Psychická příčina zácpy 3leté
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
psychicka zacpa
Zdravim vsechny emaminky. Potrebuju se vypsat, mozna mi i nekdo poradi. Dcera ma problemy se zacpou, ktera souvisi s psychikou. Zadrzuje stolici s takovou vervou, ze mi ani nase doktorka nechtela verit. Dela to od te doby co nas opustil jeji tatinek. Zkousely jsme veskere moznosti jako jsou cipky, lactulosa, svestkova stava atd… byly jsme i na sonu a krome nadmerne plynatosti nastesti nic neobjevili. Zacinam byt zoufala. Dceri budou za mesic 3 roky a potrebuji ji dat od zari do skolky, ale vzhledem k tomuto problemu mi ji ani nevezmou. Ja si musim najit praci, nemam se kam vratit. Takze tak jako tak budeme chvili bez prijmu. Jde o to, ze ackoliv stolici zadrzuje, tak ji nekolikrat denne stejne kus vyleze a je porad spinava a smradlava. Uvazuji o psychologovi, ale v tomhle veku to asi nema smysl. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Predem dekuji za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak já bych toho psychologa zkusila. Ve třech letech děti zvládají školku. Tak si myslím, že dětský psycholog by věděl jak s ní jednat. Jinak to hrozný, v životě jsem to neslyšela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michalka76 psychologa. Čím dřív, tím líp. A neupozorňovat na problém, protože se to tím jen zhoršuje. Je to ještě malé dítko, reaguje po svém. Třeba zapracovat s profíkem, ať se netrápíte obě dvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ještě dodám, že u vás je teda jedna ohromná výhoda (ač to zní blbě), že víš, kdy a jak to vzniklo. Co je zkrátka tou příčinou (odchod tatínka). Na tom se dá pracovat. U většiny těch dětí příčina nezjištěna, prostě mají nějaký problém a s tím se vypořádají takto. A pak je to prostě běh na měsíce i na léta, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima píše:
Jo a ještě dodám, že u vás je teda jedna ohromná výhoda (ač to zní blbě), že víš, kdy a jak to vzniklo. Co je zkrátka tou příčinou (odchod tatínka). Na tom se dá pracovat. U většiny těch dětí příčina nezjištěna, prostě mají nějaký problém a s tím se vypořádají takto. A pak je to prostě běh na měsíce i na léta, bohužel.
To je pravda. Ale trva to uz vic jak pul roku a ted uz me trochu tlaci cas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michalka76 Zkuste nějakého dobrého psychologa, případné tu kinézku.
Pokud je fakt problém v tomto, tak se na to psycholog zaměří a bude schopný říct, jak s malou pracovat, kam ji směřovat, aby ten svůj problém neřešila právě takto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michalka76
Ahoj, taky jsme tim prosli.
Pokud umazava, tzn enkopresa, tak ma v konecniku nahromadenou tuhou stolici, kterou ta ridsi obteka. Je nutne toto vyprazdnit. At uz klysmaty v nemocnici, nebo pravidelne lactulosa v dostatecnem mnozstvi a cipky… ev ti dr muze napsat forlax pro deti. Potom nacvik vyprazdnovani.
Psycholog nutnosti, toto je jejich denni chleba i u mladsich.
U nas se osvedcil kakaci denik,, kde se zapisovaly uspechy a za odmenu lepily samolepky a za bobek bylo kindervajicko… zalezi, co ma tvoje dcerka rada…
Nekricet, netrestat, chvalit za uspechy, porad rikat ze to zvladne, nech ji kadit kde chce!
Nebylo to prijemne obdobi, trvalo to u nas 3 nesice a najednou se to zlomilo… ted je bobek nejlepsi kamarad.
Prejde to. Ale chce to zachovat klid a pevne vedeni decka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BellinkaX Tak na klystýr se mi moc nechce, to nevyřeší příčinu. Jinak si troufnu tvrdit, že jsme vyzkoušely už uplně všechno. I forlax… Chválíme a dáváme bonbonky za kadění do nočníku, teda bobečková víla
Je ale vyčúraná, začala dělat to, že když jí něco vyleze do kalhot, tak to pak jde vyklepnout do nočníku a dožaduje se odměny… Každopádně psychologa zítra zavolám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michalka76
Klysma pricinu psychickeho bloku neodstrani, ale spunt ze zadku odstranit musite, aby zmizela enkopresa (ukakavani) a abyste mohli zacit nacvicovat spravnou defekaci. Zeptej se na gastroenterologii, dozvis se totez. A psychologa urcite, uz vam to trva hodne dlouho. Drzte se, obe. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje dcera má tyto problémy cca 1,5 roku. V říjnu jí budou 4 roky a půjde do státní školky. Taky vím, z čeho problémy začaly. Méně pila tekutin a měla občas zácpu, hodně tvrdý hovínko a při kakání tudíž hodně bolestivé!!! Od té doby mi kakat nechce. Umazává neskutečně, to je to, co nejvíc trápí mě, protože když jí vyzvednu ze školky (teď chodí do miniškolky), tak celé odpoledne utírám pořád jenom umazaný zadek a vyměňuju kalhotky. Na proktologické ambulanci jsme už byli, dodržujeme jídelníček (žádný čoko, kakao, banány, mrkev, borůvky a pod…), ale to pití nějak nemohu do ní dostat. Max 500 ml..a to je strašně málo!!! Dostává každý den 10 ml lactulozy po jídle, teď jsem snížila na 5 ml a umazává trochu méně. Před tím se jí to hovínko asi ředilo už hodně a proto jí to tolik vytékalo. Ale stejně, kakat nechce. Pouze s čípkem anebo s easylaxem. Jedno nebo druhé dáváme každý 4. den, aby se vykadila a já aspoň dva dny nemusela celé odpoledne utírat zadek
Je to peklo, někdy mám strach s ní vůbec někam jít, protože se řeší pořád kakání všude tam, kde ví, že je záchod. Venku jí to tolik netrápí! Tam není záchod, takže je to víc v klidu. Jsem zvědavá, kdy tohle skončí a začne normálně kadit. Doktorka v nemocnici říkala, že to může trvat i dva roky…prostě až začne chápat víc, že se kakat musí a že to není nic špatného!!! Takže radíte PSYCHOLOGA? O tom už jsem taky uvažovala… Máte někdo zkušenost s nějakým v ÚL??
Díky. J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mela stejný problém. Vzniklo to tím, ze nechtěla kakat ve školce a tím se stolice nashromazdila a bolelo ji to. Bylo to děsně obdobi… Byla jsem psychicky úplne vycucnuta. Po cca 4 měsících to samo vymizelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já na to trpěla v tomto věku také, bolestivá zácpa a pak jsem nechtěla, máma mi vyprávěla, že to bylo hrozné období, několik let, spravilo se to samo časem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to vzniklo krátce po tom, kdy jsem zjistila, že jsem podruhé těhotná. Moje tříletá dcerka asi dost vnímala, že mluvím hlavně o miminku, a asi se bála o moji přízeň. Byly to příšerné scény na wc - řev jak kdyby ji bodali nožem
, až jsem kolikrát brečela s ní. První měsíc pomohla lactulosa + homeopatika, která nám doporučil dr., + hodně pít + dávky ovoce. Známý mi taky doporučil coca colu - takový známý všelék (dobrý i na čistění motorů prý
). Nedělám si legraci! Moje babička zase plavání a koupele v teplé vodě. Všechno tohle jsme dělali. No, zabralo to všechno dokupy. A pak hlavně ta teplá voda, ale ta se musela správně načasovat (když už to téměř nešlo vydržet). Kadila pak třeba ve vaně při společné koupeli. Sice s donucením a řevem, ale aspoň to. Ono už to po těch dávkách laktulosy a po té coca cole ani nebolelo (kakanec byl měkký). Časem to odeznělo, ale mělo snahu se to vrátit po narození druhé dcerky. Ale to už jsem věděla, která bije (že chce upoutat moji pozornost). Tak jsem se jí víc věnovala a bylo to. Teď máme pro změnu velkou slávu každý den, stále nám dělá „překvapení“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit