Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Doktorka mi řekla, že mám moji 2 měsíční dcerce dávat čaj nebo kojenecké vodu, jelikož jsou vedra. Mně se to moc nezdá a ani nevím, jak bych ji to dala a kolik. Jaký na to mate názor vy? Diky ![]()
@Michaeladr1 kojíš? Já mám obě děti letní a vodu poprvé dostaly až s prvními příkrmy někdy v zimě na jaře ![]()
@Michaeladr1 píše:
Ahoj holky. Doktorka mi řekla, že mám moji 2 měsíční dcerce dávat čaj nebo kojenecké vodu, jelikož jsou vedra. Mně se to moc nezdá a ani nevím, jak bych ji to dala a kolik. Jaký na to mate názor vy? Diky
ne, blbost a zbytečnost, a kde jsou vedra? u nás prší a je 18 stupňů,
jak píše @lucynka25 vodu až s příkrmy
UM i MM jsou z větší části voda. Má červencovou a vodu začala dostávat v 8. Měsíci.
@lucynka25 píše:
@Michaeladr1 kojíš? Já mám obě děti letní a vodu poprvé dostaly až s prvními příkrmy někdy v zimě na jaře
Jj kojim a dávám ji, jak si řekne
ale trpí hodně na prdiky zřejmě. To proknoura a promacha rucickami a nozickami i celou noc. U toho jsem taky zoufala, ale co mužu to dělám. Nezbývá než počkat, až se posílí. Možná i tím častým kojením ji bolí víc
a možná, když bych ji dávala vodu, nemusela bych tak často kojit a točit se v kruhu. Ale bojím se pak, že nebude tolik pít a já mužu ztratit mliko. Měla jsem s tím zprvu problémy.
@Michaeladr1 píše:
Jj kojim a dávám ji, jak si řekneale trpí hodně na prdiky zřejmě. To proknoura a promacha rucickami a nozickami i celou noc. U toho jsem taky zoufala, ale co mužu to dělám. Nezbývá než počkat, až se posílí. Možná i tím častým kojením ji bolí víc
a možná, když bych ji dávala vodu, nemusela bych tak často kojit a točit se v kruhu. Ale bojím se pak, že nebude tolik pít a já mužu ztratit mliko. Měla jsem s tím zprvu problémy.
Pij čaj s fenyklem, nebo jednou za čas zkus dát lžičku odvaru z fenyklu i malé a snad se přijít na to, co jí vadí a to pak holt nejez, nebo nepij ![]()
@Dahlia0409 píše:
Pij čaj s fenyklem, nebo jednou za čas zkus dát lžičku odvaru z fenyklu i malé a snad se přijít na to, co jí vadí a to pak holt nejez, nebo nepij
Ano o to se snažím. Piju teď 2 denně a tuk tuk je to trochu lepší. Malé jsem ho ještě nedavala, ale asi zkusím.
10 až 20 ml kojenecké vody denně při vysokých okolních teplotách neuškodí, ale není nezbytné.
MM / UM je tvořeno z notné části vodou, takže těch pár ml není žádné terno.
@Michaeladr1 píše:
Ano o to se snažím. Piju teď 2 denně a tuk tuk je to trochu lepší. Malé jsem ho ještě nedavala, ale asi zkusím.
Hlavně přijít na to, co jí vadí a to si nedávat nějakou dobu ![]()
@Michaeladr1 píše:
Ahoj holky. Doktorka mi řekla, že mám moji 2 měsíční dcerce dávat čaj nebo kojenecké vodu, jelikož jsou vedra. Mně se to moc nezdá a ani nevím, jak bych ji to dala a kolik. Jaký na to mate názor vy? Diky
Pokud zvládáš častěji kojit podle potřeby, tak nemusíš.
@Michaeladr1 Břicho nebolí z častého kojení. Tím že kojení budeš nahrazovat vodou si jen zaděláš na problémy s kojením.