Dcera 6let asi "dospívá"

Anonymní
5.5.20 12:49

Dcera 6let asi"dospívá"

Ahoj. Právě jsem se vrátila s holkou z Podolí kde jsme byly na dětské gynekologii.
Dcera má v létě 7let. Před měsícem ji začali růst prsa, potí se dost v podpaždí a má výtok.
Paní doktorka ji vysetrila a udělala sono. A holce začli fungovat oba vaječníky 8o. Ukazovala mi to na ultrazvuku. Děložní sliznice je díky bohu nízká. Stála jsem jak opařená a pořád jsem opakovala, že je to strašně brzo, že je přece ještě dítě. Doktorka, že není… Že je vysoká (128cm a 23,5kg) že i vypadá, že je starší. Že by rozhodně tělo nebrzdila když není důvod. Brala odběry na šž a hormony a za 3tydny kontrola. Pořád se z toho nemohu vzpamatovat.
Holky prosím, mate někdo s něčím takovým zkušenost :(.
Díky moc. T.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3097
5.5.20 12:52

Sestra mela menstruaci od 8 let. Ja az od 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15180
5.5.20 13:00

Mě to tedy připadá hrozně brzo asi bych to řešila s dalšíma doktorama, třeba endokrinologie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
5.5.20 13:23

Určitě bych to řešila i jinde, cyklus zpomaluje-zastavuje růst. Tak ať doroste aspoň na těch 150cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
5.5.20 13:29
@Anonymní píše:
Ahoj. Právě jsem se vrátila s holkou z Podolí kde jsme byly na dětské gynekologii.
Dcera má v létě 7let. Před měsícem ji začali růst prsa, potí se dost v podpaždí a má výtok.
Paní doktorka ji vysetrila a udělala sono. A holce začli fungovat oba vaječníky 8o. Ukazovala mi to na ultrazvuku. Děložní sliznice je díky bohu nízká. Stála jsem jak opařená a pořád jsem opakovala, že je to strašně brzo, že je přece ještě dítě. Doktorka, že není… Že je vysoká (128cm a 23,5kg) že i vypadá, že je starší. Že by rozhodně tělo nebrzdila když není důvod. Brala odběry na šž a hormony a za 3tydny kontrola. Pořád se z toho nemohu vzpamatovat.
Díky moc. T.

Před osmým rokem to je neobvykle brzká puberta. Průměr je dnes u děvčat asi kolem 10. roku. Zkusila bych se objednat někam na vyšší pracoviště, kde se tímhle zabývají. Třeba na endokrinologii do Motola.
Jí dcera třeba kuřata či sóju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
5.5.20 13:35

V šesti letech by tělo nebrzdila? 8o Okamžitě bych se obrátila na endokrinologii, tohle není sranda. Mně se úplně stejně zbláznila hypofýza ve dvou letech (příčina se nikdy nenašla, teoreticky možná díky urychlenému porodu kleštěmi), sledovali a hormonálně mě léčili v Praze na Karláku a následně v Motole (na endokrinologii naprosto skvělá docentka Šnajderová, plus samozřejmě gynda, neurologie, antropologie…). Kdyby moje tělo tenkrát nebrzdili, jsem tak 130cm měřící mrzák, dyť nástup puberty má nejen psychické, ale i fyzické a růstové následky. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2706
5.5.20 13:46

Tohle se mi taky nezdá, určitě bych se snažila co nejrychleji zařídit konzultaci s nějakým odborníkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
5.5.20 13:55

Každopádně jednej s více doktory a to co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
5.5.20 14:30

Mě to též přijde brzo straší dcera začala dospívat po 9 roku-chlupy, prsa a nedávno v čerstvých 11 letech poprvé menstruaci a i to mi přijde brzo, ale ne tak moc jako u šestiletého dítěte. Mladší dcera bude mít 8 let a taky není nejmenší, zato pořád jako dítě. Navštívila bych lékaře výše uvedené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.20 15:20

@meduzza kuře samozřejmě jí ale ne nějak často. Sóju vůbec. Její táta má přez 190cm, já sama mám 177cm tak, že má být po kom velká.
Volala jsem to dětské… Je to doopravdy předčasná puberta (bohužel). Prý mám počkat do konce května na všechny výsledky a pak nás odešle na endokrinologii. V rodině jsme se léčili všichni kdysi. Ale né kvůli tomuhle problemu :nevim:
Bože, vždyť je to ještě dítě :,(.

• Citovat
  • Upravit
2706
5.5.20 16:20

Já bych ještě zavolala nějakému odborníkovi a objednala se někam po vlastní ose. Myslím, že je právě důležité to co nejrychleji zarazit nějakými medikamenty :nevim: Úplně tě chápu, že jsi z toho rozhozená. Ale řešit, řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2774
5.5.20 16:21

No je to brzo, já bych výšku a váhu nepovažovala za nějaký významný znak, znám holky vysoké přes 180 cm a menzes dostaly až v 15. Rozhodně si pak s výsledky dojděte ještě k jiným odborníkům, moje dcera 7 let je podobně vysoká i těžká možná o pár cm méně (ale tak max o 4) a žádné známky pohlavního zrání teda nemá.
Vždyť ta malá z toho bude mít akorát trauma, já bych to brzdila, ono jde i o celkový vzrůst, aby pak nebyla moc malá, když dostane MS moc brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2774
5.5.20 16:28
@Anonymní píše:
@meduzza kuře samozřejmě jí ale ne nějak často. Sóju vůbec. Její táta má přez 190cm, já sama mám 177cm tak, že má být po kom velká.
Volala jsem to dětské… Je to doopravdy předčasná puberta (bohužel). Prý mám počkat do konce května na všechny výsledky a pak nás odešle na endokrinologii. V rodině jsme se léčili všichni kdysi. Ale né kvůli tomuhle problemu :nevim:
Bože, vždyť je to ještě dítě :,(.

Doporučuji se objednat na tu endokrinologii co nejdříve, mívají dlouhé čekací doby a do konce května čekat je nesmysl, určitě vás nevezmou do měsíce a v této situaci čekat není moudré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.20 18:39

Děkuji holky.
Zajímal by mě ještě nazor @Doctus :think:

• Citovat
  • Upravit
9733
7.5.20 01:02
@Anonymní píše:
Díky moc. T.

No 7 let je dle mého nepříliš skromného názoru hodně brzy. Uvidíte, jak vyjdou výsledky, štítná žláza bude nejspíše v normě, spíše mi jde o ostatní hormony. Pak ať si gynekolog/gynekoložka říká, co chce, určitě to chce vyšetřit dětským endokrinologem, vzhledem k delším čekacím lhůtam bych se objednal už teď (kdyby bylo vyšetření dříve než kontrola na gynekologii, výsledky se dají snad nějak přeposlat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí