Dát, nebo nedát antibiotika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2528
14.1.13 11:18

Dát nebo nedát antibiotika

Ahoj, řeším takový problém moje malá(15 měsícu)Dostala v noci teploty 38,4 a trochu ji to bralo na vzracení. Zašla jsem s ní k lékaři, ale byl tam bohužel záskok za našeho lékaře(takový starší lékař už určitě na důchodě)a ten na všechno píše ATB. Malá je ted v pohodě, teplota skoro žádná, valí do sebe rohlík a spokojeně povídá. A co ted, mám ji dát ty ATB nebo počkat na svého doktora, nechce se mi to do ní zbytečně valit, ani nic zanedbat. Povídal že má asi něco v ouškách i když se tam nedíval :zed: a něco na pruduškách (i když vůbec nekašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
14.1.13 11:20

Počkala bych co ty teploty, mě i sama dr. řikala, že mám chodit až když jsou teploty déle jak 3 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
14.1.13 11:23

@natálka Taky jsem tak chodila, ale měla těsně před vánoci laryngitidu tak to nechci podcenovat

Příspěvek upraven 14.01.13 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
14.1.13 11:29

Svému dítěti bych ATB dala, když by byly opravdu potřeba. Tzn, doktor bych se opravdu na ty průdušky podíval, poslal dítě na výtěr, atd.
Když jsem byla dítě, moje doktorka, vždycky udělala různý testy a ATB dala, až když byly opravdu nutné.

Syn měl tohle taky, jenom teploty.Nic z toho nebylo.

• Citovat
  • Upravit
13837
14.1.13 11:38

Nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
14.1.13 12:12

Jednou jsem vyslechla dvě maminky v čekárně :„My máme kašlíček a ta kráva nám nechce dát antibiotika“
Za sebe bych nedávala

• Citovat
  • Upravit
29577
14.1.13 12:16

38,4 ještě nic neznamená. Dcera mi ted´prohorečkovala proprůjmovala víkend, ode dneška je zase jak rybička, budˇ se přes ni přehrnula střevní viroza, nebo roste špičák.
Nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
14.1.13 13:45

NO já bych hlavně neodešla s takovou vágní informací. POkud bych odešla s antibiotiky v ruce, tak je dám. Pokud se mi to nezdá, diskutuji o tom s lékařem, chci vysvětlení na co přesně lék dává, co má dítě za diagnozu, proč má podezření, že je to bakteriální infekce.
Teď má syn zápal plic. Je vcelku v pohodě, trochu kašlal, horečku měl jen jednu noc. ATB dostal, dávám je. Ale doktorka syna poslechla, vysvětlila mi poslechový nález, udělala vyšetření CRP…
My to tady fakt nerozlousknem, ikdyby tu bel nějaký pediatr. :nevim: Neznáme motiv, proč ATB tvé dceři lékař napsal, tak ho nemůžem vyyvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.11.14 14:17

Obnovuji diskuzi.
Syn 4,5 roku je od minulé středy nemocný, začalo to rýmou a kašlem. Nejprve vododvá rýma pak v neděli se to změnilo na zelenou rýmu, kašel teda hrozný, spíš dráždivý, kašlal skoro nonstop, z neděle na pondělí teplota cca 38°C. Od pondělí bez teploty
ve středu jsem s ním byla u doktorky kvůli trvajícímu kašli a zelené rýmě, udělala výtěry a vzala krev. Dnes nasayeny ATB, prý mu vyšlo y krve, že má infekci a prý i v nose nějaké špatné bacily, ale nic dramatického.
bez teplot je 4 dny.
Je opravdu nutné dávat ATB? Do toho máme ještě od středy Pamycon. Díky za reakce :kytka:. Syn je silný alergik, má dlouhodobě oslabená střeva… Bojím se, že ho ATB rozhodí, je ted celkem stabilizovaný (myslím tím zažívání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.11.14 14:23

Hm pokud je tam nějaká mrcha, je lepší to přeléčit, ne? Malá si loni ze dne otevřených dveří ve školce přinesla zelenou rýmu a kašel, několikatýdenní 8o ve výtěru se taky něco objevilo, po atb byla zdravá do čtyř dnů. Možná by to zmizelo i tak, ale tak v tomto důvěřuji lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.11.14 14:23

@Terlas poslecjla bych doktotku pokud z krve vyslo crp a sedimentace co znaci bakterualni zanet rozhodne nepodcenovat predchazet zvlast u ditere muze se to dostat na srdce atd.
Proc neposlechnout lekare tomu netozumim reci je to lekar proc ram teda chodis kdyz mu neveris?
Nemam rada kdyz nekdo kdo neni lejar zpochybnuje jeho nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
21.11.14 14:24

Jakou infekci a jaké bacily? Kašle pořád? Pamycon je na bakteriální rýmu, proč celková ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.11.14 14:33

CRP podle mě špatné, bacily mi vyjmenovala ale nejsem doktor…takže mi to nic neříká. on má vlastně od pondělí už jen tu zelenou rýmu a kašel, je zahleněný, pamykon ještě nemohl zabrat, dávám ho druhý den…teplotu měl jen jednu noc a nijak velikou @luciekal mě zaráží, že nemá teplotu jen soplí, se zelenou rýmou chodí některý děcka i do školky :think: (bohužel)
ona syna zasetak moc nezná, jsme u ní nový, on má dost dalších zdravotních problémů, nejsem si jistá jestli je vzala v potaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
21.11.14 14:35

Jako promiň, ale nedůvěra k doktorovi odtud potud-když to vyšlo z testů, tak je snad dám, ne? Kdyby ti je nacpala jen tak, bez testu z krve či výtěru, ok, ale takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
21.11.14 14:38
@Halamka píše:
Jakou infekci a jaké bacily? Kašle pořád? Pamycon je na bakteriální rýmu, proč celková ATB?

kašle pořád, ale mnohem mín, pamykon má od středy od odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+