Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
možná je to hrozně hloupé, ale zajímá mě vaše zkušenost co se týče určení data porodu podle intuice?
Já třeba vždycky chtěla holčičku, ale jakmile jsem otěhotněla, můj mozek se přepul do módu „je to kluk a jestli nebude, je konec světa“ a taky to kluk je! A teď mám nepřekonatelný pocit, že bude na světě tak o 14 dní dříve, než je vypočtený termín.
Tak by mě zajímala vaše zkušenost, jestli to jsou jen pomatené hormony, nebo zbožné přání, nebo naopak můžu rovnou počítat s přenášením?
Nechci z toho dělat žádné drama, jenom mě to zajímá ![]()
@Pavluška24 Nikdo to nedokáže. Ale já si třeba u druhého dítěte přála, aby se narodilo ve štíru jako já, což bylo den po termínu a holčička se tak opravdu narodila ![]()
@Pavluška24 Já jsem měla TP 19.9. dle utz, ale TP dle pohybů byl už 31.8. a já jsem byla přesvědčená, že se prcek narodí 31.8. nebo 7.9. A nakonec vykounul až 28.9.
Takže u mě to teda bylo jen zbožné přání ![]()
Já jsem měla termín 29. 1. a nechtělo se mi chodit na prohlídky do porodnice po 2 dnech (poprvé jsem přenášela 12 dnů). Chtěla jsem rodit ideálně v neděli, že je málo lidí, a přes den, protože poprvé jsem rodila v noci a byla jsem unavená. Porodila jsem 25. 1. odpoledne, nejbližší neděli před termínem. ![]()
U dcery jsem datum neřešila, u syna jsem si přála, aby se narodil 10.10.,že by to bylo hezké datum. Termín jsem měla 13.10.No,narodil se 9.10.Ale intuice, že se narodí před termínem, se vyplnila ![]()
Když jsem čekala první, intuice mi říkala, že to je zcela určitě kluk. Byla jsem o tom vnitřně přesvědčená
Máme holčičku
Teď čekáme druhé a intuice pro jistotu na nic neptám ![]()
@Pavluška24 Se synem jsem prostě věděla, že půjde dřív, taky šel, o týden. Všichni mysleli, že jsem trhlá, ale věděla svoje ![]()
@Pavluška24 s pohlavim jsem to mela jako ty, akorat naopak. Jinak termin byl 13.,ale doufala jsem v drivejsi, tak jsem si rekla ze 3.by bylo fajn. Nic se nedelo. Dala jsem si druhou metu-7.a vyslo ![]()
Já v sobě od začátku měla pocit, že to bude kluk a taky je
A to jsem nikdy žádnou intuici nebo tak neměla. A termín porodu mi řekla babi, trefila to naprosto přesně - 27.1., tři dny před termínem ![]()
Hele nevim jak tohle. Ale syn se narodil 38+1. Ale v 38+0 mi vecer praskla voda a me uz od rana neco rikalo „dneska zacnes rodit“
Ke konci těhotenství jsem si říkala, že by bylo hezké porodit 38+2, no a v úterý 38+2 mi ráno začaly kontrakce, přestože den předtím mi PA říkala, že se nejspíš uvidíme i za týden ![]()
Jo, tak ja mela „tuseni“, skoro o tri tydny driv. Nasledne tri tydny, nez jsem doopravdy porodila, bylo psychicky stejne narocne jako pri prenaseni.
Neupinat se kzadnemu datu, maximalne budes prijemne prekvapena.
@Pavluška24 ja si myslim, ze v tomhle je ta zenska intuice velice silna…ja mela zase porad pocit, ze je s malym neco v neporadku a ze musi jit ven driv, nez byl TP…s manzelem jsme zapracovali a za dve hodiny uz jsme jeli smer porodnice. Mela jsem zkazenou plodovku…