Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nebude mít předčasnou pubertu? Určitě se zastav za obvoďákem, aby se udělalyodběry krve.
Určitě to není v tomto věku normální, je třeba holčičku vyšetřit.
Rozhodně tě bohužel nemůžu uklidnit s něčím jako „nic to nebylo“. Je třeba to urychleně řešit. Příčiny jsou různé, většinou se prý ani nezjistí, ale taky to může být nádor (v malém procentu případů). Každopádně následkem by byl zastavený růst holčičky, takže je třeba hned něco podniknout. Držím palce.
Ano, okamzite resit, udela se hormonalni profil, pravdepodobne dostane leky a budou ji z do puberty brzdit
Je to tedy mimo mísu, ale ve 4,5 letech už měří 116cm?
To moje nemá ani v skoro 6ti.
A k tématu - v takovém věku je na hormonální změny ještě brzo. K pediatrovi alespoň zavolej a uvidiš.
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
dcera - 4,5 letá má na pohlaví černé chloupky, některé už jsou poměrně dlouhé a silné…začínám mít strach, že je něco špatně. Samozřejmě se zeptám pediatra, ale napadlo mě se zeptat i zde. Nemáte někdo podobnou zkušenost a nic to nebylo? (prsíčka má normální, výška 116 cm a váha 23 kg).
Určitě k doktorovi, vypadá to na nějakou hormonální poruchu
Jo. Určitě k lékaři, pošle ji nejspíš na endokrinologii. Já jsem to měla (tedy o něco později, cca v 7 - 8 letech) a docházela jsem pak na kontroly 1× za rok až do „normální“ puberty. Držím palce!
Dobrý večer,
dcera - 4,5 letá má na pohlaví černé chloupky, některé už jsou poměrně dlouhé a silné…začínám mít strach, že je něco špatně. Samozřejmě se zeptám pediatra, ale napadlo mě se zeptat i zde. Nemáte někdo podobnou zkušenost a nic to nebylo? (prsíčka má normální, výška 116 cm a váha 23 kg).