Dcera (8 let) špatně spí

36
28.2.23 15:12

dcera (8 let) spatne spi

Zdravim, mam doma osmiletou dcerku a skoro 4mesicni miminko. mimi v noci skoro nebreci ani nedela nejaky velky bordel ale starsi dcera neusina v noci, je vzhuru treba do 12 protoze nedokaze usnout a rano se budi silene unavena a slaboucka. zkousela jsem pohadky, ukolebavky, serialy a uz nevim co s tim. na nic si nikdy nestezuje, ani nevypada ze by se neceho bala. k doktorovi? k psychologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
28.2.23 15:27

Co zkusit něco na zklidnění. Medunkovy čaj klidně bych zkusila i homeopatika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
28.2.23 15:32

A mluvila jsi s ní o tom? Proč nespí, jestli se jí něco honí v hlavě, špatné sny, není unavená apod.?

Je to sice dítě, ale je to člověk, primárně než psychologa bych mluvila s ní já.

Třeba je neco, co by sama chtěla dělat před spaním, aby dobře usnula (zeptej se), třeba tepla koupel apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
28.2.23 15:45

Já jsem to takhle měla taky. Ať jsem lehla kdykoliv, následovalo nekolikahodinove cuceni do stropu. Netuším, proč. Prostě mi usnout neslo a bylo jedno, co jsem předtím dělala, jak moc je byla unavená, co jsem jedla, pila… Spravilo se to až s narozením prvního dítěte. Ten miláček byl těžce nespici dítě. Jestli spal dvě hodiny v kuse, tak to bylo moc, takze většinou, když usnul, tak než jsem usnula já, byl zase vzhůru… můj spánek se smrskl do par krátkých úseků mirkospanku v sede u postylky… to tělu samozřejmě nestačilo, takže se konečně po mnoha letech naučilo usínat za min než 4 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.2.23 15:54

I kdyz jdete uplne vsichni spat a vdude je zhasnuto, tak neusne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
28.2.23 16:02

Já se taky přimlouvám za ten meduňkový čaj. Mám vyzkoušeno, že funguje i na dospělého :) Navíc si meduňku můžeš pěstovat i v truhlíku/na zahrádce. Pěstuje se totiž úplně sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6947
28.2.23 16:25

Já bych jí zkusila pustit mluvené slovo, nějaký monotónní hlas, to by mohlo zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
28.2.23 17:09

Kolegyně v práci to měla podobně. Zjistila že dcera si před školou kupuje ty nejlevnější energetické nápoje (protože pijí to všichni ve třídě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13877
28.2.23 19:58

Promluvila bych s dcerou, jestli nemá nějaký stres nebo úzkosti, pokud by to nebylo tím, tak bych zašla k dr., aby jí udělala rozbor krve. A pak bych zkusila různé bylinky nebo homeopatika na lepší spánek.
Anebo zkusit psychologa, pokud je to už takový ten kruh nemůžu usnout - jsem ve stresu z toho, že zase neusnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.3.23 22:20

Moc dekuji vsem :hug: dala jsem ji dneska vecer ten caj, uvidime jestli to pomuze :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.23 16:39

Řeším něco podobného s osmiletým synem. Od narození cyklicky řešíme problémy se spaním. Aktuálně jsme ve fázi, že vstává ráno v pět. Pokud se mi povede ho donutit, aby ještě ležel, tak usne hned a spí do půl sedmé, kdy vstává do školy. O víkendu klidně do osmi, takže unavený je a potřebu spánku má.
Už kvůli tomu spím dost často u něj, ale to není řešení, protože spím na půl oka, takže jsem unavená já. Často v noci vstane a chodí po domě. Chvíli si s něčím hraje, pustí si TV, povídá si s kočkou, převlékne si pyžamo, protože to předchozí se mu už nelíbí.
Pak má další dny, kdy večer usne v jedenáct, i když leží třeba od osmi nebo půl deváté, pak vstane v pět a v sedm už padá na ústa :zed: :nevim:
Pokud odhadnu dobré rozpoložení, tak klidně usne v půl osmé. Minulý týden přišel ve čtyři ze družiny, nasvačil se, usnul u TV a spal ráno do půl sedmé. Spala jsem u něj, a když se moc hýbal, tak jsem ho zalehla.
Když jsem s ním řešila proč vstává, když je pak unavený, tak ho spaní nebaví, je to nuda.
Různé bylinky jsme zkoušeli. Zkoušeli jsme i Sedalii. Jednou jsme s doktorkou zkoušely při nemoci Dithiaden. Nespal ani po něm.
Když je nevyspalý, tak je unavený, jde mu hůř škola, je uhádaný, hůř jí, takže je protivný i z hladu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi