Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, můj malý (2,5roku) má jakoby popraskanou pusinku, už asi dva dny. Nebolí ho to, vůbec o tom neví. Zítra se chystáme dopoledne k Dr, protože se mi to nějak nezdá, aby to nebyla moučnivka ale vevnitř v puse ani na jazyku nic nemá. Nesetkala jste se s tím některá?
Já n avšechno používám ten malý kelímek z Oriflame se včelím voskem. Možná by stačil i obyčejný balzám na rty. Není to věc, se kterou bych letěla k doktorovi.
Kelímek snad mám, určitě mu to namažu ale má to i na horním rtu, tak se mi to moc nezdá, že je to jen normálně popraskaný
Afty nebo opary? ja bych k dr. šla… nemohl se spálit o něco?
Jako aft ani opar mi to nepřijde a spálený to nebude, on nesnáší horký věci, takže má všechno vlažný.
Jestli se to v puse nebude šířit, nebude ho bolet pusinka a nebude mít k tomu teplotu, neřešila bych to. Nadopuj ho ovocem a nějké to béčko taky neublíží.
Už jsem ho namazala tím kelímkem od Oriflame. U něj je zrovnadost těžký ho něčím dopovat, protože nechce moc jíst ale zkusím do něj něco dostat. Uvidím zítra, jestli se to zlepší
Ja mivam popraskanou pusu v zime, protoze malo piju. Lecim velkou sklenici vody a mazu medem. Po ctvrt hodince otru(muze se i slizat) P