Práce ,,pod'' manželem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A to pod ním budeš zaměstnaná a bude odvádět sociální a zdravotní za tebe? A jak to měli ostatní z rodiny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by ti měl manžel platit? Snad máte společný peníze, ne?
- Citovat
- Upravit
@Janli píše: Více
Tak třeba nemají společný účet? My ho taky nemáme. Nicméně o chod domácnosti se dělíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ale taky jde o to, co pro něj budeš dělat - nekomu z rodiny mohl dát víc, protože logicky pomohl více, zatímco ty přeposílám nezkušená budeš jen takový lehký pomocník…
Taky záleží, jeslti budeš u něj oficiálně zaměstnaná.
Jestli nebudeš, tak mi obecně přijde to nastavení zvláštní - pokud dokáže s tebou udělat víc práce, tak proč to nemáte jako společný výdělek a timpadem se hádat kolik máš sebrat od manžela by padlo? Takhle si podle mě vůbec nepomůžete, akorát zbytečně oškubeš manžela ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Vy si jedete každej za svoje? Nemáte SJM? Jinak teda nechápu, proč by ti měl platit, když stejně ty peníze půjdou do rodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jestli je manžel OSVČ anebo má s. r.o., případně něco jiného. OSVČ manžel nemůže zaměstnat manželku, ale může jí mít jako spolupracující osobu: https://www.pruvodcepodnikanim.cz/…zamestnance/. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty u něj oficiálně být zaměstnaná nemůžeš, nemůžeš mít ani dohodu. Můžeš být ale osoba spolupracují - to by možná tvůj problém vyřešilo? Že bys neměla hodinovku, ale převedl by na tebe část příjmů.
Chápu, že tě to mrzí, že ti dá méně peněz, než jiným. Ale je to asi tak, že pomoc nutně nepotřebuje, a že pro něj nebudeš tak užitečná jako třeba zručný chlap. Navíc peníze, které on vydělá jsou vás obou tak i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@halaskova.pavla píše: Více
Kvuli podnikani nemate SJM?
Co tam tedy budes delat? Svařovat asi neumis, takze spise nejake pomocne prace? 150 na ruku, nacerno je asi ok. Proste brigadnik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v tom případě nechápu, proč řešíte peníze, když jste manželé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to je výpomoc sem tam, tak je absolutně zcestný chtít po SVÉM manželovi 300- 400 na hodinu, protože někomu to tak v rodině kdysi dal…Možná by sis měla uvědomit, že jste pořád manželé a jsou to společně vydělané peníze a že ty budeš dělat občasnou podržtašku, zatímco ti, co dostali víc se uměli v řemeslu asi víc zapojit a obracet a byli zjevně plnohodnotní efektivní pracovníci
Řešíš za mě hlouposti, možná bys měla tu energii vložit do hledání příčin, proč tu práci nemůžeš najít a hledání cest JAK ji najít co nejdříve a ne spekulovat, že chceš víc na hodinu od svého protějšku prakticky za nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeny, prosim vas. Jelikoz nemuzu najit praci, tak jsem se domluvila s manzelem ze mu pujdu sem tam pomoct do dilny. Ja si neco privydelam a mu trochu ulehcim. Dela sam na sebe a nema nikoho pod sebou. Jednalo by se o par hodin tydne a je to zamecnicka prace. A ted jsme se bavili kolik by mi mel dat ja hodinu a samozrejme mame kazdy jinou predstavu. Kdyz tam sel nekdo z jeho rodiny, daval od 250-400/h. Me nabidl 150/h a trochu me to zamrzelo. Nechci to co dava jim, ale 150 mi prijde proste trosku jako nepomer. Samozrejme jsem mu to rikala, ale oba jsme v tomhle docela olatrni, nechceme se kvuli tomu hadat. Vim, ze je nejlepsi si najit vlastni praci, zatim je to ale bez uspechu… diky