Dceři smrdí maso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
13.12.22 17:58
@Semtex píše:
Mne smrdí veprove porad, asi od 18 hodně, ale i predtim jsem byla vždycky strasne zklamaná, když babička připravila řízky a já následně zjistila, ze jsou veprove :lol: a co ryby, ty ji nevadí? Třeba by mohla jist víc aspoň ty? Losos, sumeček… ty nemají ani kosti a jsou moc dobre, moje nejoblíbenější.Ten sumecek je takovy hodně tmavý, hutnejsi, trochu strukturou maso připomíná.

Mám to taky tak, i když čím jsem starší, tím míň mi vepřový vadí. Ale smrdí mi pořád. Třeba krkovici nejím vůbec, plec nebo kotleta (možná to je to samý, nevím, já to dělám jen výjimečně, prostě libový vepřový :mrgreen: ) mi zas tak nevadí. Nebo panenka, tu mám ráda. Ale to tučnější mi vadí, stejně tak jitrnice, prejt, tlačenka a tyhle dobroty, díky nechci. To mám blok z dětství, kdy jsme dělali na zahradě každej rok zabijačku, nevadilo se mi v tom hrabat, ale nikdy jsem to nejedla. Jinak maso mám ráda, nejvíc kuřecí, kupuju normálně v supermarketu, nemám s tím problém. Hovězí taky dobrý, ale to nevařím, páč nevím jak, no a ryby tak jednou týdně ideálně losos, někdy pstruh nebo pražma, podle toho co mají. Dnes si dám tuňáka, nic jinýho můj domov k jídlu neposkytuje :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 18:14
@mamule42 píše:
Ahoj holky, dcera 10 let, už několik měsíců odmítá jíst maso, ještě ji chvíli nevadil jíst řízek, teď už nejí vůbec že ji maso u vaření smrdí a dělá se ji špatně, a odmítá i brambory, vejce, prostě udělat ji oběd který ji chutná je prakticky nemožné, přece ji nebudu krmit jenom špagetami nebo rýží s nějakou omáčkou, sladký ji pochopitelně nevadí :lol: v lednu měla covid ale zas to na něj nechci házet že by to bylo s toho. Dříve jedla normálně, dá se nějak poznat jestli je to jenom rozcapenost nebo je za tím něco jiného, maso teda si nevezme nikde, takže moje vaření za to nemůže. Díky za rady. Trápí mě to protože nevím jestli ji nechybí nějaké živiny protože se ji rychle kazí zuby a má rozlezlý ekzém po těle, ale léčba pochopitelně probíhá. Vím že to nemusí souviset.

Kamarádka nejedlá maso. Jednou vlezla za mámou do masný a konec. Po čase ho začala jíst ale zase nebyla schopna jíst snídaně tak nějak se jí to střídá.
Já jako dítě byla ve smrti když jsem dostala na talíř salát, pomazánky, nebo mleté. Pokud si tyhle věci nedělám doma sama, dělá mi problém to sníst. Před pár dny jsem četla, že existuje fobie z jídla. Někteří lidé mají strach z určitých potravin…
Holku bych do toho nenutila ona si k tomu najde cestu. Zatím vegetariánská strava :nevim:

• Citovat
  • Upravit
193
13.12.22 18:18

Me od prodelani Covidu kdy jsem prisla o cich (ten se mi vratil cca mesic po prodelani) smrdi kazda sunka :,( U masa to tolik nevnimam, ale teoreticky by to mohlo mit souvislost. Me takhle smrdi vsechny sunky, paprika, vajicka a cibule a nektere i driv oblibene parfemy. Uz je to skoro 3 roky a zlepsilo se to jen malicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8653
13.12.22 18:29
@Aslanka píše:
Mam to stejně po covidu prodelanem v listopadu 2020. Hovězí maso je v pořádku ale kuřecí maso, vejce, kuřecí šunka to proste už nemůžu jist. Už jsem s tím smířila. Takže po covidu to skutečně muže být

jj, syn nemohl maso, uzeniny a další věci několik měsíců, teď už maso ok, ale šunku stále ne a okurku taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
13.12.22 18:59
@JancaS84 píše:
Můj tatka má v práci kolegyni co byla velká milovnice masa a po covidu ji smrdelo jako hov.no vím, že minimálně rok i mozna dýl.
Mě zase smrdí paprika a chutna divně, předtím jsem ji milovala a teď jako sním to ale je to divný, už je to taky víc jak rok.

S paprikou jsem mela po covidu to same. Nastesti uz to preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.12.22 11:21

Děti mi to taky přestávají jíst (puberta) a fakt maximálně řízky.
To je zajímavé, že kdo maso nemusí, většinou dá řízek. A kupodivu občas KFC, asi jak je to pálivé a nasáklé už kdečím jiným.
Jinak obecně maso mi začíná taky smrdět, kupuju ho víceméně už jen kočce.
Ono stačí pár zkušeností s koupí zkaženého masa.
Jediné, co mi někdy voní je hovězí kočce nebo bio kuřecí, taková ta sladká čerstvá vůně masa.
Vzhledem k neuvěřitelným cenám už tyhle pokusy o jídlo masa stále více vzdávám a hledám alternativy.

Obecně si nemyslím, že to musí být naše chyba, maso je v obchodech stále méně kvalitní a smrdí samo o sobě. Smrdí jako prdy, jak chemická učebna nebo lepí…uprostřed je zelené… A něco, čeho se pomalu štítím, nebudu jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.12.22 17:36

Ja jsem cca rok od covidu necitila skoro nic, ted se mi cich vrací a taky mi skoro vsechno maso smrdí..nekdy mi to smrdi uz syrové, nekdy az kdyz to uvařím..uz jsem spoustakrat uvařila rodinnou večeři a pak to cele vyhodila, protože mi to prijde zkažené..
Kuře je nejhorší ( a to se snazim kupovat ruzna bio kurata apod), ale smrdi mi i ostatni masa a nekdy i ryby/ mořské plody.
Myslim, ze kdyz je to supercerstve, tak mi to možná nevadi, ale kdyz je to treba vakuovane kureci zabalene už nekolik dni ( ale jeste mu zbyva nekolik dnů trvanlivosti) nebo starene hovězí, tak mi to smrdí vždycky. Nebo masa, ktera vyndavam z mrazaku..ta mi taky smrdi vsechna.
Nevim co s tim, asi zkusim najit nejaky super cerstvy super bio zdroj nebo holt to vegetarianstvi..maso jsem dřív milovala😪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
21.12.22 12:45

Tak prece ji nebudete nutit jist neco co nechce? Co ji smrdi? To vytvari jeste vetsi odpor
Bez masa se da uplne v pohode existovat, nebo bez nej nemuzete existovat Vy?
Kde ho kupujete?
Bezne maso opravdu pachne, musite na mensi farmy
Taky ho nejim a jedna dcera a syn taky ne, dalsi 4 deti ok i manzel
Tak co? Vari se pro oba tabory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení