Nočník x kalhoty - jak na to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nocnik x kalhoty - jak na to?
Hezky den, jdu k vám zase pro radu, syn bude mít zítra 22 měsíců, uz skoro měsíc chodi sám na nocnik, cura, kaka, vse sám. Chodí bez připomínani úplně sám, ale nesmi mít kalhoty. V momente, kdy je ma tam proste nejde a hodi to do kalhot. Plenku dáváme jen na noc a když někam jedeme…
Teď syna hlídá sestra, já jsem pryč a ta pocurane kalhoty nedává a je z toho úplně špatná. Můžete mi někdo poradit, jak na to? Moc děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kluk k tomu musel dozrát. Takže od 18 měsíců čůral a kakal do nočníku, když byl nahatej. Doma chodil jenom v triku, to samé na zahradě. V oblečení to pochopil ve 2,5 letech ze dne na den bez nehod i noc.
- Citovat
- Upravit
Majda to samé, trvalo pár měsíců, než to pochopila i oblečená. Je teplo, nechala bych ho nahatého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky nechávala nahatého - teplé ponožky nebo podkolenky… nebo ho víc hlídat, posazovat často a mít hroznou radost a být naštvaná, když to bude v kalhotách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On k tomu dozraje, prozatím bych to řešila delším trikem nebo klidně sukýnkou a ponožkama. Když už na nočník chodí sám a kalhoty mu vadí, nedávala bych mu je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je teplo, nech ho jenom v tričku, on si to zafixuje. Nebo ti nezbývá, než jen vysvetlovat a prát pocurane věci, on to brzo pochopí
A teplaky se dětem špatně stahují, začala bych nejdřív jen slipama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ať mu sestra kalhoty nedává, ne?
Starší to měl taky tak, trvalo to asi týden, kdy byl prostě bez gatí… Furt lepší varianta, než naše mladší, které je to totálně jedno, ať gatě má nebo nemá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Já bych taky nechávala nahatého - teplé ponožky nebo podkolenky… nebo ho víc hlídat, posazovat často a mít hroznou radost a být naštvaná, když to bude v kalhotách…
Hehe, čím víc jsem naštvaná, tím větší z toho má malá čurinu a tím víc vzdoruje
Ale je fakt, že chlapeček by nemusel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas to je stejné..taky zatím nevím jak na to..jelikož si sám neříká, nemužu ho brát ani ven bez pleny, takže má pleny na ven, a na spánek..což ted v létě je vlastně zase skoro celý den
takže doma sice chodí nahatý a na nočník sám, ale to je tak třetina dne.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Malý je hodně vnimavy a za pochvalu šel by sveta kraj
do nocniku cura jen proti, že to oak muze vylit do wc a splachnout ho
u sestry v bytě je dost chladno, proto mu dava teplacky. Jinak chodi na nocnik moc rád a sam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Angua píše:
Hehe, čím víc jsem naštvaná, tím větší z toho má malá čurinu a tím víc vzdorujeAle je fakt, že chlapeček by nemusel…
Každý dítě je jiný a každý funguje jinak, to je jasný. Některé si v tom věku nechá i něco vysvětlit, některé ne… jen mě to tak napadlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda Jo, tak to měla naše malá taky, vyloženě ji bavilo to vylívání a splachování a zůstalo ji to do teď ![]()
a strašně ráda chodí na záchod u našich, mají ještě to tahací spachovadlo, tak to jí baví moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 tak tahaci by ho bavilo určitě, ale nechtěla bych videt ten účet za vodu
on je na svůj věk hodne rozumny a chapavy, většina věci se mu dá vysvětlit. Ale nevím, jak mu vysvetlit tuto vec, že do kalhot ne. Už davno má snahu se sám oblékat, svlékat, čistit zuby, moc rád doma pomáhá s uklidem, napodobuje co delame my. Je šikovný, jen tohle nejak nevím co s tim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda No musím ji krotit, ale je taky rozumná a tak ví, že má jít, jen když se jí fakt chce. A teprve chvíli chodí na záchod - je jí 2r7m a taky začala ve 22 měsících…
Dej mu čas, oni na to potřebují tak nějak přijít sami. Základ máte perfektní. A naše třeba čůrala, ale asi měsíc jí trvalo kakání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit