Dědění dětských botek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Myshka
8.3.09 22:41

Dědění dětských botek

Ahoj mámy,
jaké máte zkušenosti s teorií, že není nic horší pro dítě, než nazouvat mu po někom zděděné botičky. Prý se tím úplně zničí klenba a přirozený tvar chodila a následně trpí pánev, páteř, záda a pak všechny ty skoliozy a podobné neplechy.
Trendy valí kupředu šílenou rychlostí a co bylo za nás zcela běžné, je dnes skoro trestný čin. V mém dětství botky dědily všechny dětí a dodnes žijí poměrně zdravé, tak nevím, jestli mám po sestřenici naší malé dědit botky, tady do té doby, než začne sama ťapkat, pak bych jí už cizí botičky dávat opravdu nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
8.3.09 22:45

Ahoj no já tedy botky dávám jen nové.Tomuhle docela věřím a i moje máma nám nikdy nedávala botky poděděné. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.3.09 22:48

Dávám dětem děděné boty a zase my posíláme boty dál a myslím, že jsou horší věci na světě, než nosit boty po sourozenci. M

• Citovat
  • Upravit
2649
8.3.09 23:00

Min první 3 roky, kdy se nejvíc vyvíjí noha a klenba bych určitě děděné botky nedávala. Každá noha je jiná a boty jsou vytvarované podle 1. nositele. Budu šetřit třeba na oblečení, ale na botech ne, zdravé nohy máme jen jedny.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
8.3.09 23:09

Take povazuju za velmi dulezite boty. Obleceni kupujeme klidne z druhe ruky ( ma to stejne byt lepsi :wink: ), ale boty nikdy. Boty a sedacky do auta kupujeme za:,–(ne nove a velmi dobre.
Ono s tim „my jsme to prezili“ je to takova ta vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.3.09 23:12

Kupujeme boty nové, nošené bych nedala, vždyť každý má jinou nohu a bota potom může být „vytahaná“ úplně jinak..
Můj názor je, že na oblečení se šetřit dá, ale na botech ne.
Se dívám, že se opakujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
8.3.09 23:15

Ahoj, také kupuji boty nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
8.3.09 23:22

Také kupujem nové botky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
9.3.09 07:39

Taky máme vždy nové botky :wink: Ale Adámkový botky schovávám (ne všechny, jen co jsou pěkné), můžou být náhradní, kdyby se něco stalo s botičkama dalšího dítka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.09 07:49

Uplne bych to dedeni nezavrhovala. :wink: Zalezi na tom, jak obnosene ty boty jsou. V tech malych velikostech rostou nohy tak rychle, ze kolikrat vzhledem k pocasi mel starsi nove boty na nohou jen parkrat a vyrostl z nich. Takove jsem s klidem dala k noseni mladsimu. Kdyz jsou obnoseny tak stredne, schovavam je pro pripad rezervy (kdyby se treba hlavni botky promacely, nebo co ja vim - zatim jsem to nepouzila). Obnosene jdou pak rovnou do popelnice. Pak jsou jeste boty jako snehule, holinky - ty nechavam. Neprihlasena Janaze

• Citovat
  • Upravit
2766
9.3.09 08:23

Ahoj,

my jsme staršímu synovi tak do dvou a půl let kupovali nové boty,pak měl občas na střídačku nějaké zděděné a teď už taky.Třeba takové sněhule měl letos párkrát na noze a jak tady někdo psal,holinky neřešíme.Teď zrovna žádné zděděné boty nemá,tak budem muset pořídit dvoje nové :roll: :wink: Ale stejně má ploché nohy a měl by nosit ortopedické vložky :oops: Mladšímu je taky schováváme,ale uvidíme,jak se zrovna trefí s velikostí a ročním obdobím.Určitě co nejdýl bude taky mít nové botky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
9.3.09 08:40

Ahoj,

já to řeším tak, že Matyáš má vždycky jedny boty zděděné a jedny nové.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.3.09 09:03

Já tedy nevim proč řešíš děděný boty když pak napíšeš že od doby kdy Vám bude chodit bude mít boty svoje.. Když nechodí tak snad žádný boty nepotřebuje. Teorie že neni nic horší pro dítě než mu dávat děděný boty je opravdu nesmysl protože každý snad ví že horší věci sou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.3.09 09:50

Boty dědíme, ale kupuju do nich nové vložky :wink:

• Citovat
  • Upravit
9.3.09 10:01

Ahoj,

tak my taky kupujeme každému nové boty (a snad kvalitní), ale starší boty zatím schovávám pro strýčka příhodu.
Starší dcera má podle dr. nožičky v pořádku. Loni na podzim krátce před zimou mladší syn začal vyrůstat z plných bot, tlačily ho s hrubší ponožkou. Na zimní boty brzo a kupovat nové za 800 Kč, které bude mít na jaře už zase malé, mi přišlo zbytečné. Takže odchodil necelé 3 týdny ve zděděných botkách.
Taktéž na letošní zimu má 1 nové + 1 zděděné (velice málo nošené), ty jsme obuli pár krát, když nové byly promočené.
Ale gumáky (holínky do deště) jsem už kupovala s tím, že se budou dědit. Moc je nenosíme, takže jsou téměř neposkvrněné a s novou vložkou budou jako nové.

Já jsem nikdy nenosila zděděné boty (výhoda nejstaršího sourozence) a mám nohu příčně i podélně plochou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková