Dcera a nočník - prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dcera a nocnik - prosim o radu
Dobry den,
prosim kohokoliv o radu a zkusenosti. Dceru 2 roky a 8 mesicu jsem pred 14 dni zacala ucit na nocnik, drive to neslo, plakala a vztekala se, kroutila, jen aby na nej nemusela sednout, i zachod jsme zkouseli. No a ted to u nas vypada tak, ze pres den je bez pliny, kdyz ji posadim na nocnik, tak ji musim nalivat pitim, obcas i cvachtat ruce ve vode a vycura se nekdy hned a nekdy sedi i hodinu a nic. Je mi jasne, ze sedet takto dlouho neni reseni, ale co mam delat? Porad se ji ptam, chces curat nebo kakat, ne nechci a za minutu se pocura. Myslela jsem, ze za tech 14 dni uz bude chapat co a jak, ale nee. Poradite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@palapa mame doma dlazbu a je od spod chladneji, takze ma kalhotky a gate…ted jak budou vedra, budu vetrat a nahatou ji muzu nechat, myslis, ze je to lepsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla7 teď jsem učila na nočník syna, ale nevysazovala jsem ho vůbec, stejně když už se náhodou nechal posadit tak tam seděl asi tak pikosekundu a už běžel pryč, takže tam nemohl stihnout nic vyrobit. Ale stejně jako u starší dcery jsem ho nechala běhat nahatého, když jsem viděla, že čůrá tak jsem mu řekla „Filípek čůrá“ a pak jen „čůrat se chodí na nočník“ a ukázala na něj. Prvních 14 dnů čůral vesměs jen na zem, do nočníku asi 3×, ale najednou nastal v neděli zvrat a chodí jen na nočník, sám od sebe. Občas je nehoda, on se dokáže hodně zabrat do hry, ale už byly i 2 dny bez nehody.
- Citovat
- Upravit
@Pavla7 Vím,blbá rada k ničemu, ale skoro ve 3 letech teprve učit dítě na nočník je strašně pozdě. Každé dítě se ze začátku kroutí, vzteká a řve. Neznám dítě, které by si hned dobrovolně sedlo na nočník. Chtělo to více trpělivosti a důslednosti. To je doteď na plínách? A ve 3 letech už snad chápe, tak jí prostě řekni, že se musí vyčurat, nechápu, že se dobrovolně počurává, nebo čůrá do plen ve 3 letech. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla7 Moje dcera je o měsíc mladší a na nočník ani záchod nechce ani sednout, takže to máte lepší. Když jí řeknu, že jí nedám plínku tak začne strašně plakat, že chce plínečku. Už doma chodívala i bez plínky, ale když se jí chtělo čůrat a držela jsem ji na nočníku, tak se stejně nevyčůrala a počůrala se za chvilku a celou dobu plakala, že chce plínku. Takže taky bych potřebovala poradit, co s ní. Nechci ji trápit, aby plakala, jenže od října začne chodit do školky a do té doby musí být bez plínek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufina A kolik tvým dětem bylo, když jsi je to učila? 3 roky jako u zakladatelky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 Moje dcera se taky radši počůrá než by sedla na nočník, prostě ji nedonutím se na povel vyčůrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavla7 jasny. Musi si prijit na to, co dela, co to je. Tys ji z plenky dala kalhotky, co je akoro to „same“. Takze ji nech hezky na volno. Louzicky budou, to je jasny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam budou za tri mesice tri roky a mame ji porad na nocni spani a proc? Protoze je kazdy rano skrz na skrz pocurana. Rikam, ze si to nechava na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucik2011 píše:
@Pavla7 Moje dcera je o měsíc mladší a na nočník ani záchod nechce ani sednout, takže to máte lepší. Když jí řeknu, že jí nedám plínku tak začne strašně plakat, že chce plínečku. Už doma chodívala i bez plínky, ale když se jí chtělo čůrat a držela jsem ji na nočníku, tak se stejně nevyčůrala a počůrala se za chvilku a celou dobu plakala, že chce plínku. Takže taky bych potřebovala poradit, co s ní. Nechci ji trápit, aby plakala, jenže od října začne chodit do školky a do té doby musí být bez plínek.
Promiň, ale v tomhle věku by si mohla dupat jak chce, že chce plínu. Prostě bych jí nedala, nech jí navolno, párkrát se počůrá, ale musí si na to přijít sama.Chce to trpělivost. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Mufina zkusim ji teda nechavam behat nahatou a snad to taky pochopi, ikdyz ona krome par nehod cura do nocniku, ale musi sedet treba hodinu a pak se vycura, zatleskame, radujem se, ona vola huraaaaa, ale priste si nerekne, musim jen ja hlidat cas a posazovat.
@krtek7489 mela problemy s kakanim a vsichni radili, ze je treba prvne srovnat kakani aby se toho tak nebala, protoze mela dost popraskany zadecek a pak teprve odbouravat, tak sem to tak nechala, ano vim, je to pozde, ale jsou deti, kterym to trva i dele, tak se stalo, u druhe zacnu drive to ja jasne, ale spoustu veci u druhe delam jinak…proste se clovek chybami snad neco nauci;o)
@lucik2011 prvne nam malou nevzali, ale pred par dny jsem zavolala do skolky a misto je, takze taky nastupuje, ale verim, ze za tri mesice to zvladneme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@palapa Zacnu to tak praktikovat, dekuji za radu.
@rozmary trpelivost se snazim mit, netrestam ji, jen porad dokola opakuji a vysvetluji, je az moc chytra, proto mi neni jasny, ze nechce, ze ji neva byt mokra…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani jednu dceru jsem na nočník neučila. Naučily se to obě dvě samy. Jedna dřív, druhá později, ale bylo to bez stresu pro obě strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
@Pavla7 Vím,blbá rada k ničemu, ale skoro ve 3 letech teprve učit dítě na nočník je strašně pozdě. Každé dítě se ze začátku kroutí, vzteká a řve. Neznám dítě, které by si hned dobrovolně sedlo na nočník. Chtělo to více trpělivosti a důslednosti. To je doteď na plínách? A ve 3 letech už snad chápe, tak jí prostě řekni, že se musí vyčurat, nechápu, že se dobrovolně počurává, nebo čůrá do plen ve 3 letech.
Syna jsme začali učit na nočník někdy okolo roka a půl, přesto se odplínkoval po třetím roce věku, zároveň i na noc a pak už bez nehod.
Kolik práce a vytřených louží s tím bylo, to bych mohla trpělivost a důslednost vyučovat.
Prostě jsou takové děti, kterým to trvá déle. Jinak je syn normální, jen ve všem trochu pomalejší a svéráz. Myslím že to, že měl ve 3 letech plíny je malichernost, která v životě žádnou roli nehraje, nedělal bych z takových věcí drámo a záležitost špatné výchovy jako to v soutěži matek o nejrychleji odplínované dítě občas vidím. Tím nemyslím tebe, ale obecně.
Problém to je hlavně pokud jde dítě do školky, ale každé se to jednou naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit