Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dcera poprvé ve 4 letech omdlela. Byli jsme na neurologii, v tunelu, meli jsme Holtera, krev ok, EKG v pořádku, cukrovku nemá. Omdli většinou když ji boli bříško, při chřipce, nebo když zvrací. Je to hrozne, když vam zvracejici dite omdli a vy nevíte co s ni, jestli zvedat nohy, nebo položit na bok, aby to ne vdechla. Málo pije i málo ji. Je ji 7 má 123 cm, 20 kg. Máte to taky tak a jak tomu předcházet?
Pomalé vstávání z lehu i sedu. Mám to také od mala. Trochu se to zlepšilo, když jsem začala pít kafe (samozřejmě až někdy kolem 17 let, ne takhle malá). Taky pokud málo pije, tak to není dobré. A dost větrat, ať není v zadychane mistnosti.
@zulitvi
jsem zoufala, stále ji nabízím jídlo a pití, přijkaždém jejím „mne boli bříško“ se od ni nehnu, kupuji vitamíny, každý rok more. V noci pozoruji když se mele, skřípe zubama tak nespim.
Většinou se ji udělá zleppo ránu, nalačno. Někdy ano, jindy ne. Takže jsem zavedla snídaně do postele
Byla aktuálně u lékaře? Jak často má bolení bříška, zvracení, chřipky? Může mít oslabenou imunitu, infekt v zažívacím traktu, nebo jiné břišní problémy - ultrazvuk břicha by nebyl od věci, krve, výtěry…Pokud jsou tyto stavy časté, není to normální a je třeba to vyšetřit…
Sem ti chtěla napsat sušenku a vodu k postýlce a ty už máš snídaně do postele ![]()
@pe-terka
chřipka jednou do roka. Zvracení v souvislosti s hladem. Byla i odčervena, papame laktobacily. Vysetrena několikrát. Je Taky streson, tak brisko boli I Ze strachu, stresu A Pod. Omdli tak 3 krat za rok.
Příspěvek upraven 02.04.15 v 22:08
@kotyk
no jo, jsem matka blázen. Samozřejmostí je, že jsem si ji pěkně rozmazlila. Se o ni bojim, ji moc miluju
@laragi píše:
@pe-terka
chřipka jednou do roka. Zvracení v souvislosti s hladem. Byla i odčervena, papame lakovací ly. Vysetrena několikrát. Je Taky streson, tak brisko boli IzZe strachu, stresu A Pod. On dlítak 3 krat za rok
a tlak? Asi nízký, že? A nemá něco se žaludkem? Chudák malá, musí to pro vás být hrozný…
@laragi Znám… u mě to tedy začalo později, až někdy chvilku před nástupem menstruace, takže mám za sebou omdlení v tramvaji, v metru, v obchodě, v tanečních… co pomáhá, určitě ráno snídat, neustále něco sladkého s sebou, při akutních případech bych už i 7 letou dopovala Colou (ta mi hodně pomáhala v těhotenství), dlouho nestát, pozor na vydýchaný vzduch, plus mě třeba vadí i vysoká vlhkost v kombinaci s teplem. A hlavně naučit ji při prvních příznacích sednout si (kdekoliv krom silnice) hlavu mezi kolena a kašlat na to, co si myslí okolí.
Jo a vitamíny a moře jsou fajn, ale efekt mít nebudou, většinou se tohle nijak nevyléčí, pouze se s tím člověk naučí fungovat a možná to přejde s věkem (nebo taky ne).
Jestli je to afektivní, tak s tím nic moc neuděláš. Jenom počkat, až dozraje nervová soustava.
@laragi píše:
Moje dcera poprvé ve 4 letech omdlela. Byli jsme na neurologii, v tunelu, meli jsme Holtera, krev ok, EKG v pořádku, cukrovku nemá. Omdli většinou když ji boli bříško, při chřipce, nebo když zvrací. Je to hrozne, když vam zvracejici dite omdli a vy nevíte co s ni, jestli zvedat nohy, nebo položit na bok, aby to ne vdechla. Málo pije i málo ji. Je ji 7 má 123 cm, 20 kg. Máte to taky tak a jak tomu předcházet?
@laragi Já jsem byla na hodně vyšetřeních, taky mě kvůli tomu hospitalizovali, když jsem omdlela 3× během hodiny a to mi dělali taky kupu vyšetření. Nakonec to svedli na moji nízkou váhu, ale já teda jedla za dva narozdil od tvé holčičky a dost nízký tlak. ![]()
@laragi Nejsi, tyhle záchvaty bez upozornění nejsou nic příjemného. Jestli je to spojené s nízkým tlakem, tak co psala @j.a.n.i1
@vodolejka
to nikoho z doktorů nenapadlo. Byla akorát na sonu