Decathlon práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Decathlon práce
Dobrý den, mate někdo zkušenost s práci v tomto obchodě?
Koukal jsem že pořad hledají zaměstnance.
Dekuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkušenosti s pohovorem v Decathlonu
Dobrý den, obnovuji diskusi.
Omlouvám se za anonym, je pro mě citlivé, že jsem ztratila práci a mám tu známé, nechci aby to probírali.
Naskytla se mi možnost zúčastnit se pohovoru (náborového dne) v Decathlonu, mohla bych tam pracovat na poloviční úvazek.
Máte někdo zkušenost, jak to probíhalo? Není mi úplně dobře, jsem na neschopence kvůli psychice (zhroucení kvůli šikaně v býv. práci) a dr. by mi musel upravit vycházky, protože to je odpoledne. Navíc začínám od dcery chytat kašel, je možnost se účastnit třeba v roušce? Abych nevypadala jako blázen.
Pochopila jsem, že to bude trochu jako závody, máte zkušenost, jak dlouho to trvá? Na jednu stranu jsem fakt ráda běhala, ale od chvíle zhroucení v práci jsem pohyb dost omezila, určitě nebudu vítěz.
Nebo tam jde o kolektivní sport? Jak mezi sebou budou účastníci kooperovat?
Moc děkuji za případné odpovědi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Závody na pohovoru?
Já bych spíš čekala ověření schopnosti zákazníkovi poradit, umět prodat zboží, schopnost orientovat se v nabidce/možnostech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe Decathlon má náborový den takový specifický, co jsem se dočetla. Což na jednu stranu oceňuju, ale na druhou se bojím, že tam budou samí trénovaní sportovci a já budu poslední.
Sortiment mají hodně široký a vše se člověk asi naučí za běhu, tedy aspoň doufám v zaškolení.
Hledají milovníky sportu a chtějí důkazy.
- Citovat
- Upravit
Tak pohovor samozřejmě není o běhání, to je jasný, je to pohovor jako každý jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamaradka tam byla asi 2 roky zpatky. Zadny sport tam nepredvadela, proste pohovor. Udajne to bylo jak pohovor na vedouci zemekoule, ne prodavace a poradce v Decathlonu.
Pry to hrozne hroti. Mlady tym, vecne teambuildingy, porady, motivacni zpravy v chatu, sdileni chytrych hodinek,…
A na to, ze Decathlon je obchod, kam chodi pro vybavu obycejni lidi, je tam kompromis kvalita-cena a vetsinou lidi vedi dle recenzi co chteji a proste jdou a koupi. Tak zamestnance tlaci do kontaktu se zakaznikem, i kdyz zakaznik vi co chce, musi mit naucene parametry vseho zbozi a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, já se ráda podělím o svoji zkušenost s prací v Decathlonu. Podle mě se není vůbec čeho bát. Pracovala jsem ve firmě téměř 5 let a odešla jsem až z důvodu stěhování se do zahraničí. Kdybych se tenkrát nestěhovala, možná bych tam zůstala dodnes alespoň částečně. Nastoupila jsem tam ve svých 17 letech jako brigádník. Po maturitě jsem si tam navyšovala úvazek - v tomhle je Decathlon mimochodem naprosto geniální, jelikož nám vždy nabízeli čtyři různé velikosti úvazku (10, 20, 30, či 40 hod/týd.). S prací tam jsem byla vždy spokojená, nabízí kariérní růst pro ty, kteří mají ambice. To v praxi znamená, že se z prodavače můžete dostat na mnohem zajímavější pozice. Ale i samotný prodej je tam velmi pestrý. Ve firmě dbají jak na spokojenost zákazníka, tak především zaměstnance, tzn. máte pravidelné pohovory s vedoucím kde můžete o čemkoli otevřeně mluvit. Decathlon, jelikož je to sportovní obchod, logicky má zájem, aby jeho prodavači byli též sportovně naladěni. Neznamená to ale, že pokud neděláte sport profesionálně, tak byste tam nemohli pracovat. Spíš je to takový bonus. Nechcete přeci, aby vám prodával lyže člověk, co nikdy nebyl na horách. Decathlon má mnoho oddělení, vy se staráte vždy o konkrétní úsek, kterému rozumíte. Poskytují mnoho školení, kde si znalosti můžete doplnit a i si sport vyzkoušet. Benefitů celkově nabízí mnoho. Ohledně toho pohovoru, nevím, jak to mají nastavené na pobočce, kam se chystáte, ale u nás byl pohovor klasicky u stolu. Nepamatuji si žádné závodění a nechce se mi věřit, že by si na základě podaného výkonu vybírali kolegy do týmu. Pokud něco takového v rámci pohovoru mají, spíš to bude pro odlehčení situace a zjištění vašeho přístupu ke sportu (bez ohledu na podaný výkon). U nás na pobočce si vždy vybírali do týmu takové kolegy, kteří měli něco v hlavě, příjemně vystupovali a působili zodpovědným dojmem.
Je ale určitě důležité si uvědomit, že vždy záleží na konkrétních lidech a kolektivu, se kterým se setkáte. Moje zkušenost byla více než pozitivní, ale nemůže zaručit, že vaše bude naprosto totožná.
Přeji vám mnoho štěstí při pohovoru, určitě to zkuste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P.petru píše: Více
Máte pravdu, že tam pracuje spousta mladých lidí. Ale je tam i řada letitých „zkušených“ zaměstnanců.
Poskytují poměrně slušný přístup k zaměstnancům, tak jsou i sami nároční při výběru. Skutečně tam mají pravidelné teambuildingy a porady. Tady je ale třeba zvážit, že pokud to člověk nevnímá jako benefit, možná je lepší se o to místo neucházet. Hledají zapálené a aktivní lidi. Pokud má někdo rád svoji pohodičku, odpracovat si své úkoly a jít dom (což není vůbec míněno zle, každý preferujeme něco jiného), zřejmě tam nebude spokojen.
Já osobně jsem se u nás na prodejně nikdy nesetkala s nátlakem na komunikaci se zákazníky. Naopak, vždycky nám říkali, běžte za zákazníkem pokud vidíte, že si neví rady a hledá pomoc. Není pro to ani žádný důvod, zaměstnanci tam nejsou ohodnocování podle toho, kdo prodal víc toho nebo tamtoho.
A k těm parametrům. Já jsem se nikdy nemusela ani nebyla nucena nic učit. Šla jsem na školení, to ano. Ale že by mě tam někdo zkoušel a trval na tom, abych znala všechny parametry od každého produktu, s tím jsem se nikdy nesetkala. Musíme ale zase chápat, že znalost o věcech, které má prodavač prodávat se vyžaduje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynula45
Moc děkuji za parádní sdílení zkušenosti! Přesně takhle krásně psané recenze na Atmoskopu člověk nenajde (chápu, že si tam lidé asi chodí hlavně postěžovat).
Mně to připadá jako fajn práce, kdy člověk netráví hodiny sezením u stolu. Fyzická práce mi vyhovuje víc než kancelář, zbožňuju kontakt s lidmi a možná bych chtěla u práce i studovat, což bych díky zkrácenému úvazku skloubila i s péčí o dítě. Jasně, že počítám i s víkendovou docházkou do práce, když v týdnu za to bude volno.
Je tam hodně teambuildingů, jsou povinné? S personalistou jsem si vyměnila pár emailů a pochopila jsem, že tam probíhají i společné aktivity, ale nevím pravidelnost.
A neumím si teda představit 2× ročně odjet někam na víkend pryč od rodiny, je to velký problém?
Počítala jsem třeba s nějakou aktivitou na jeden den, třeba od rána do odpoledne, ideálně jednou za měsíc.
Všechno se dozvím v úterý, ale začínám být nervózní. Na to, že mi je přes 30, za sebou moc pohovorů nemám ![]()
Příspěvek upraven 24.05.25 v 21:11
- Citovat
- Upravit
@P.petru píše: Více
U nás na pobočce se mě jen vždy zeptají, zda chci pomoct, já s díky odmítnu a pak už klid. Ráda si to zboží v klidu prohlížím. Trochu se toho bojím, zrovna to bude oddělení, se kterým moc zkušeností nemám. Ale zase mi připadá Decathlon s nějakou zaměstnaneckou kulturou, možností testovat výrobky a s 5 týdny dovolené lepší než třeba práce na pokladně velkého řetězce.
Ale zase nevím, jak moc ty porady, teambuildingy atd. budou zasahovat do osobního života. Mám teď více pohovorů a připadám si jako blázen, mám toho plnou hlavu a vše mi připadá zajímavé.
Příspěvek upraven 24.05.25 v 21:09
- Citovat
- Upravit
@Lutern píše: Více
Já našla na webu, který mi pro ilustraci poslal personalista, že to funguje takhle
https://www.cocuma.cz/…y/decathlon/
Místo pohovoru běháme
To, že jsme jiní, zjistíš už při výběrovém řízení. Půjdeme si zaběhat nebo si zahrát basketbal. Zkusíš si prodej s reálným zákazníkem. Aby tě práce v Decathlonu opravdu bavila jako nás, musíš mít rád sport a zákazníky – sportovce.
- Citovat
- Upravit
Není vůbec za co, ráda pomůžu. Teambuildingy asi vyloženě povinné nejsou, ale určitě by byli rádi, kdybyste se účastnila, když to bude ve vašich silách. Ony zase nebývají tak často, že by to Většinou je to spíš za odměnu, vyrazíte na nějaký sport nebo tak. Společné aktivity, pokud myslíte nějaké společné sportování, to bude určitě na dobrovolné bázi, třeba i po práci a pro zábavu.
Určitě si vyslechněte, co vám poví v to úterý a uvidíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit