Dům po prarodičích jako svatební dar, brali byste?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
24.1.16 20:02

Já s rodici mela vzdy super vztah i pritel si je ziskal. A kdyz jsme jim rekli ze si nejsme jisti tim spolecnym bydlenim prave z toho duvodu aby nám do růýnych vecí „nekecali“ a my jim tak řekli ze se nemame vubec bat ze i oni to zdedili a ted to predaji na nase ramena is tim pozemkem okolo domu ze oni uz se tam nadelali dost a chteji si jen uzivat svuj klid v dome a s vnoucaty na zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.1.16 20:03

Detsky i lear pro dospele i zubar v te vesnici je. A rekonstrukce domu je spise takova ze si to my chceme udelat moderni ale ze zacatku se tam da bydlet i bez uprav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 20:06
@Eveelin píše:
@1996aja zkusila bych to. Odstěhovat se můžete vždy. Třeba budete velmi spokojeni. Hlídání prarodičů může být fajn. Dojíždění cca hodinu není tak hrozné.

Nene, zakladatelka se už domu nezbaví, když opraví vnitřky, utopí tam spoustu peněz. Navíc pokud je to svatební dar, zavání to vydíráním - dali jsme vám barák, tak teď držte pusu a krok…

• Citovat
  • Upravit
9659
24.1.16 20:15
@Anonymní píše:
Nene, zakladatelka se už domu nezbaví, když opraví vnitřky, utopí tam spoustu peněz. Navíc pokud je to svatební dar, zavání to vydíráním - dali jsme vám barák, tak teď držte pusu a krok…

Určitě hodně záleží na vztazích v rodině. Možná pomůže poradit se s kamarádkou, která ví o celé rodině i historii vztahů více :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 20:16
@Ellusa píše:
Jaký si to uděláš, takový to máš. I když něco dostanou, neznamená to, že pak musí strpět zásahy do života. Záleží jen na tom, jak si to nastaví.

Jj. My jsme to nastavovali tak dlouho, až se s tchánovcema vídám 3× ročně (a to nemáme společné pozemky, jde jen stejné město). Jinak jsou fajn a věřím, že kdybychom od nich nic nedostali a odmítli domek (ruinu) po prarodičích, vztahy by byly jiné. Ano, oni to s námi myslí dobře. Ale nám už není 5 ani 15 roků… 8)

• Citovat
  • Upravit
1409
24.1.16 20:17

@1996aja Brala bych to za předpokladu, že se oddělí dvůr i zahrady. Pokud máte normální vztahy. Ruku na srdce, pokud se v tom dá bydlet, jak píšeš výše bez nynějších úprav, zkusila bych rok nebo dva, aniž bych do toho sypala peníze, a ušetřila na případnou rekonstrukci. Pokud by byly vztahy špatné, odstěhovala bych se a nasetrene peníze bych investovala do vlastního bydlení. 40 km není žádná vzdálenost. Kdybyste jejich nabídku nevyužili, kde máte v plánu bydlet? Pokud někde v nájmu, tak bych to brala bez debat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
24.1.16 20:24

Dům by byl psaný jen na tebe? Jeho vlastnictví pak taky může dělat problémy. Máte to domyšlené? Chlapi neradi investují svou práci a peníze do něčeho, co jim nepatří. A já se jim nedivím.

• Citovat
  • Upravit
4156
24.1.16 20:29

My takhle bydlíme a bez problémů. Ale u nás se tedy jedná o dvojdomek, tudíž i zahrady jsou oddělené a každý si dělá na své půlce. Jen mezi námi není plot ;) Ale zvažovala bych to dojíždění, 40 km je na mě hodně, jsem zhýčkaná, já jsem za 15 minut v práci. Ale je pravda, že když jsem jezdila mhd, tak díky nenávaznosti spojů jsem běžně jezdila hodinu ráno a hodinu odpoledne. Zase jsem ale neřídila, tak jsem si mohla při čekání číst a tak:-) Známí dojíždí i víc a nemají s tím problém. Každopádně tam bude asi nutnost 2 aut a náklady na dojíždění určitě zahrnout do rozhodnutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 20:42
@1996aja píše:
Ahoj kdyby jste dostali nabidku, že by jste jako svatebni dar dostali dum jsou to dva domy vedle sebe na stejnem pozemku) od svych rodiců brali by jste to? Je to dum po mych prarodicích a s domem rodicu je spojen zdí ( vchody jsou samostatne). Jedna se o dum 4+1 strecha, fasáda i okna nove a vnitřek by se musel opravit do novejsi verze. Zahrada dvůr je společný a je to dům na vesnici (školka i škola zde je), ale práce je hodinu cesty denně. Co na to říkáte? Je Nekdo ve stejn situaci a spokojen?

Zalezi na vztazich v rodine. Ja treba mam dedu ktery mym rodicum dal penize a pak se k nim choval jako ze mu musi byt vecne zavazani a skakat jak on piska.
Oproti tomu rodice meho muze nam dali byt a vim, ze tam je to v pohode a vzdycky bude, protoze oni jsou proste dobri (a druhemu brachovi taky dali byt, proste to tak maji nastavene a nouzi netrpi). Takze na bych se orientovala podle tohoto.

• Citovat
  • Upravit
2202
24.1.16 20:46

Tak pokud máte dobré vztahy, proč ne? Hodina dojíždění není nic hrozného, když budeš na mateřské, budeš mít po ruce hlídání a v nejhorším se můžete odstěhovat.

Btw. píše se kdybyste dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
24.1.16 20:46

40 km do prace daleko? jako fakt? ja mam kolem sebe strasne moc lidi co jezdi denne do Prahy ze vzdalenosti 70 km klidne, 40 km je uplna pohodicka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.1.16 21:16
@1996aja píše:
Já s rodici mela vzdy super vztah i pritel si je ziskal. A kdyz jsme jim rekli ze si nejsme jisti tim spolecnym bydlenim prave z toho duvodu aby nám do růýnych vecí „nekecali“ a my jim tak řekli ze se nemame vubec bat ze i oni to zdedili a ted to predaji na nase ramena is tim pozemkem okolo domu ze oni uz se tam nadelali dost a chteji si jen uzivat svuj klid v dome a s vnoucaty na zahrade.

Ta vnoučata mohou být později taky kamenem sváru. Jsi si jistá, že to tak chceš? Aby byly děti denně v kontaktu s prarodiči, aby se vám o ně defacto starali, když vy budete dojíždět do práce? Já sama bych do toho nikdy nešla, nechci žít na vesnici a už vůbec ne ve dvougeneračním domě. Ale znám hodně lidí, co jim to dvougenerační soužití fungovalo do narození dětí/vnoučat. Potom tam vznikaly největší třecí plochy - nevyžádané rady ohledně výchovy, vynucování si hlídání, navádění vnoučete atd.

Je potřeba to všechno zvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.1.16 21:17

Ahoj, tak pokud se jedna o bydlení a pokud máte s rodiči dobré vztahy, šla bych do toho. Sama bydlím s rodinou, se svými rodiči a to dokonce ve dvougeneračním baráku, se stejným vchodem. Vychazime spolu na jedničku. Ale co se vzdálenosti do prace týká, to by mi hodně vadilo. S malými dětmi mi přijde hodně důležité, byt blízko nich. kolikrát se v práci zdrzim a nedokážu si představit, ještě jet tolik kilometrů domu. To už bych se s dětmi neviděla vůbec a vše by leželo na babičce. Už takhle mi dcerka začíná vytykat, že mě málo vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
24.1.16 21:21

Ještě bych zvážila kroužky pro děti. Je sice hezké, že je tam škola(nějaká malotřídka),ale co když bude mít dítě nějaké výrazné nadání(hudební, sportovní),dostane se, kam potřebuje, bez ohledu na vaši pracovní dobu? Aby nebylo nuceno místo rozvíjení svého nadání trávit čas s prarodiči na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
24.1.16 21:21
@Anonymní píše:
Jj. My jsme to nastavovali tak dlouho, až se s tchánovcema vídám 3× ročně (a to nemáme společné pozemky, jde jen stejné město). Jinak jsou fajn a věřím, že kdybychom od nich nic nedostali a odmítli domek (ruinu) po prarodičích, vztahy by byly jiné. Ano, oni to s námi myslí dobře. Ale nám už není 5 ani 15 roků… 8)

Jj, přesně z toho bych měl obavu největší. To, že teď mají vztahy super a všechno funguje i s partnerem dobře neznamená, že to tak bude navždy. Takoví ti „nezištní“ obdarovávači bývají ze všeho nejhorší. Člověk se stává vlastně jejich doživotním vazalem, protože kdykoliv ti dotyčný vpálí do obličeje, tak já ti dám barák a ty pro mě nemůžeš udělat ani tohle, co ty jsi za dceru…A co pak uděláš zakladatelko? Řekneš maminko, tak si ho vem zpátky teda… Lidi se mění a bohužel občas rupne v kouli i těm do kterých by to nikdo neřekl :think: )
A to jak tady někteří píšou, že odstěhovat se může vždycky, jo to může, ale co pak s barákem, když rodičové tam žádného jiného nájemníka nesnesou a dcera přeci jejich majetek neprodá. To dojíždění 40km za prací by mi na tom vadilo úplně nejmíň… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí