Dům po prarodičích jako svatební dar, brali byste?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
24.1.16 19:31

Dědictví-dům brali by jste?

Ahoj kdyby jste dostali nabidku, že by jste jako svatebni dar dostali dum jsou to dva domy vedle sebe na stejnem pozemku) od svych rodiců brali by jste to? Je to dum po mych prarodicích a s domem rodicu je spojen zdí ( vchody jsou samostatne). Jedna se o dum 4+1 strecha, fasáda i okna nove a vnitřek by se musel opravit do novejsi verze. Zahrada dvůr je společný a je to dům na vesnici (školka i škola zde je), ale práce je hodinu cesty denně. Co na to říkáte? Je Nekdo ve stejn situaci a spokojen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5993
24.1.16 19:32

Do prace hodinu tam a hodinu zpet nebo dohromady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.1.16 19:33

Je to zhruba 40 km tam a 40 km zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
24.1.16 19:37

@1996aja jestli je to hodina do práce tam a pak zpět tak to by mi vadilo. Jestli je to půl hodinka tam a pak zpět pak mi to přijde jako naprosto běžná vzdálenost.

Je pěkné mít vlastní dům, ale kdyby to bylo za cenu že by jste se tam vyspali a dojížděli od tamtud jen do práce pak bych ho oželela asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
24.1.16 19:38

@1996aja ač rodiče a tchanovce mám ráda, takhle bych bydlet nechtěla. Asi hlavně ten společný dvůr by mi vadil. Jezdím do práce 40 km, ale jen jednou týdně. Denně by mi to přišlo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
24.1.16 19:48

My mame spolecnou zahradu i hl. vchod s tchanama a kdyz je problem, tak se partner zastane, takze v pohode.. neni nad to mit zahradu, uz bych do bytu nesla. ale zalezi jak snesete to dojizdeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
24.1.16 19:48

Bydlime tak mame to stejný jak vy dva domi vedle seme stejný dvůr a pozemek. Každý svoje vchody všude nikdo k nam jen tak nechodí a pokud nechcem nevidíme se klidne i 14 dni taky do prace dojizdime tak 40 km at i zmep a nikdy mi to nevadilo jedu beci kolem 40 minut a kolikrát kolegyně po městě jedou stejne kdyz bydli na druhé strasne. @1996aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 19:49

40 km je daleko, navíc domu už se nikdy nezbavíte (leda by se úplně zpřetrhaly vztahy, jestli se dá dům prodat?). Společný dvůr a zahrada - když ji necháte rodičům, budete líní a když tam uděláte něco podle sebe, nebude to dobře… A budete muset být vděční, i když vás oprava vnitřků bude stát kupu peněz. Nechala bych rozhodnutí především na partnerovi, pro kterého jsou dárci „cizí“. Ten asi bude mít největší trable.

• Citovat
  • Upravit
1168
24.1.16 19:49

Ahoj, také jsme o takové variantě uvažovali…dokonce několik let a nakonec jsme od ní odstoupili a to se jednalo o menší vzdálenost…Pro mě se stalo nepřekonatelné i to, že nechci, aby děti chodily do školy na vesnici a vozit je denně do města a zpátky to ne. Prostě to tak mám, navíc starší už teď chodí do školky ve městě, je takhle zvyklá. A já asi také potřebuji kolem sebe více lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
24.1.16 19:50

@1996aja zkusila bych to. Odstěhovat se můžete vždy. Třeba budete velmi spokojeni. Hlídání prarodičů může být fajn. Dojíždění cca hodinu není tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
24.1.16 19:54
:palec:

Příspěvek upraven 25.01.16 v 17:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
24.1.16 19:58

Ruku na srdce, jací jsou rodiče? Jaké s nimi máte vztahy? A hlavně, jaké vztahy má tvůj partner? Tohle je defacto dvougenerační bydlení, a to, jak víme, je vždy velmi tenký led. DOhady, naschvály, vydírání (já vám dala barák a vy na mě takhle).
Další věc je, že hodina cesty je fakt hodně. Navíc to chce přemýšlet, jaká je to cesta - sjízdnost za deště, v zimě,…
Dosah lékařské péče, „kulturního“ vyžití, vše se musí dávat na misky vah. No a ještě sypat do rekonstrukce.

Takže kolem a kolem, je to hromada nevýhod vs. bydlíme ve vlastním „zadarmo“ Nooo…nejsem v dané situaci, ale takhle ze třetí strany bych asi s díky odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
24.1.16 20:01

Ja bydlim kus za Prahou, do prace jsem dojizdela kazdy den 75 minut tam a 75 minut zpet busem, metrem s 1 prestupem. Ted jsem na materske, byt mame sice krasny, ale maly, oboje rodice 400 km daleko.
Za rok na materske jsem mela hlidani 2×, jednou na 3 hodiny, jednou na 2 hodiny.
Takze ja bych barak urcite brala i za cenu toho, ze ho budu muset zrekonstruovat a co bych dala za rodice blizko, aby mi mohli pohlidat malou.

Kazdopadne je potreba, abyste meli dobre vztahy a dokazali si udrzet svuj vlastni zivot. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.1.16 20:02

Já s rodici mela vzdy super vztah i pritel si je ziskal. A kdyz jsme jim rekli ze si nejsme jisti tim spolecnym bydlenim prave z toho duvodu aby nám do růýnych vecí „nekecali“ a my jim tak řekli ze se nemame vubec bat ze i oni to zdedili a ted to predaji na nase ramena is tim pozemkem okolo domu ze oni uz se tam nadelali dost a chteji si jen uzivat svuj klid v dome a s vnoucaty na zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.1.16 20:03

Detsky i lear pro dospele i zubar v te vesnici je. A rekonstrukce domu je spise takova ze si to my chceme udelat moderni ale ze zacatku se tam da bydlet i bez uprav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí