Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky prosím pomoc..dcera 3 roky přes den je normálně bez plen, čůra na nočník.. problém je ale kakani..nechce mi kakat jinam než do plínky.. na noc plínky ještě ma takze toho většinou využije a kaka když jde spát do pliny..přes den buď mě uprosi na plinu nebo zadrzuje..když jsem striktni a plinu ji nedám vykaka se na nočník..už opravdu nevím co s ní..bude někdy na ten nočník chodit kakat vůbec? Vseobecne mám s tímhle u ní problém..na normální záchod nechce ano čůrat..čůra jen na ten nočník.. měl to někdo podobne, co s tím?![]()
Pises, ze kdyz jsi striktni a plinu nedas, tak se na ten nocnik vykaka. To je rovnou odpoved ne? Nebo jsem to blbe pochopila?
@Anonymní píše:
@Oriseka spletla jsem to..má tam být do kalhotek
Ja jsem si rikala, ze by to bylo moc jednoduche. Co posazovat i s plinou na nocnik? Nauci se tlacit v sede. Az tohle bude davat, tak dat plinu do nocniku a na zaver uz uplne bez pliny. Uspech samo chvalit a dat samolepku. Za 10 samolepek odmenu. Nebo rovnou za uspech lentilku, jestli ti nevadi sladky detem.
@Oriseka no ona nemá problém se vykakat v sede podle mě..protože párkrát už se mi na ten nočník vykakala..chválila jsem, vybrala si odměnu atd ale pak už to znovu neudělá a zase jen plinu..já už jsem z ní fakt zoufala…dokáže kvůli tomu udělat i takovou scénu
ona má prostě problém vyloženě s nocnikem a záchodě..nevím kde se jí ten blok vzal..nechápu prostě
@Anonymní píše:
@Oriseka no ona nemá problém se vykakat v sede podle mě..protože párkrát už se mi na ten nočník vykakala..chválila jsem, vybrala si odměnu atd ale pak už to znovu neudělá a zase jen plinu..já už jsem z ní fakt zoufala…dokáže kvůli tomu udělat i takovou scénuona má prostě problém vyloženě s nocnikem a záchodě..nevím kde se jí ten blok vzal..nechápu prostě
Aha. Vetsinou to byva tak, ze deti tlaci do pliny pri pohybu ve stoje. Co knizka? Zkouseli jste? Je jich na toto tema vic. My meli Uz zadne plenky. Je to celkem vtipne, interaktivni.
Delas z toho halo a riskujes, ze ji zadelas na zdravotni problem. Hlavně at proboha nic nezadrzuje, pokud jeste potrebuje plinu, dej ji plinu a nekomentuj to. Vecne ji mit nebude,.
A prijde mi, ze ten blok ji delas hlavně ty.
No, u nás podobné, kakat jen do pliny. A mejvic při přecházení silnice, kdy se zastaví a volá nikam nejdeš budu kakat.
@g.sandova píše:
No, u nás podobné, kakat jen do pliny. A mejvic při přecházení silnice, kdy se zastaví a volá nikam nejdeš budu kakat.
Chce to cas. Ona si na to prijde sama. Dcera je bez plen od jara, a kadi do nocniku az ted. Predtim bud plina nebo kalhotky, kazdy den.
Neblbni, netrap jí. Jednou se na ten záchod naučí. Akorát jí fakt zaděláš na nějaký problémy.
Víš, co se třeba stalo u nás? Naše chodila už normálně na záchod a pak se šprajcla, že chce kakat do nočníku, protože jí na zadek cákla voda ze záchodu.
trvalo měsíce, kdy doma chodila kakat do nočníku. Občas jsem jí zkoušela ukecat po dobrým a jednou se nechala a normálně chodí zase na záchod. Je zbytečný to hrotit, jen jí to zprotivuješ.
@ludmilaadamkova píše:![]()
Nejhorší je, že to fakt dělá při prechazeni a volá na celý kolo.
Doma zase nechce vůbec oblečení, vezme sestře náramky a prsteny a takto oděn v šperky chce být i před návštěvou. Oblečení hned pocura. Nahej chodí čůrat na záchod
Děkuji holky za názory..
@Villanelle jinak halo z toho dělám protože má přes 3 roky a myslím si že v tomhle věku už by plínky mít neměla.. chytrá je dost, vše chápe, všemu rozumí tak proč prostě bobek nedělá na nočník
@Oriseka knížku jsem s ní zkoušela právě od 2 let krásnou o mysce která právě se zbavi pliny a chodit kakat na nočník.. vidí i své vrstevniky že kakaji na nočník a vše bez úspěchu..říkám párkrát se stalo ze se tam vykakala ale pak zase že chce zpět plinu na kakani
naštěstí nechodí ještě do školky jde až v září to bude mít 4 jinak nevím jak by to dělala..do té doby snad se to naučí ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji holky za názory..@Villanelle jinak halo z toho dělám protože má přes 3 roky a myslím si že v tomhle věku už by plínky mít neměla.. chytrá je dost, vše chápe, všemu rozumí tak proč prostě bobek nedělá na nočník
@Oriseka knížku jsem s ní zkoušela právě od 2 let krásnou o mysce která právě se zbavi pliny a chodit kakat na nočník.. vidí i své vrstevniky že kakaji na nočník a vše bez úspěchu..říkám párkrát se stalo ze se tam vykakala ale pak zase že chce zpět plinu na kakani
naštěstí nechodí ještě do školky jde až v září to bude mít 4 jinak nevím jak by to dělala..do té doby snad se to naučí
Tak ja taky delala se synem psi kusy. Pral si spinave pradlo, knizky, odmeny. Ja uz nevim, co jeste. Uz je to dyl. Vse si nepamatuji. Ale on teda nemel plinu. On se proste jen pokakaval do slipu. No a jednoho dne(asi mesic pred nastupem do skolky) rekl bobek a mi bezeli rychle na zachod a od te doby to slo. Par nehod jeste bylo, ale dobry. Nekdo musi proste dozrat, ale ten trik s posazenim na nocnik i s plinou i prijde dobry. I ze si zvykne, ze se kaka na tomto miste(na nocniku).Akorat u syna uz ta plina nebyla, tak jsme nezkouseli.
Holky prosím pomoc..dcera 3 roky přes den je normálně bez plen, čůra na nočník.. problém je ale kakani..nechce mi kakat jinam než do plínky.. na noc plínky ještě ma takze toho většinou využije a kaka když jde spát do pliny..přes den buď mě uprosi na plinu nebo zadrzuje..když jsem striktni a plinu ji nedám vykaka se do kalhotek..už opravdu nevím co s ní..bude někdy na ten nočník chodit kakat vůbec? Vseobecne mám s tímhle u ní problém..na normální záchod nechce ano čůrat..čůra jen na ten nočník.. měl to někdo podobne, co s tím?

Příspěvek upraven 23.11.22 v 14:27