Dcera a nočník - prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Syna jsem na nočník naučila v létě. Běhal si nahatý, nebo jen v kratáskách.
Vadilo mu, že je mokrý. A pak zabral čůrat venku na zahradě na kytky, kamínky atd.. A pak se to přeneslo tak nějak pomalu na nočník.
Tak to plánuji i s holkou. Dnes jsem ji opět lámala na nočník, nechtěla, ale nakonec z ní vypadl malý boban ![]()
Tak doufám, že nám to vydrží. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že má nakročeno k tomu, že jí ta souvislost docvakne. Potřebuje asi, aby jí došlo, že cítí potřebu čůrat = musím jít na nočník/ záchod.
nechala bych jí nadále bez plínek a zkusila z toho udělat třeba nějakou zábavu venku. čůrat do kyblíku, do kanálu, zalít kytky
můžeš zkust i odměnu pokud si sama řekne.
Te´d bude teplo, přes léto to určitě natrénuje. Některým dětem opravdu nevadí být v mokru, takže tahle motivace pak nefunguje. Synovi to vůbec nevadilo, dceři jo a po týdnu bez plín byla bez plín na 21 měsících. Stejná metoda, naprosto jiné výsledky, no každé dítě je holt jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé budou za měsíc 2 roky. Na nočník, nebo záchod chodí tak 14dní. Také nechtěla. Když viděla nočník, tak dostala hysterický záchvat.
Tak jsem jí dala do vany. Tam se vyčůrala v pohodě, tekla voda.. Druhý den jsem jí posadila na redukci na záchod. Chvilku byl pláč a pak se nakonec vyčůrala. Nejvíc jí baví utírat si pipíska toaleťákem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky vcera si z haluze rekla dedovi pred domem muzu se venku vycurat? deda jo honem pojd na kaminky a vycurala se, pak sem to s ni zkousela znovu a pocurala gate…
A co se skolky tyce, tam jsou normalni velke zachody? Mozna hloupy dotaz ale neznam to a z detstvi si to nepamatuji. Na zachode bez redukce se boji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla7 ve školce jsou malé záchůdky, ale dcera tem chodí nerada a bobek raději drží až domů. No, jednou se kvůli tomu i pokadila. Doma chodí pořád na nočník, má takové křesílko, tak se jí na něm dobře sedí. Na záchod jde teď tak jednou za den, tak snad se to poddá
Jo, dceři jsou 4.
- Citovat
- Upravit
@KachenkaG zkusim jeste tu redukci zase,
Vsem dekuji za rady, zkusim nahulace, nocnik i redukci, ono to nejak pres to leto pujde. Naucily se to vsechny deti ne? Nekdy mam pocit, ze se vycura hned a chape to, nekdy krici nejde to a pak se pocura…muze to jeste nepoznat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucik2011 Prostě přišly, že chtějí čůrat. Tak jsme utíkaly na nočník/záchod/ke stromečku a bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon tak to u nás nejdřív děti začaly hlásit „boba“, starší dcera v 16 měsících, syn taky tak nějak. Dcera byla od té doby do měsíce bez plíny, syn až teď ve 2 letech, ale to se přiznám, že byla tak trochu moje lenost, nechtěla jsem to řešit na zimu ![]()
- Citovat
- Upravit
TAk choďte na záchod spolu, ty na velký a ona na nočník formou zábavy
Nebo když má ještě plinky zkus dát látkové, některým dětem se mokro nelíbí. Švagrová to u malé řešila tak že když vydržela na nočníku mohla si nalepit nálepku. Nálepky milovala.
Dceru jsem dával od půl roku na nočník, ze začátku jsem jí přidržovala dokud sama neseděla. Přes den jsem se snažila každé dvě hodiny.No a v roce a čtvrt byla přes den bez plen úplně v noci až ve 2,5 letech a to si řekla sama že plinku nechce.Ale dcera je to dítě co hystericky nekřičí jak vidí nočník. Jo a jak bylo teplo v létě nechala jsem jí běhat chvilku nahatou a líbio se jí zalívat travičku.
Chce to trpělivost a hlavně chválit a chválit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu je dobré tohle nechat na dítěti. Každé je k tomu připravené jindy a je dobré to neuspěchat, netlačit. Dítě to pak vycítí, je pod tlakem a o to víc to třeba nejde. Taky když vám na tom bude moc záležet, může to později použít proti vám (počůrávání ze žárlivosti) a nebo se to samo otočí (např. pomočování ve stresových situacích). Prostě… nechte to plynout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj syn měl plíny přesně do třetích narozenin a to komplet, prostě nechtěl, vztekala se a já teda neměla sílu ho trápit a vytírat x louží denně. Protože když jsem ho zkusila nechat bez plíny, tak ještě skoro ve třech čůral a bylo mu to úplně jedno. Zlom přišel pár dní před narozeninama. Začal sám, komplet odplínovanej i na noc, nebyla jediná nehoda. Takže za mě nehrotit. A to rozhodně nemám žádnýhoblbečka, jak by se třeba mohlo zdát. Ve všem byl rychlík na 10ti měsících chodil, od roka krásně mluvil, že se každej divil, teď je mu 3 a čtvrt, umí komplet písmena z celé abecedy, čísla do 10ti, je zvídavej, chodí do soukromé školky a plno věcí dělá i z předškolákama. Sám od sebe, nikdo ho nenutí, ale podporujeme ho. Tak asi tak. Prostě každý dítě je jiný. Mladší holka je komplet odplínovaná od roka a půl, nikdo ji nic neučil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus jí to nějak vysvětlit, už je veliká. Ukázat jí nějaký jiný dítě že sedí na nočníku máš možnost? takhle sem to učila já. posadil se její bratranec, zatleskali sme mu, potom to musela zkusit sama a za pár dní si sedala i bez něho protože chtěla pochvalu. asi se to nemá, ale když sedí na nočníku teď tak jí přinesu její krabičku s bonbónkama, vezme si a vydrží sedět dýl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, ona se to naučí. Co hrací nočník? I když jestli má nastoupit do školky asi bych jí pomalu učila na záchod.