Dceři smrdí maso

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5910
13.12.22 16:30

Dceři smrdí maso

Ahoj holky, dcera 10 let, už několik měsíců odmítá jíst maso, ještě ji chvíli nevadil jíst řízek, teď už nejí vůbec že ji maso u vaření smrdí a dělá se ji špatně, a odmítá i brambory, vejce, prostě udělat ji oběd který ji chutná je prakticky nemožné, přece ji nebudu krmit jenom špagetami nebo rýží s nějakou omáčkou, sladký ji pochopitelně nevadí :lol: v lednu měla covid ale zas to na něj nechci házet že by to bylo s toho. Dříve jedla normálně, dá se nějak poznat jestli je to jenom rozcapenost nebo je za tím něco jiného, maso teda si nevezme nikde, takže moje vaření za to nemůže. Díky za rady. Trápí mě to protože nevím jestli ji nechybí nějaké živiny protože se ji rychle kazí zuby a má rozlezlý ekzém po těle, ale léčba pochopitelně probíhá. Vím že to nemusí souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
471
13.12.22 16:34

Taky bych ráda věděla, co za tím je. Mně smrdí maso také, ale až v posledních třeba dvou letech. Dříve mi smrdělo a divně chutnalo jen vepřové, teď už i kuřecí. Tak uvidím časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35511
13.12.22 16:42

Můj tatka má v práci kolegyni co byla velká milovnice masa a po covidu ji smrdelo jako hov.no vím, že minimálně rok i mozna dýl.
Mě zase smrdí paprika a chutna divně, předtím jsem ji milovala a teď jako sním to ale je to divný, už je to taky víc jak rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
13.12.22 16:43

… to by si pejsek pochutnal. Ta miluj e smradlavé, čím více, tím lépe. Ale teď vážně, já se tomu ani moc nedivím. V jedné zemi se vychová, v druhé se porazí, ve třetí se zpracuje a pak se teprve expeduje. Firma, co by chtěla narušit toto kolečko, nechť se rozloučí s dotacemi. Ano, přesně takto blbě to funguje.

• Citovat
  • Upravit
9637
13.12.22 16:47
@Prostě Vodnář píše: … to by si pejsek pochutnal. Ta miluj e smradlavé, čím více, tím lépe. Ale teď vážně, já se tomu ani moc nedivím. V jedné zemi se vychová, v druhé se porazí, ve třetí se zpracuje a pak se teprve expeduje. Firma, co by chtěla narušit toto kolečko, nechť se rozloučí s dotacemi. Ano, přesně takto blbě to funguje.

Ale prdlajs, nesmíš kupovat to supermarketové nejlevnější. Pokud koupíš maso přímo z chovu, tak nikde necestuje. Anebo hledat, i v tom supermarketu se dá najít místní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.22 16:50

Když jsem byla malá, nechtěla jsem jíst maso, smrdělo mi, obzvlášt vepřové. To nejím do teď, jenom když opravdu nemám na výběr. Trochu jsem maso začala jíst až po 30 tce a byla jsem zdravá a všechno ok. Teď jím víc, zvláště v těhu a během kojení, ale pak nejspíš ho budu zase jíst jenom málo. Podle mě je to pro nĕkteré lidi přirozený.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
13.12.22 16:52

A kolik lidí to asi dělá? Navíc v dnešní době většina kouká na cenu, množství, ale rozhodně ne na kvalitu. Já naštěstí mám v blízkosti jatka, takže na maso si stěžovat nemohu.

@Jahru píše:
Ale prdlajs, nesmíš kupovat to supermarketové nejlevnější. Pokud koupíš maso přímo z chovu, tak nikde necestuje. Anebo hledat, i v tom supermarketu se dá najít místní.
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
13.12.22 16:52

A proč bys ji měla krmit jen špagetami a rýží? PRostě začněte vařit levněji a zdravěji, tedy bez masa - vejce, tvaroh, sýry, luštěniny.

Jinak tedy zajděte na aleroglogii a nechte vyloučit potravinové intolerance, to může souviset s tím ekzémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
13.12.22 16:59

Mne smrdí veprove porad, asi od 18 hodně, ale i predtim jsem byla vždycky strasne zklamaná, když babička připravila řízky a já následně zjistila, ze jsou veprove :lol: a co ryby, ty ji nevadí? Třeba by mohla jist víc aspoň ty? Losos, sumeček… ty nemají ani kosti a jsou moc dobre, moje nejoblíbenější.

Ten sumecek je takovy hodně tmavý, hutnejsi, trochu strukturou maso připomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
13.12.22 17:00

Mam to stejně po covidu prodelanem v listopadu 2020. Hovězí maso je v pořádku ale kuřecí maso, vejce, kuřecí šunka to proste už nemůžu jist. Už jsem s tím smířila. Takže po covidu to skutečně muže být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
13.12.22 17:13

Tak ono maso tak důležité není, ale musí doplňovat bílkoviny jinak. Luštěniny jí? Vejce, tvaroh? Ono bývají taková období no, já třeba jako dítě zas nesnesla rýží :D maso mi vadilo akorát v těhotenství, takže sem taky byla pár měsíců bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
13.12.22 17:20

Dneska existuje takove mnozstvi rostlinnych zdroju bilkovin, ze si staci pouze vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10843
13.12.22 17:26

Když se mi po Covidu vrátil čich, tak ještě hodně dlouho mi některá jídla vyloženě smrdela, pořád jsem cítila někde kouř. Dost jídel se mi tím zprotivilo a zrovna maso mi fakt nechutnalo. Takže klidně i tím Covidem to být může. Časem se to zas vrátilo do starých kolejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.12.22 17:26
@mamule42 píše:
Ahoj holky, dcera 10 let, už několik měsíců odmítá jíst maso, ještě ji chvíli nevadil jíst řízek, teď už nejí vůbec že ji maso u vaření smrdí a dělá se ji špatně, a odmítá i brambory, vejce, prostě udělat ji oběd který ji chutná je prakticky nemožné, přece ji nebudu krmit jenom špagetami nebo rýží s nějakou omáčkou, sladký ji pochopitelně nevadí :lol: v lednu měla covid ale zas to na něj nechci házet že by to bylo s toho. Dříve jedla normálně, dá se nějak poznat jestli je to jenom rozcapenost nebo je za tím něco jiného, maso teda si nevezme nikde, takže moje vaření za to nemůže. Díky za rady. Trápí mě to protože nevím jestli ji nechybí nějaké živiny protože se ji rychle kazí zuby a má rozlezlý ekzém po těle, ale léčba pochopitelně probíhá. Vím že to nemusí souviset.

Nechala bych jí vzítr krev a omezila sladkosti. Z toho se jí kazí zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.12.22 17:29
@Semtex píše:
Mne smrdí veprove porad, asi od 18 hodně, ale i predtim jsem byla vždycky strasne zklamaná, když babička připravila řízky a já následně zjistila, ze jsou veprove :lol: a co ryby, ty ji nevadí? Třeba by mohla jist víc aspoň ty? Losos, sumeček… ty nemají ani kosti a jsou moc dobre, moje nejoblíbenější.Ten sumecek je takovy hodně tmavý, hutnejsi, trochu strukturou maso připomíná.

Sumeček africký je sladkovodní ryba. Těch máme místních dost. Ale losos je topka, toho můžu furt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí