Dcera od 4 let občas omdlí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
174
2.4.15 21:39

dcera od 4. let občas omdli

Moje dcera poprvé ve 4 letech omdlela. Byli jsme na neurologii, v tunelu, meli jsme Holtera, krev ok, EKG v pořádku, cukrovku nemá. Omdli většinou když ji boli bříško, při chřipce, nebo když zvrací. Je to hrozne, když vam zvracejici dite omdli a vy nevíte co s ni, jestli zvedat nohy, nebo položit na bok, aby to ne vdechla. Málo pije i málo ji. Je ji 7 má 123 cm, 20 kg. Máte to taky tak a jak tomu předcházet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3696
2.4.15 21:49

Pomalé vstávání z lehu i sedu. Mám to také od mala. Trochu se to zlepšilo, když jsem začala pít kafe (samozřejmě až někdy kolem 17 let, ne takhle malá). Taky pokud málo pije, tak to není dobré. A dost větrat, ať není v zadychane mistnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.4.15 21:55

@zulitvi
jsem zoufala, stále ji nabízím jídlo a pití, přijkaždém jejím „mne boli bříško“ se od ni nehnu, kupuji vitamíny, každý rok more. V noci pozoruji když se mele, skřípe zubama tak nespim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.4.15 21:57

Většinou se ji udělá zleppo ránu, nalačno. Někdy ano, jindy ne. Takže jsem zavedla snídaně do postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.15 21:59

Byla aktuálně u lékaře? Jak často má bolení bříška, zvracení, chřipky? Může mít oslabenou imunitu, infekt v zažívacím traktu, nebo jiné břišní problémy - ultrazvuk břicha by nebyl od věci, krve, výtěry…Pokud jsou tyto stavy časté, není to normální a je třeba to vyšetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.4.15 22:03

Sem ti chtěla napsat sušenku a vodu k postýlce a ty už máš snídaně do postele :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.4.15 22:03

@pe-terka
chřipka jednou do roka. Zvracení v souvislosti s hladem. Byla i odčervena, papame laktobacily. Vysetrena několikrát. Je Taky streson, tak brisko boli I Ze strachu, stresu A Pod. Omdli tak 3 krat za rok.

Příspěvek upraven 02.04.15 v 22:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.4.15 22:05

@kotyk
no jo, jsem matka blázen. Samozřejmostí je, že jsem si ji pěkně rozmazlila. Se o ni bojim, ji moc miluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
2.4.15 22:06
@laragi píše:
@pe-terka
chřipka jednou do roka. Zvracení v souvislosti s hladem. Byla i odčervena, papame lakovací ly. Vysetrena několikrát. Je Taky streson, tak brisko boli IzZe strachu, stresu A Pod. On dlítak 3 krat za rok

a tlak? Asi nízký, že? A nemá něco se žaludkem? Chudák malá, musí to pro vás být hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
2.4.15 22:07

@laragi Znám… u mě to tedy začalo později, až někdy chvilku před nástupem menstruace, takže mám za sebou omdlení v tramvaji, v metru, v obchodě, v tanečních… co pomáhá, určitě ráno snídat, neustále něco sladkého s sebou, při akutních případech bych už i 7 letou dopovala Colou (ta mi hodně pomáhala v těhotenství), dlouho nestát, pozor na vydýchaný vzduch, plus mě třeba vadí i vysoká vlhkost v kombinaci s teplem. A hlavně naučit ji při prvních příznacích sednout si (kdekoliv krom silnice) hlavu mezi kolena a kašlat na to, co si myslí okolí.
Jo a vitamíny a moře jsou fajn, ale efekt mít nebudou, většinou se tohle nijak nevyléčí, pouze se s tím člověk naučí fungovat a možná to přejde s věkem (nebo taky ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.4.15 22:07

Jestli je to afektivní, tak s tím nic moc neuděláš. Jenom počkat, až dozraje nervová soustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
2.4.15 22:08
Dat vyšetřit i bříško na chirurgii…krom trávicího traktu jsou tam důležité tepny…
@laragi píše:
Moje dcera poprvé ve 4 letech omdlela. Byli jsme na neurologii, v tunelu, meli jsme Holtera, krev ok, EKG v pořádku, cukrovku nemá. Omdli většinou když ji boli bříško, při chřipce, nebo když zvrací. Je to hrozne, když vam zvracejici dite omdli a vy nevíte co s ni, jestli zvedat nohy, nebo položit na bok, aby to ne vdechla. Málo pije i málo ji. Je ji 7 má 123 cm, 20 kg. Máte to taky tak a jak tomu předcházet?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
2.4.15 22:09

@laragi Já jsem byla na hodně vyšetřeních, taky mě kvůli tomu hospitalizovali, když jsem omdlela 3× během hodiny a to mi dělali taky kupu vyšetření. Nakonec to svedli na moji nízkou váhu, ale já teda jedla za dva narozdil od tvé holčičky a dost nízký tlak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
2.4.15 22:10

@laragi Nejsi, tyhle záchvaty bez upozornění nejsou nic příjemného. Jestli je to spojené s nízkým tlakem, tak co psala @j.a.n.i1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
2.4.15 22:10

@vodolejka
to nikoho z doktorů nenapadlo. Byla akorát na sonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...