Dcera odmítá botečky

5982
17.3.22 14:28

Dcera odmítá botečky

Ahoj holky, váhala jsem jestli mám založit diskuzi, ale nenašla jsem podobnou. Dcera má 16 měsíců, a odmítá botečky nebo papučky. Chodí teprve pořádně asi 2 měsíce, tak jsem ji je vnucovat doma nechtěla, ale začíná jaro chtěla bych ji venku začít dávat už na zem. Začali jsme nenásilně, nechali jsme ji v klidu botečky osahat, pomalu nasazovali, chválili jaký má krásný botečky, dokud jsem ji měla na klíně, tak jenom pofnukávala, ale jak jsem ji postavila tak začala řvát jako kdyby jsme ji vraždili, a zapře se a neudělá krok.Tak jsem ji dala jiný, několik typů papuček měkkých, capáčků, nic nechce.Ale ponožky i tlustý ji nevadí. Včera jsem chtěla vzít botečky abych je uklidila, a malá jak viděla že jsem je vzala do ruky, tak spustila jekot a vystartovala z postele tak rychle že s ní letěla na zem, sotva jsme ji chytli nad zemí. To jsem ještě u ostatních dětí nezažila a jsem fakt bezradná. Nevím co dělat. Přece nebude chodit bosá. Kde dělám chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3326
17.3.22 14:38

Chodí teprve chvilku. Asi bych to zatím nechala a ukazovala, vidíš jdeme ven maminka si bere botičky. Nebo kdyby chtěla z kočárku tak zase zkusit, to si ale musíš vzít botičky maminka má taky botičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
17.3.22 14:39

A nesnese ani capacky? Nebo ponozkoboty? Třeba Leguanito?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
17.3.22 15:13

Co nějaké kožené capáčky? To je jak ponožky a přeci to trochu chrání. Nebo skinnersky, ale nevím jak moc malé je dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
17.3.22 15:13

Jak kdyby jsi mluvila o naši dceri :mrgreen: my už máme teda druhy den úspěch, vzala na milost kožené capacky ve kterých vydržela doma dva dny a dneska venku klasické capacky. Nejdřív se trochu osivala, ale zvědavost chodit po venku byla větší a na capacky zapomněla. Je ji 13 a půl měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.3.22 15:17

Jen si potřebuje zvyknout. Neboj, přejde jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.22 15:18

Zkusila bych popřemýšlet o barefoot botičkách. Možná je holčička chytrá a třeba jí to není pohodlné, a tak protestuje. Navíc jsou i mnohem zdravější pro vývoj nožičky. Pro inspiraci doporučuji tento článek: https://www.vivobarefoot.cz/…arefoot-boty
A přeji hodně štěstí, ať se doberete k nějakému dobrému konci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
17.3.22 15:22

Dcera v klasických botech taky protestovala. Koupili jsme dostatečně široké barefoot boty a bylo po problému.

Klasické boty jí utlačovaly nohu a vůbec se jí v nich nelíbilo. Křik, vztek a ani krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.22 15:32
@mamule42 píše:
Ahoj holky, váhala jsem jestli mám založit diskuzi, ale nenašla jsem podobnou. Dcera má 16 měsíců, a odmítá botečky nebo papučky. Chodí teprve pořádně asi 2 měsíce, tak jsem ji je vnucovat doma nechtěla, ale začíná jaro chtěla bych ji venku začít dávat už na zem. Začali jsme nenásilně, nechali jsme ji v klidu botečky osahat, pomalu nasazovali, chválili jaký má krásný botečky, dokud jsem ji měla na klíně, tak jenom pofnukávala, ale jak jsem ji postavila tak začala řvát jako kdyby jsme ji vraždili, a zapře se a neudělá krok.Tak jsem ji dala jiný, několik typů papuček měkkých, capáčků, nic nechce.Ale ponožky i tlustý ji nevadí. Včera jsem chtěla vzít botečky abych je uklidila, a malá jak viděla že jsem je vzala do ruky, tak spustila jekot a vystartovala z postele tak rychle že s ní letěla na zem, sotva jsme ji chytli nad zemí. To jsem ještě u ostatních dětí nezažila a jsem fakt bezradná. Nevím co dělat. Přece nebude chodit bosá. Kde dělám chybu.

Na doma nic nepotřebuje. Na ven boty, žádné botečky. Když bude teplo, může do trávy v ponožkách. Pak už snad to odmítání přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.3.22 15:34
@Hojuza píše:
Co nějaké kožené capáčky? To je jak ponožky a přeci to trochu chrání. Nebo skinnersky, ale nevím jak moc malé je dělají.

Skinners jsou od 26.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
17.3.22 15:49

Jo, když to vyšlo na teplejší počasí, chodily děti i jen v ponožkách. A pak do podzimu klidně úplně naboso.

• Citovat
  • Upravit
7674
17.3.22 16:56

Dala bych něco jako bobux explorer. Jen kožené nízké capáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.3.22 17:34

Koupila bych zatim jen capacky a nechala je. Chodi chvilku, neboj zvykne si :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
17.3.22 23:49

Připomnělo mi to případ z okolí, kdy holka také strašně dlouho odmítala boty, nesnesla ani měkké capáčky. Takže prostě chodila v ponožkách… V tvém případě bych jí zatím venku z kočáru nepouštěla - dokud je zima. A pak se porozhlédla po barefoot botkách a zkoušela - dítě bude už větší, tak snad už pochopí, že pokud bude chtít z kočáru, tak musí mít boty. Samozřejmě něco jiného je, když máte RD, tak na zahradě ať si chodí klidně bez bot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí