Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat, malá je nemocná, má horečky a celý dny jen řve, ma rok a půl. Zítra sní půjdu k doktorce, já sama chodím do práce normálně je možné aby mě doktor do práce napsal ošetřování abych sní mohla být do konce týdne doma? a jak je to placený? Děkuji.
@Pipo123 Pokud pracuješ na klasický pracovní poměr, tak to možný je, a je to placený jako neschopenka v té době co už ji platí OSSZ. To vše za předpokladu, že rodčák na malou pobíráš ty a ne někdo jiný.
Pokud bys pracovala na DPČ, tak tam na OCR nárok nemáš, nebo tedy na základě toho papíru můžeš zůstat doma, ale nikdo ti to nezaplatí.
To jde, když na ni bereš RP??
Mám dojem, že je tam vyjímka a při pobírání rp na dítě nelze očr.
Teda aspoň na formuláři na očr něco o pobírání rp bylo.
@carambol Jojo, něco tam je - OČR může mít pouze ten kdo rodičák bere, nikdo jiný ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@carambol Jojo, něco tam je - OČR může mít pouze ten kdo rodičák bere, nikdo jiný
Chlap byl na ocr a rodicak je psany na mne ![]()
@Pipo123 jsou placeny, ale jenom 9 dni.
Příspěvek upraven 21.01.14 v 14:44
@jakuve píše:
Chlap byl na ocr a rodicak je psany na mne
Asi pro to, ze jsi se nemohla o dite postarat ty, to je vyjimka, nebo jsi chodila do prace?
@jakuve píše:
Chlap byl na ocr a rodicak je psany na mne
A nebylo náhodou to OČR psané na tebe?
A jsou placený normálně nebo třeba jen 60 procent, a nebo to záleží jak kde?
@Pipo123 píše:
A jsou placený normálně nebo třeba jen 60 procent, a nebo to záleží jak kde?
Jako neschopenka, tedy cca 54% hrobého platu.
@j.a.n.i1 píše:
A nebylo náhodou to OČR psané na tebe?
Ne ne, bylo to na syna. Dr. Rikala, ze ona napise OCR a ze je ji jedno, kdo to uplatni ![]()
@jakuve píše:
Ne ne, bylo to na syna. Dr. Rikala, ze ona napise OCR a ze je ji jedno, kdo to uplatni
No jo, dr. to jedno je, ale vy čestně prohlašujete na druhé straně, že někdo v rodině bere na dítě RP.