Datum nástupu na RD

Anonymní
23.1.24 12:30

Datum nastupu na RD

Holky potrebovala bych poradit… 25.8. 2023 jsem nastoupila na materskou, pokud dobre pocitam tak materska by mi mela skoncit 8.3. 2024? Chci si zadat o RD online - vyplnuje se tam konec materske? Nebo jen nastup na RD? Jeste si budu vybirat zbylou dovolenou z prace tak RD mam nahlasit az po skonceni dovolene nebo to muzu pobirat zaroven? A jak si o to zazadam online, musim dolozit nejake papiry do prace nebo si to urad udela sam? sem z toho trochu zmatena :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35826
23.1.24 12:34
@Anonymní píše:
Holky potrebovala bych poradit… 25.8. 2023 jsem nastoupila na materskou, pokud dobre pocitam tak materska by mi mela skoncit 8.3. 2024? Chci si zadat o RD online - vyplnuje se tam konec materske? Nebo jen nastup na RD? Jeste si budu vybirat zbylou dovolenou z prace tak RD mam nahlasit az po skonceni dovolene nebo to muzu pobirat zaroven? A jak si o to zazadam online, musim dolozit nejake papiry do prace nebo si to urad udela sam? sem z toho trochu zmatena :nevim:

O RD se žádá u zaměstnavatele. Na tu nastupujes až po vybrání řádné dovolené.
O RP na úřadu práce. Můžeš ho čerpat zároveň s řádnou dovolenou, nebo až po dovolené. To je na tobě.
Konec mateřské se tam nevyplňuje. Vyplňuje se od kdy chceš příspěvek pobírat. Nemusí to na sebe bezprostředně navazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.24 12:38

@JancaS84 aha a jaky je teda rozdil mezi rodivovskou dovolenou a prispevkem?

• Citovat
  • Upravit
2190
23.1.24 12:41
@Anonymní píše:

Jsou to dvě odlišné věci, rodičovskou dovolenou můžeš mít do 3 let a rodičovský příspěvek třeba jen na rok, ale doma můžeš být do těch 3 let pak bez peněz. Tak to mám já. Do 3 let rodičovská dovolená a pobírání příspěvek jen jeden rok.. zbytek už nebudu pobírat nic, ale stát stále hradit zdravotní pojištění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.24 12:46

@Elkapelka tak ted jsem z toho uz uplne mimon 😁 tech 300 000,– je teda prispevek? O ten si musim zazadat na urade a musim ho vybrat do 3let veku ditete, takze o rodicovskou dovolenou zadat uz nemusim?

• Citovat
  • Upravit
35826
23.1.24 12:46
@Anonymní píše:

Dovolená je volno od zaměstnavatele. Příspěvek jsou peníze od státu.
Každý je nezávislý na sobě a může být jinak dlouhý. Max do 3 let dítěte.
Teda u těch nově narozených. Pro tebe bude ještě platit do příspěvek do 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35826
23.1.24 12:47
@Anonymní píše:
@Elkapelka tak ted jsem z toho uz uplne mimon 😁 tech 300 000,– je teda prispevek? O ten si musim zazadat na urade a musim ho vybrat do 3let veku ditete, takze o rodicovskou dovolenou zadat uz nemusim?

Samozřejmě, že musíš v práci požádat o rodičovskou dovolenou (max do 3 let dítěte)
Stejně tak musíš požádat o rodičovský příspěvek. Ten můžeš pobírat do 4 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.1.24 12:53

@JancaS84 Takze RD budu mit do 3 let veku, ale prispevek si muzu nastavit az do 4let s tim ze ten posledni rok budu uz bez penez jestli uz to tedy chapu spravne? 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35826
23.1.24 12:56
@nikejsn píše:
@JancaS84 Takze RD budu mit do 3 let veku, ale prispevek si muzu nastavit az do 4let s tim ze ten posledni rok budu uz bez penez jestli uz to tedy chapu spravne? 😂

Proč by si byla bez peněz když si ho nastavis do 4 let? Volí se částka, kterou budeš měsíčně pobírat od toho se odvíjí počet měsíců co budeš čerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
23.1.24 13:00

@JancaS84 boha jsem tupa uz jsem to pochopila 🤣 dekuju moc 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.1.24 13:10
@JancaS84 píše:
Samozřejmě, že musíš v práci požádat o rodičovskou dovolenou (max do 3 let dítěte)
Stejně tak musíš požádat o rodičovský příspěvek. Ten můžeš pobírat do 4 let dítěte.

Tak nemusi, muze po skončení MD nastoupit zpet do prace 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35826
23.1.24 13:33
@j.a.n.i1 píše:
Tak nemusi, muze po skončení MD nastoupit zpet do prace 8)

Nebo, taky možnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat