Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, už jsem fakt bezradná a tak se obracím na Vás, jestli se někdo nesetkal s tím samým, podobným a neporadí…
Máme dcerku - 20 měs. a už to trvá tak měsíc, co si vždycky před čůráním začala ukazovat nebo strhávat plenku. Na nočník vůbec nechce a když ji nechám bez plenky, tak si někdy ukáže, že jí chce a někdy se počůrá. Nedávno měla poprvé opruzeninu, ale ta už je vyléčená, to bych pochopila, že jí to štípalo.
Už jsem před 14ti dny vezla na pohotovost moč, jestli je ok. (malá měla v létě zánět močových cest, měla jsem obavy, že se to vrátilo) a bylo vše v pořádku. Jelikož to pokračuje, tak jsem dnes opět vezla na rozbor moč k naší pediatře a opět vše v pořádku. Jenže ona se tím budí už i v noci a ve dne, třeba teď se vzbudila po hodině spánku, ukazovala na plínku a hrozně plakala…tak jsem jí vzala, za chvilku se vyčůrala do plenky a zase usnula…
Už nevím, jestli je toto např. na poradu s urologem nebo je to jen přechodné období než se naučí na nočník.
Předem díky za rady ![]()
Spíš bych řekla že si začíná uvědomovat že čůrá - ideální doba začít učit na nočník - nehody samo ze začátku budou ![]()
jinak mám stejně starého chlapečka a začal dělat podobné, vyčůrá se do plenky a začne ji sundávat - takže si uvědomuje, jen se nám nedaří sedět na nočníku ![]()
Příspěvek upraven 22.01.14 v 14:37
Jestli je zánět močových cest vyloučen, tak bych řekla, že přichází období, kdy si začíná uvědomovat, co se s ní děje.
Chce se jí čurat, je jí to nepříjemné - ale neví, co s tím. Nočníku se třeba ještě bojí, plína ji možná už štve, budí ji to ze spaní, ale svěrače ještě ovládat dobře nedovede… ale ještě si s tím neumí poradit.
Zkusila bych vydržet.
@mabis @BohunkaP tak zkusíme ještě vydržet a uvidíme…zkoušela jsem snad všechno, na nočník, na dětské prkénko na záchod, do vany…a stejně se to prostě třeba snaží držet a nechce se vyčůrat… ![]()
Včera např. čůrala v 9. hod. ráno a kolem oběda ukazovala, že potřebuje a stejně se vyčůrala až po spaní někdy kolem 3. hodiny odpoledne ![]()
@amalka7 píše:
Včera např. čůrala v 9. hod. ráno a kolem oběda ukazovala, že potřebuje a stejně se vyčůrala až po spaní někdy kolem 3. hodiny odpoledne
Je malá - potřebuje čas.
Myslím, že to je nejspíš právě o tom, že ty svěrače ještě neovládá - v poledne sice cítí, že se jí trochu chce - uvědomí si ten pocit… ale ještě s tím neumí nic udělat.
Naše malá má 21m. a taky si uvědomuje, že se počůrává a nejraději chodí nahá a taky se mi občas počůrá i na zem, protože na nočníku ještě nevydrží. a v noci se mi taky budí, když čůrá. Myslím si, že je to normální.
@LenaNell holky to jste mě uklidnily…
Já mám totiž strašný zážitek z toho zánětu močáku co měla v létě, byly jsme v nemocnici, musely jí cévkovat, vyrvaly mi jí z ruky a odnesly jí a ona taaak brečela a napoprvé se jim to nepovedlo, tak museli znovu…hrůza ![]()
Takže teď když ukáže na plínku nebo při tom pláče, tak se toho hrozně děsím, že by to mělo přijít znovu ![]()
Nechci jí moc nechávat běhat nahou kvůli tomu aby neměla studené nožky, tak dávám třeba bačkůrky, ponožky a taky bez plínky…a když se počůrá na zem, tak se u toho hrozně vzteká a ukazuje, že tam je mokro ![]()
@amalka7 u nás to samé, já vystresovaná běžela k doktorce s močí a ono prd. Prostě je to jen nějaké „uvědomění“. Asi měsíc na to si začala říkat slovem a od té doby se neplete ![]()