Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 30tt, už 14dní se potýkám s nějakou virózou, klasika, bolest hlavy, rýma, kašel…posledních pár dní je to ale znatelně horší, hlavně v tom, že jsem strašně slabá a malátná, do toho na mě přišel z ničeho nic i průjem…zítra jdu ke své obvodní i na gynekologii..jen mě zajímá, zda-li jste to také některá prodělávala podobně a co se s tím v těhu dá dělat..sedí mi to i na průduškách…téměř vše zdravé, co by mi mohlo pomoci, mě šíleně nadýmá, už od počátku těhu mám problémy se žaludkem…doma mám dvou a půl letou slečnu, na kterou jsem skoro celý dny sama, manžel hodně pracuje…
Zkusila bych laktobacily na srovnání trávení, při nevolnosti studenou colu bez bublin po malých doušcích, ale pravidelně (kofeinu tam zase tolik není, zklidní to žaludek a dodá i cukry) Na kašel cibulový sirup doma dělaný, můžeš i Septisan (ale to je tak na desinfekci krku), a v posledním trimestru se může i Mucosolvan (pokud nemůžeš vykašlat hleny), na průdušky mi pomáhal i zábal ze sádla nebo oleje (teplý omastek dát na hrudník a důkladně zakrýt vrstvou látky, případně mezi i igelit, uvolní to hleny). Na rýmu vincentku ve spreji.
Ja bych si dala pozor na ten prujem. Mne prujem tim rozjel predcasny porod ve 36tt. Ty jsi teprve ve 30tt a to by bylo vazne brzy. Urcite se o tom zmin gynekologovi.