtení pohádek a jedeme na Kypr, takže tam doma určitě nebudou mít nějakou, které bychom rozuměli
A malá je fakt pohádková i filmová, takže dvd stopro. Léky bude mít nastarost manžel, má k tomu blíž, než já. To pojištění musím taky pořešit, na co všechno je dobré a kde.....
Stazinko - určitě se přiživ, však to je pro všechny určitě potřebné, kdo takhle jedou poprvé ![]()
Tak ja bych na cestu pocitala radeji s variantou, ze dite nebude spat vubec a tudiz ho budu muset nejak zabavit. Pokud usne, tak to brat jako extra bonus a poradne si to uzivat! Urcite to pitko, proti zalehnutym usim. Taky je dobra takova ta kreslici tabulka, co se da smazavat jednim tahem, knizku, dvd, pokud uz smi, tak nejake mlsando. Pokud uz nema plenky, pro jistotu trenigove gatky, aby clovek nemusel resit nehodu. Jinak pocitej s tim, ze pokud ukazes diteti v letadle zachod, tak tam budes muset jit prinejmensim 8×. i kdyz ze sebe nevycmrndne ani kapicku…
Na dovolenou leky, krome jiz zminovanych bych prihodila i kapky do usi.
Jo a do letadla svetrik, kvuli klimatizaci, byva zima a muze ti prochladnout. A hlavne si tu klimu nad sedadlem vypnout…
@Gladys píše:
Ještě mě napadá vzít nějaké hodně oblíbené jídlo, akorát to teda si musí být balené, takže oblíbené sušenky, nějaké hotové, pokud má ráda skleničky, vaničky, oblíbená šťáva, po startu můžou zalehnout uši, tak aby bylo jisté, že něco spolkne a uši tím odlehnou, na start bych dala flašku s hodně oblíbeným pitím kvůli tomu zaléhání.
Jasmínka je zatím výbornej strávník
takže ona teď jí fakt všechno, oblíbeného zatím nic vyloženě nemá. Jak je to s pitím na letišti, když budeme mít pro ní svoje. Neznám tyhle postupy, zatím létám jen sama. To se musí ochutnat před nimi?
@74paja píše:
Musis to ochutnat pred nimi…
A kolim toho pití je, to už neřeší, zda 300ml nebo víc? S tou klimatizací je to svatá pravda, to se fakt nedá, už jsem pak kvůli ní několikrát měla rýmu. Takže svetřík taky určitě zabalím - díky ![]()