Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, dcera nedopatrenim snedla cele lentilky a celou cokoladu. Nebude ji spatne? Jsou ji 4 roky.
Tak maximálně ji bude těžko od žaludku ne? 😂 Nebo se pobleje no. 😂
Lentilky jak velké dělají od malých 30 grantových do 200 gramovych.. ty malé 30 g jsou nic.
Čokoláda? Tím myslíš jako celou standartní 100 g čokoládu? Nebo nějakou menší?
Každopádně i kdyby tedy snědla celou 100 g čokoládu a k tomu malé lentilky tak ji asi nic nebude spíš po té čokoládě může mít zácpu.
To fakt poprvé snědla jedny lentilky a jednu čokoládu najednou??? NEchodíte na oslavy apod… tam mi dcera toho sní najednou určitě i více…nekontroluji a nehlídám…
@ludmilaadamkova píše:
Lentilky jak velké dělají od malých 30 grantových do 200 gramovych.. ty malé 30 g jsou nic.Čokoláda? Tím myslíš jako celou standartní 100 g čokoládu? Nebo nějakou menší?
Každopádně i kdyby tedy snědla celou 100 g čokoládu a k tomu malé lentilky tak ji asi nic nebude spíš po té čokoládě může mít zácpu.
Lentilky klasicke male, cokoladu standard.
@KKK85 píše:
To fakt poprvé snědla jedny lentilky a jednu čokoládu najednou??? NEchodíte na oslavy apod… tam mi dcera toho sní najednou určitě i více…nekontroluji a nehlídám…
No praveze my hlidame. Nikdy to takhle naposezeni nesnedla.
Dcera od babičky běžně dostává lentilky, a sní je na posezení a další sladkosti. Nikdy ji nic nebylo
se divím, že není tlustá
teda ona chvilku neposedí, tak to všechno spálí tím během
![]()
Tak bude možná trochu nafcena od cukru… Večer ji pořádně vyčisti zuby dej jí pít víc čisté vody… Nic by ji nemělo být. Jen tedy čokoláda může způsobit zácpu. Ale možná spíš ta hořká.
Myslim, ze ji nic nebude, maximalne ji bude tezko nebo bude mit zacpu…
Nic ji nebude
náš tříletý lentilky sežral dneska cestou ze školky, doma si dal po jídle ještě zmrzlinu a kus čokolády ukrad ještě po snídani
po víc čokoládě může mít max trochu zácpu.
@emo.law píše:
No praveze my hlidame. Nikdy to takhle naposezeni nesnedla.
Já jsem taky spíše na zdravou stravu… hlídáme i éčka v potravinách… první sladké měla dcera tak 2,5 roku… a to možná tak tři lentilky… Ale asi bych trošku ubrala v tom hlídání… ono pak zakázané ovoce nejlíp chutná… dorve se časem k penězům jak bude větší a bude ve velkém jen sladké nakupovat, to co má hlídané… kolik jinak ji dovolíš tři lentilky? Nechápu ten tvůj šok že dítě snědlo 100g čokolády a 30g lentilek… chce to polevit… od všeho trochu. Dcera má sladké víceméně denně… dneska jeden makronek. Jindy ty malé lentilky… včera kinder vajíčko. Ale musí i normálně obědvat, večeřet… pije vodu střídavě občas džus naředěný…