Dědí vaši mladší sourozenci botky?

249
2.7.12 12:40

dědí vaši maldší sourozenci botky?

Chci se jen zeptat, zda vaše mladší dítka dědí botky po starších. První dcerka má boty kvalitní (většinou fare) a chtěla jsem, aby je podědila ta maldší - asi s novou vložkou
Jaký na to máte názor? Asi to není úplně ideál, ale bohužel na tom nejsme finančně nejlíp, tak by mi to docela pomohlo… :lol:
Dík za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
2.7.12 12:42

Ne, starší si vyšlápne boty podle svojí nohy. Zkus si vlést do bot někoho jiného, jestli ti to bude příjemné…

• Citovat
  • Upravit
1789
2.7.12 12:43

Ahojky, já na tom nevidím nic špatného. Já dětem na botkách nešetřím - mají kvalitní, tak nevím, proč když jsou v pořádku, by je nemohli nosit další.
Vem si, že některé maminky kupují dětem na bazarech botičky.. A taky to neřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
2.7.12 12:48
@sophinka píše:
Ne, starší si vyšlápne boty podle svojí nohy. Zkus si vlést do bot někoho jiného, jestli ti to bude příjemné…

No já třeba nosila jedny boty s mamkou „napůl“ a OK :)

Chápu, že to není ideální… Ale ještě mi napište, kde na to berete :zed: :lol:
Si zas říkám, že lepší kvalitní nošený, než abych za pár peněz kupovala „noname“ boty bůhvíjaké kvality…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
2.7.12 12:49

Nemá se to dělat. Na druhou stranu, myslím, že to takto praktikuje nejmín půlka mamin jen tady z emimina. A nejen po sourozencích. Dětem zkrátka noha roste hrozně rychle a někomu se nechce kupovat pořád nové boty třeba na dva měsíce :nevim: Což já chápu a taky občas praktikuju. Ted co jsou holky velký, maj už jen a jen boty nové, ale to proto že jim už tak rychle noha neroste a tak ty svý botky na maximum využijí :pankac: Ale když byly malý, přišlo mi líto bafnout hromadu nezničených pidi botiček a vyhodit je a na mladší dcerku je komplet nakoupit a zase je pak vyhodit :nevim: Když jedny boty stály průměrně 600kč a nošené byli třeba dva měsíce :nevim: Ale záleží jen na tobě, jak se rozhodneš ;) :pankac: Dělat se to prostě nemá :nevim: Stejně jako se nemá dělat x dalších věcí, co taky ne každý dodržuje :jazyk: :oops: :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Já bych se dívala jak jsou moc sešlapnuté.. Jinak bych to moc neřešila.. Ono dospělí nosí botu třečba i rok a malé děti nosí botku třeba měsíc, dva a už jim nožka vyroste..
Pokud tam dáš novou vložku, tak si myslím, že to nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171

Já osobně koupím použité jen capačky a první botky, protože jsou jako nové, dětičkám rychle rostou nožičky. Pak kolem 3 roku už bych použité nedala, jen snad sandálky. Raději bych koupila levnější ale nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.7.12 12:51

Ne, jen gumáky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
2.7.12 12:52

@fanča naučila jsem se nakupuvat zimní v létě a naopak :mrgreen: ve velkých slevách

• Citovat
  • Upravit
27008
2.7.12 12:52

Jak ktere…treba prvni tenisky byli po snyovi jako nove, tka se nosi druhy a jsou porad super…ale treba sandalky jsem koupila nove, byly rozcochtane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
2.7.12 12:55

Jasne ze dedi, zvlast kdyz jsou takto mali (3 a 1 rok), pokud nejsou nijak dokopane tak nevidim problem - dyt ted prckum tak rychle roste noha, ze to ani dlouho neunosi, az budou vetsi, rust nohy bude pomalejsi, tak to je jina - ale u tech prcku mi to fakt nevadi - a to nemam problem, ze bych si jim boty nemohla dovolit kupovat… :nevim: ;)

Ted uz je starsi v obdobi, ze boty prece jen uzije dyl, takze tyhle uz dedit mladsi nebude, ale v obdobi od 1-2 roku bude mit mladsi dedenych hodne ;-)

Příspěvek upraven 02.07.12 v 12:59

• Citovat
  • Upravit
31594
2.7.12 12:56

Ty úplně první, které měl na noze chvilinku, tak jo. Ale boty, ve kterých už strávil celou zimu, tak nechávám jen jako záložní a dostane nové. Snažím se kupovat přes net, třeba v reálu vyzkoušit a přes net koupit levněji, ale „prošlápnutou“ botu už na hlavní nošení dávat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.7.12 12:56
@fanča píše:
Ale ještě mi napište, kde na to berete :zed: :lol:
Si zas říkám, že lepší kvalitní nošený, než abych za pár peněz kupovala „noname“ boty bůhvíjaké kvality…

Tak dají se koupit dobré boty už kolem pěti šesti stovek… důležité je, aby měly správně ohebnou podrážku, pro malé děti kotníkové a zpevněný opatek, ideálně aby byly prodyšné z pravé kůže a žádné uměláky… a momentálně se zase zatracují ty, co dřív doporučovaly batolatům, aby měly hrbolek u prstů a na vnitřní straně chodidla uprostřed a prý se mají kupovat s rovnou plochou, protože dětské chodidlo je ještě pěkně podložené tukem a tak není potřeba ho dávat do těch ortopedických bot…
No, někdy fakt čekám, čím nás překvapí dál, co dítě, to jiné názory odborníků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.7.12 12:58
@sophinka píše:
@fanča naučila jsem se nakupuvat zimní v létě a naopak :mrgreen: ve velkých slevách

Ha, a kde? My jsme jednou potřebovali synovi koupit taky takhle mimo sezonu, ale téměř to nebylo možné… a o správné velikosti už ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 12:59
@fanča píše:
No já třeba nosila jedny boty s mamkou „napůl“ a OK :)Chápu, že to není ideální… Ale ještě mi napište, kde na to berete :zed: :lol:

zkrátka s tím výdajem počítám, radši koupím z druhé ruky něco jiné, prodám nějakou věc, která už není potřeba… Ale zkrátka do vyšlápnuté boty ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková