Dáváte Diazephan při horečce nebo ne?

MIŠANA1
22.1.14 14:35

Dáváte diazephan při horečce nebo ne?

Kdysi se předepisoval hned při každé horečce, ted zase někteří dr tvrdí že se nemá, jaký máte nazor a zkušenosti vy? malý ted má asi šestou nemoc, takže nás 3den pronásledují teploty a já mám strašne nervy z křečí, nespím z toho a furt ho jen pozoruji kdyby něco :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5177
22.1.14 14:38

V Sama doma jednou nějaký Dr. říkal, že fibrilní křeče se vyskytují při horečkách okolo 37,5° a je úplně zbytečné dávat dětem diazepan pokud už jsou vysoké horečky…vlastní zkušenost nemám, nikdy jsem nedávala a po pravd, když měla malá horečku nebo teplotu, tak jsem si na nějaký křeče ani nevzpomněla…ale třeba kamarádka dává při každé horečce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
22.1.14 14:39

Ne, nedávám, nedávala jsem a nedávala bych.

Tedy, pokud by moje dítě na febrilní křeče trpělo, pak samozřejmě ano - ale nasazovat léky podobného kalibru preventivně („kdyby něco“) považuju za nesmysl a zbytečné zatěžování organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
22.1.14 14:39

No zalezi, jak vysoka ta teplota je…pri 39 a vys bych dala dle navodu a poradila bych se hlavne i s doktorkou, ta bude vedet vic…my mame doma pro stav nejvyssi nouze ten do zadecku…

• Citovat
  • Upravit
180
22.1.14 14:41

Ahojky :mavam: mám synka (6let) a dcerku (1rok) Když má klučina horečky, tak mu dám půlku Diazephanu, ale to když má opravdu horečky 38,5 a jde to nahoru.. Horečku to sice nesrazí, ale uvolní se a dám mu zábal, nebo jiným způsobem srážím horečku.. dcerka měla jednou vysoké horečky a šlo to hezky srazit, takže Diaz. nebyl třeba..každopádně i u sebe mám dobrou zkušenost, že když přijde ta křečovitá třesavka s horečkou, tak mi pomůže.. Moje zkušenost.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55

Ne nedavam.

• Citovat
  • Upravit
MIŠANA1

Jasně nemyslím to uplně preventivně, máme horečky 2dny až do 40st..malý má 7měsicu, takže strach je celkem na místě :zed: nemyslím tím teploty 37,5..to bych opravdu neřešila :nevim: kdysi mi to dr davala po každé když měli vysoke, ted mám novou a říka že se nedoporučuje že je to i v přibalovém letaku..druhá dr kamošce ho dava furt, tak já nevím.. :think:

• Citovat
  • Upravit
11700

@MIŠANA1
nedávám a ani nevidím důvod… Spíše se dává dětem které mají ke křečím sklony. Neboj se, bude to dobré. ;) Jak velké má teploty? A klesají po lécích? Pokud je to šestá nemoc, zítra už by měly horečky opadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.1.14 14:42

Tak na horecku se dává až je 38 a více. Klidně pak dát nurofen, panadol, zábaly. Diazepan bych nedala ani náhodou. A tech krečí se tolik neboj, se sama strašíš. Nebo už to malý měl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MIŠANA1
22.1.14 14:43
@1.zizi píše:
No zalezi, jak vysoka ta teplota je…pri 39 a vys bych dala dle navodu a poradila bych se hlavne i s doktorkou, ta bude vedet vic…my mame doma pro stav nejvyssi nouze ten do zadecku…

jojo to jsme my, jde mu to dolu a v noci nahoru.. dr právě radi viz vyše..každá něco jiného :nevim: a je fakt že je na něm psane od 12 let nebo kolika :zed:

• Citovat
  • Upravit
499

Davam jen vyjimecne (pokud ho zrovna mam) pri teplotach vyssich nez 39. Kamaradka mela syna a ten ty krece mel vzdy kdyz se mu teplota zvedla nad 38. U nas nastesti nic takoveho nastesti nikdy nebylo. Ale doporucuju nekombinovat se sirupy, byt na kasel. Maly mel z toho ve trech letech jednou halucinace. Dala jsem mu to s nejakym sirupem na odkaslavani:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

Pokud jsou horecky co nejdou srazit davam diazepam. Syn trpi na mramorovou kuzi a pokud je horecka vysoka, tsk krom leku nemuzu jinak srazet. Takze ano davam diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
22.1.14 14:44

Pokud jsou horecky co nejdou srazit davam diazepam. Syn trpi na mramorovou kuzi a pokud je horecka vysoka, tsk krom leku nemuzu jinak srazet. Takze ano davam diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
@MIŠANA1 píše:
Kdysi se předepisoval hned při každé horečce, ted zase někteří dr tvrdí že se nemá, jaký máte nazor a zkušenosti vy? malý ted má asi šestou nemoc, takže nás 3den pronásledují teploty a já mám strašne nervy z křečí, nespím z toho a furt ho jen pozoruji kdyby něco :zed: :zed:

Jinak šestá nemoc nás taky potkala, teda mojí malou..nic příjemného, ale čtyři dny horeček, pátý den vyrážka a konec..šestý den jakoby se nic nedělo.. :nevim: Tak ať vás to taky brzo opustí.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí