Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@blumen To nejde, nemáme na to prostory, do pokojíku se další postel nevejde. A manžel chodí spát nejdéle ze všech kolem půlnoci. To by stejně problém neřešilo.
Aha. No podle me je problem v tom, ze se na to zacne po case soustredit a neusne proto. Ja problemy se spanim trpela pres rok, ze stresu. Fakt ji nic ve skole netrapi? Nesikanuje ji nekdo?
@blumen To by mi určitě řekla. Spíš má obavy, aby všechno uměla a měla… i když jí říkám, že nikdo není stoprocentní, ani učitelka…ani já… včera vyběhla někdy v půl jedenácté, jestli má všechno do školy připravené
přitom to k večeru všechno připravila…
Chuděra malá. Musí být fakt vynervená jen z toho, že se soustředí na to jestli vlastně usne..
Asi bych sní někam zašla. Nebo se poradila s dr kam jít..
Je to těžký. Taky takové období míváme.. ![]()
Opravdu to chce zavést,,předspací režim". Pomáhá teplá vana místo sprchy, možná zkusit meduňkový čaj po večeři.
Rozhodně dítě nestresovat stylem:,,jaktože nespíš." Musíte zkoušet.
Případně, pokud to chcete řešit s doktorem, poslat na vyšetření. Měření mozkových vln a 48 hodin bez spánku…
@Premek_Orac Co to konkrétně je předspací režim. KOupel také nepomohla. To už jsem taky zkoušela.
@blumen To nejde, nemáme na to prostory, do pokojíku se další postel nevejde. A manžel chodí spát nejdéle ze všech kolem půlnoci. To by stejně problém neřešilo.