Jak naučit 3leté dítě na nočník

12.5.14 15:56

Jak naučit 3leté dítě na nočník

Ahoj,

kdo mi poradí, jak naučit 3leté dítě na nočník? Trucuje, občas se nám ho podaří posadit na nočník, resp,. na sedátko, zkoušíme to i hravým způsobem, odměnami, ale zatím stále trucuje. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4918
12.5.14 15:59
@Katka191273 píše:
Ahoj,kdo mi poradí, jak naučit 3leté dítě na nočník? Trucuje, občas se nám ho podaří posadit na nočník, resp,. na sedátko, zkoušíme to i hravým způsobem, odměnami, ale zatím stále trucuje. Děkuji za rady.

Má dcerka si na nočník nesedla ani za nic, chtěla hned chodit na záchod jako ostatní. To má ještě dosud pleny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
12.5.14 16:02

Moje (28,5 měsíce) si na nočník sedne v pohodě, ale zas máme problém, že si neříká sama, takže otročím s vysazováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
12.5.14 16:04

Tříleťákovi bych už plínu jednoduše a nekompromisně sebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
12.5.14 16:06

Tak můj kluk začal chodit přesně v den 3tích narozenin. Dřív ani ťuk. Ale bylo to ze dne na den i v noci. Nikdy jsem to nehrotila, došel si k tomu sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
12.5.14 16:12

U nás to byl taky veliký boj, čůrat začal nakonec od 2.5 ale jen na záchod. A kadění jsem ještě ve třech řešila u dr. - která samozřejmě neznala nic jiného než me seřvat. Což samozřejmě pomohlo :roll: Vyplatilo se nám dávat za bobíky do záchoda odměny. Za každý samolepku. Hrozně se mu to líbilo a pěkně na nás z toho záchoda volal chcí dárek, mám bobík :lol: Dnes mu bude 3 a půl a chodí na wc bez redukce kadit i čůrat. I v noci si odskočí. A to byl zabejčenej, že jsem si říkala to nikdy nezvládne. Takže kašli na blbý kecy co byl měl a neměl, kupte redukci na wc, hodně fungovalo to splachování, zkuste odměny třeba něco zafunguje. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
12.5.14 16:14

Ve třech letech žádné plíny. Přece ve třech letech děti nastupují do školky a nedovedu si představit, aby tam mělo dítě plinky.Tak že bych mu je vzala a každou cvilku posazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.5.14 16:23

Také jsme u jedné dcery řešili nočník/záchod do skoro 3 let. Nepomáhalo nic, ani pochvala, ani odměny, ani tvrdě na věc. K tomu jsem otěhotněla a brzo jsme měla rizikové těhotenství a měla jsem doma jen ležet. Přiznávám, že jsem to přestala hrotit, neměla jsem sílu, nechala jsem jí plenku. Najednou dcera jako když mávne proutkem začala chodit rovnou na záchod a za pár dnů zvládla i noc.
Moje rada je netlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
12.5.14 16:33

Taky radím netlačit, tlaky u nás vedly akorát ke vztekání a k ničemu to nebylo. Malej začal sám chtít po druhým roce, ale stejně pořád musíme připomínat a jeden týden si skoro chodí sám, že si řekneme, tak snad už a najednou druhej týden si zase neříká a začne se počůrávat, takže zase vysazujeme a to už je dávno bez plen i na noc. Prostě každý dítě k tomu musí dozrát samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
12.5.14 16:35

Souhlasím s tím to nehrotit. A nevšímej si komentářů, že ve 3 letech už má být dítě bez plen. Každé dítě je zralé jindy, ne se všema to jde tak snadno.
Mluvím z vlastní zkušenosti. Starší byl ve 2 letech a 3 měsících odplenkovaný i na noc, s mladším to prostě nejde a nejde. Teprve od 2,5 vidím, že mu to začíná spínat, takže ho zkouším nechávat s nahatou prdelkou a doufám, že v létě se to zlomí, abysme neměli problém se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
12.5.14 16:55

Vyzkoušej nedávat doma plínu vůbec, párkrát se ti počůrá do tepláčků, ale myslím, že ho to pak trkne. Nám pomohlo jedině tohle. Malá má 2,5 roku a není to dlouho co se to naučila, ale na spaní ještě plínu má. Je dost živá a sezení pro ni bylo vždycky asi ztráta času. I ten velkej záchod je dobrá věc. V létě to bude pro vás lepší, ale chápu strachy ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.5.14 16:59
@makapi píše:
Souhlasím s tím to nehrotit. A nevšímej si komentářů, že ve 3 letech už má být dítě bez plen. Každé dítě je zralé jindy, ne se všema to jde tak snadno.
Mluvím z vlastní zkušenosti. Starší byl ve 2 letech a 3 měsících odplenkovaný i na noc, s mladším to prostě nejde a nejde. Teprve od 2,5 vidím, že mu to začíná spínat, takže ho zkouším nechávat s nahatou prdelkou a doufám, že v létě se to zlomí, abysme neměli problém se školkou.

Tak to ja doufam, že se to ten nas teda naučí dřív jak ve třech…nevim no jako bych ho nemohla dát do skolky kdyz by neumel na nocni..tri roky mi taky prijdou uz trochu moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.5.14 17:00

Ani u jednoho jsem to nehrotila i když babičky teda tlačily. A obě děti to pak zvládly prakticky během jednoho týdne. Holka krátce před 2,5 lety kluk asi o měsíc později, prostě tomu dozrály. Já mám tu výhodu, že naše doktorka tyhle věci nijak nehrotí, vždycky říká, že za 40 let praxe ještě neviděla dítě, které by šlo do školy s plínou a dudlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
12.5.14 17:01

Jenže s některýma dětma to holt nejde, malá seděla na nočníku od doby co sedí a pravidelně a stejně jí to bylo šumák. Jakmile dostala plínu tak jela do plíny a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
12.5.14 17:02
@ivašot. píše:
Ani u jednoho jsem to nehrotila i když babičky teda tlačily. A obě děti to pak zvládly prakticky během jednoho týdne. Holka krátce před 2,5 lety kluk asi o měsíc později, prostě tomu dozrály. Já mám tu výhodu, že naše doktorka tyhle věci nijak nehrotí, vždycky říká, že za 40 let praxe ještě neviděla dítě, které by šlo do školy s plínou a dudlíkem.

To je fakt, ale horší to je se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka