Dáváte dárky bez oslavy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
8.4.21 17:14

Já to beru podle sebe.. Kdyby za mnou někdo nečekaně přišel a dal mi dárek k narozeninám, tak bych se cítila blbě, že nemám připravené pohoštění.. Už se mi to tak stalo..
Jednou jsme s kolegy dali nějaké drobnosti kolegyni, která měla narozeniny.. Byla z toho trochu rozpačitá a hned další den přinesla občerstvení.. A to jsme nechtěli, jen jsme jí chtěli potěšit a ne přivést do rozpaků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.4.21 17:14

@Beckyttine5 my to tak delame běžně, já ani oslavy neporadam, ale příbuzní stejně něco donesou. Tak holt dáme aspoň kafe a upecu buchtu a oslavime to symbolicky třeba ve 3 lidech no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.4.21 17:17
@Beckyttine5 píše:
A ještě se zeptám takhle - udělám oslavu k narozeninám v restauraci a bratr mi dá v obálce 5 000 Kč. On sám na oslavy není, tak mu pak taky popreji při běžném setkání a dám mu taky 5 000 Kč - nebude se pak cítit blbě, že jsem mu dala peníze, a on mi ani nic nenabidl? Mně by zase bylo blbe, dávat mu méně, než mi dal sám.. A dávat nějakou drobnost bych se taky styděla..

Tak velké dary většinou neprobíhají. Když jsem pozvaná do restaurace na oslavu, dávám o něco víc, abych mu nedonesla jen přání a kytku. Většinou se i domlouváme dopředu, nevyžádané dary nikdo nemá rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
8.4.21 17:17

@Beckyttine5 to je celkem prekérka..
a všude to bude fungovat trochu jinak.. můj brácha by určitě nečekal, že mu na jeho narozky, které zrovna nebude slavit, zazvoním u dveří a vrátím mu pětilitr :lol: to je přece nesmysl.. určo bych mu zavolala, popřála a normálně se v rámci toho zmínila, zda se po koroně máme některý víkend na chvíli stavit ;) a obálku bych mu asi nenesla, pokud to ve vaší rodině není železným pravidlem.. my si dáváme hodně dárkové koše, láhve co se rovnou vypijou ;) a osobní dárky dle toho co má dotyčný rád/sbírá/čemu holduje, příp. i poukázky když už je nejhůř ;) přijde mi taky lepší jít na návštěvu oslavence s něčím hmatatelným a pitelným, než jen s obálkou… peníze dáváme jen pubošům, tam je to sázka na jistotu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
8.4.21 17:23

My si dárky nedáváme skoro vůbec, jen si přejeme (kromě dětí samozřejmě). Razime teorii, že než si dát blbost, kterou stejně nechci/neuziju, to raději nic. A peníze bychom si vraceli, jak jsi to sama popsala :nevim: Výjimkou jsou pouze dárky, které se dají sníst/vypít. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
8.4.21 17:34

Pokud si s dotyčným dárky k narozeninám dávám tak je jedno jestli dělá oslavu nebo ne. Dárek mu dám třeba i dodatečně když se zrovna nevidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.4.21 17:45

Ano.
Ale my nejsme vůbec na oslavy v restauracích. Máme raději, když se rodina sejde u někoho v domácím prostředí a grilujeme, sedíme neomezeně dlouho, děcka lítají po zahradě. Není to škrobené.
Ale jsme velká rodina. Takový ten základ se sejde kolem 20 lidí. Věkově různé složení. Máme v běžném režimu několikrát ročně podobné sešlosti. A většinou je tam oslavenec nebo jsou oslavenci. Takže se zrovna i předají dary. Nechá se třeba dort udělat. Ideální jsou tyhle sešlosti od jara do podzimu, že dospělí se baví, děcka lítají mezi bazénem, trampolínou, na houpačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
8.4.21 17:48
@Kelsey píše:
Ano.
Ale my nejsme vůbec na oslavy v restauracích. Máme raději, když se rodina sejde u někoho v domácím prostředí a grilujeme, sedíme neomezeně dlouho, děcka lítají po zahradě. Není to škrobené.
Ale jsme velká rodina. Takový ten základ se sejde kolem 20 lidí. Věkově různé složení. Máme v běžném režimu několikrát ročně podobné sešlosti. A většinou je tam oslavenec nebo jsou oslavenci. Takže se zrovna i předají dary. Nechá se třeba dort udělat. Ideální jsou tyhle sešlosti od jara do podzimu, že dospělí se baví, děcka lítají mezi bazénem, trampolínou, na houpačky.

jj, však tyhle oslavy jsou nejlepší. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6106
8.4.21 18:11
@Beckyttine5 píše:
A ještě se zeptám takhle - udělám oslavu k narozeninám v restauraci a bratr mi dá v obálce 5 000 Kč. On sám na oslavy není, tak mu pak taky popreji při běžném setkání a dám mu taky 5 000 Kč - nebude se pak cítit blbě, že jsem mu dala peníze, a on mi ani nic nenabidl? Mně by zase bylo blbe, dávat mu méně, než mi dal sám.. A dávat nějakou drobnost bych se taky styděla..

A to je důvod, proč si peníze nedaváme. Já sama to nemám ráda, maximálně jen, když vím, že si např. moje sestra šetří na nový kolo, tak ji přispěju, ale není to pravidlo. Raději mám hmotné dárky a když nevím co konkrétně, tak dáváme poukazy a k tomu drobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.4.21 18:27

My máme hodně malé děti, takže dělat oslavu doma, by pro mě znamenalo, běhat od rána kolem dětí, průběžně kojit a u toho chystat jídlo, uklízet, pak obsluhovat hosty, odklízet nádobí, na rukou nosit kojence, poté vše uklízet… Prostě bych si to jako oslavenec vůbec neužila, takže dokud jsou děti nesamostatne, tak preferuji restauraci se salonkem, rautem a obsluhou, kde se starám jen o děti, po oslavě jdu domu a mám klid.. Ale dříve jsme vždy slavili doma, to mě bavilo to chystat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.4.21 21:47
@Beckyttine5 píše:
Takže dárky těm nejbližším dáte automaticky při jiné příležitosti, kdy se vidíte? Například dotyčný má narozeniny koncem listopadu, tak mu zavoláte, poprejete, a když se pak o Vánocích setkáte, tak mu dáte dárek s tím, že je to ještě k narozeninám, a pak mu dáte další dárky k Vánocům?

Teď v době covidu jsme toho dost zazdili nejspíš :think: :D ale předtím jsem si vždy našla do týdne čas a za ségrou nebo rodiči dojela. Máme i narozeniny kolem Vánoc, to dávám dárek zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný