25 měsíců a nechce vůbec nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
25 měsíců a nechce vůbec nočník
Ahoj malému je 25 měsíců a zkoušíme na záchod, nočník nechce vůbec, jenže včera jsem ho na dopoledne na slipečky přemluvila, ale dneska už né, chce plínečku
no a nehody byli pokaždé
ale aspoň 2× zvládnul bobek, chci se zeptat jestli to opravdu jednou příjde? nebo né? čekáme na září druhé a chtěla jsem zkusit malého odplenkovat, ale očividně to nepůjde. Jinak je moc šikovný, a ke všemu si zatím dospěl sám(spaní v posteli v pokojíčku, že chce jíst sám apod.)příjde to? jak jste to měli vy? poraďte, dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To víš, že to přijde. Do ničeho ho netlač, nenuť. Bude léto, nech ho lítat venku nahatýho a uvidíš, že než se druhátko narodí, bude malej bez plen.
Mimochodem - našemu budou v září 4 roky a o spaní v pokojíčku si můžu asi nechat jen zdát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk se mi odplenoval v 26 měsících, za měsíc byl bez pleny i v noci… paradoxně poté, co jsem to naprosto přestala řešit a nechala ho být. Měl se narodit sourozenec, tak jsem ho nechtěla zatěžovat ještě nějakým odplenovaním a pak to přišlo naprosto ze dne na den. Impuls přišel od něj, kdy přišel a řekl, že chce čůrat. Já ho poslala na nočník (čekala jsem scénu, jako ostatně pokaždé, na nočník si nechtěl v tu dobu ani sednout) a od té doby chodí. Nebyla jediná nehoda, nemusím ho hlídat, vysazovat, připomínat. Zkrátka se plně obslouží sám. Odplenoval se mi měsíc po narození druhého. Dojde si k tomu rozhodně, do školy s plenou nepůjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jste mě potěšila, sna to taky dopadne, klidně i dýl jen abysme to do 3 let zvládli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím říct že " žeru " rady, nech ho venku lítat nahatýho..to je ale opravdu pro lidi co mají max barák se zahrádkou..
už vidím jak jdu s malým na hřiště nebo tak a on tam lítá nahatý a čurá nebo kadí třeba na písek..to bysme asi pěkně schytali ( když si neumí sám říct )
mi jsme začli s nočníkem ted..zatím chodí sám, když je nahatý - tudíž jen doma, neumí si říct takže chodí sám jak se mu zachce. Pokud má na sobě trenky, nebo tepláky tak to bere jako plenu a nezajde si. Tím že si sám neřekne ho ven nemužu vzít nez pleny, takže příště ponaučení..začít s tím v zimě a do léta je to snad v cajku..
- Citovat
- Upravit
@smurfka No, bohudík máme barák se zahradou. A doma mi malej běhal teda nahatej taky. Těch loužiček bylo. Snad jsem toho zas až tolik neřekla (nenapsala), ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pampalin píše:
@smurfka No, bohudík máme barák se zahradou. A doma mi malej běhal teda nahatej taky. Těch loužiček bylo. Snad jsem toho zas až tolik neřekla (nenapsala), ne?
ne to ne..ale jako provorodička jsem taky poslouchala rady jak to mám nechat na léto a že bude běhat nahatý a pujde to…ano běhá nahatý ale doma..nikdo se už nezmínil že to nahatý venku je jen pro lidi z barákem.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@janicel tak já byla u malého totálně bezradná, nechtěl na nočníku ani sedět…už jsem si říkala, že to snad nikdy nepochopí a že bez plen nebudeme ani do 3leté prohlídky. A najednou z ničeho nic fakt zlom, sednul na nočník a najednou byl bez plen. Opravdu ze dne na den, hned jsme ho vzali na zkoušku i ven, do obchoďáku a úplně v pohodě, žádné nehody a klídek
takže opravdu počkej, každé dítě je jiné…náš k tomu dospěl později, ale zase opravdu bez nehod na veřejnosti. Takže jsme tu tříletou prohlídku bez plínek nakonec přece jen dali, zlom nastal v lednu a 3 roky mu byli v dubnu
a záchod taky v pohodě, prostě ten přechod byl opravdu jednoduchý, ale potřeboval na to čas
a to samé s nočním odplenkováním, prostě se najednou začal budit a říkat si sám na záchod
takže mu dej čas a netrap se tím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyčkej a nelámej to přes koleno, on na to přijde sám. Dnešní trend být co nejdřív bez plen fakt nechápu, každý dítě je jiný a každý děcko na to dřív nebo pozdějc přijde samo. Našemu budou dva roky v červenci a otázky typu „ještě má plínu?“ a tomu podobné naprosto ignoruju, on na to přijde sám, Toť můj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prcek má 28 měs, minulý týden ho začalo bavit čůrat na travičku. Ještě rád na záchod, nočník moc nemusí. Ale musím připomínat, sám si neřekne. Před tím to vůbec nešlo, moje snahy sabotoval. On na to přijde. Sice asi o rok později, než jeho starší ségra, ale co už. Jo a já jsem holku odplenkovávala, když byly malému 2 měsíce. Během týdne se to povedlo. Naštěstí, jinak by mi hráblo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byli jsme na tom stejně, přišlo to samo, ze dne na den kolem 2,5 let. Musím říct, že jsem ale byla docela ráda, že v době, kdy se narodil mladší syn byl starší ještě s plínou (bylo mu dva a čtvrt roku), protože kdyby zahlásil kakání v době kojení, nevím, co bych dělala. Buď v klidu, ono to přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ja ted ohledne curani resim to ze malej si porad ucvrkava ma 27mesicu a na wc vubec nechce jen nocnik a to ho tam musim sama vyslict on se proste nevyslece ani neoblece.Mam strach ze skolky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evíček 84 Neboj, oni se to naučí pak ze dne na den. Do školky Ti stejně půjde až tak za 9 měsíců, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jasny to si rikam sice taky ale kdyz vidim ze den za dnem je to porad stejny tak uz tomu ani neverim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý bude mít za týden 2 roky a nočník je pro nás taky noční můra. Nebude na něm sedět a nebude A už vůbec ne se do něj vyčůrat. Jako by to bylo něco nepatřičného. Už jsme mu to ukazovali s taťkou oba a nic, jen ho to strašně pobavilo.Ani na záchod nechce.Bude to držet tak dlouho, dokud nedostane plenu. Občas se stane, že pustí na podlahu a jak přiběhnu s nočníkem, tak to zarazí a čeká na plenu. Mám z toho taky obavu, ve třech musí do školky a mám strach, že mi ho nevemou. A ještě další věc, nechce mluvit.Pro sebe si něco mumlá, ale kloudné slovo z něj nevypadne.Co chce na to ukáže nebo si to vezme sám, ale nemluví. Jinak zvládá vše co by děti v jeho věku měly, na něco je šikovný až moc. Doufám, že ten třetí rok bude zlomový, jinak budu muset hledat někoho na hlídání, až začnu na plný úvazek pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit