Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V Sama doma jednou nějaký Dr. říkal, že fibrilní křeče se vyskytují při horečkách okolo 37,5° a je úplně zbytečné dávat dětem diazepan pokud už jsou vysoké horečky…vlastní zkušenost nemám, nikdy jsem nedávala a po pravd, když měla malá horečku nebo teplotu, tak jsem si na nějaký křeče ani nevzpomněla…ale třeba kamarádka dává při každé horečce…
Ne, nedávám, nedávala jsem a nedávala bych.
Tedy, pokud by moje dítě na febrilní křeče trpělo, pak samozřejmě ano - ale nasazovat léky podobného kalibru preventivně („kdyby něco“) považuju za nesmysl a zbytečné zatěžování organismu.
No zalezi, jak vysoka ta teplota je…pri 39 a vys bych dala dle navodu a poradila bych se hlavne i s doktorkou, ta bude vedet vic…my mame doma pro stav nejvyssi nouze ten do zadecku…
Ahojky
mám synka (6let) a dcerku (1rok) Když má klučina horečky, tak mu dám půlku Diazephanu, ale to když má opravdu horečky 38,5 a jde to nahoru.. Horečku to sice nesrazí, ale uvolní se a dám mu zábal, nebo jiným způsobem srážím horečku.. dcerka měla jednou vysoké horečky a šlo to hezky srazit, takže Diaz. nebyl třeba..každopádně i u sebe mám dobrou zkušenost, že když přijde ta křečovitá třesavka s horečkou, tak mi pomůže.. Moje zkušenost.. ![]()
Jasně nemyslím to uplně preventivně, máme horečky 2dny až do 40st..malý má 7měsicu, takže strach je celkem na místě
nemyslím tím teploty 37,5..to bych opravdu neřešila
kdysi mi to dr davala po každé když měli vysoke, ted mám novou a říka že se nedoporučuje že je to i v přibalovém letaku..druhá dr kamošce ho dava furt, tak já nevím.. ![]()
@MIŠANA1
nedávám a ani nevidím důvod… Spíše se dává dětem které mají ke křečím sklony. Neboj se, bude to dobré.
Jak velké má teploty? A klesají po lécích? Pokud je to šestá nemoc, zítra už by měly horečky opadnout.
Tak na horecku se dává až je 38 a více. Klidně pak dát nurofen, panadol, zábaly. Diazepan bych nedala ani náhodou. A tech krečí se tolik neboj, se sama strašíš. Nebo už to malý měl?
@1.zizi píše:
No zalezi, jak vysoka ta teplota je…pri 39 a vys bych dala dle navodu a poradila bych se hlavne i s doktorkou, ta bude vedet vic…my mame doma pro stav nejvyssi nouze ten do zadecku…
jojo to jsme my, jde mu to dolu a v noci nahoru.. dr právě radi viz vyše..každá něco jiného
a je fakt že je na něm psane od 12 let nebo kolika ![]()
Davam jen vyjimecne (pokud ho zrovna mam) pri teplotach vyssich nez 39. Kamaradka mela syna a ten ty krece mel vzdy kdyz se mu teplota zvedla nad 38. U nas nastesti nic takoveho nastesti nikdy nebylo. Ale doporucuju nekombinovat se sirupy, byt na kasel. Maly mel z toho ve trech letech jednou halucinace. Dala jsem mu to s nejakym sirupem na odkaslavani:(
Pokud jsou horecky co nejdou srazit davam diazepam. Syn trpi na mramorovou kuzi a pokud je horecka vysoka, tsk krom leku nemuzu jinak srazet. Takze ano davam diazepam
Pokud jsou horecky co nejdou srazit davam diazepam. Syn trpi na mramorovou kuzi a pokud je horecka vysoka, tsk krom leku nemuzu jinak srazet. Takze ano davam diazepam
@MIŠANA1 píše:
Kdysi se předepisoval hned při každé horečce, ted zase někteří dr tvrdí že se nemá, jaký máte nazor a zkušenosti vy? malý ted má asi šestou nemoc, takže nás 3den pronásledují teploty a já mám strašne nervy z křečí, nespím z toho a furt ho jen pozoruji kdyby něco![]()
Jinak šestá nemoc nás taky potkala, teda mojí malou..nic příjemného, ale čtyři dny horeček, pátý den vyrážka a konec..šestý den jakoby se nic nedělo..
Tak ať vás to taky brzo opustí.. ![]()
Kdysi se předepisoval hned při každé horečce, ted zase někteří dr tvrdí že se nemá, jaký máte nazor a zkušenosti vy? malý ted má asi šestou nemoc, takže nás 3den pronásledují teploty a já mám strašne nervy z křečí, nespím z toho a furt ho jen pozoruji kdyby něco