Dějepis a (dnešní) výročí

15.3.19 16:46

Nevadilo a naprosto souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
15.3.19 16:49

Nevadilo a souhlasila bych s tím, aby to probírali a říkali si o zajímavých výročích. A nemusí se jednat jen o dějepis, třeba matematika má taky významný dny v roce, třeba den pí :D

• Citovat
  • Upravit
37132
15.3.19 16:50

V dějepise sme se drželi osnov ale takové témata (jakože aktuální dění, svátky apod) sme probírali spíš v občance, tam to bylo volnější a ta témata výuky se dala upravit podle toho co se kde zrovna děje. Ale to je až druhý stupeň ZŠ no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 16:50

Jo, probrali jsme to. Ale učím velké děti, pro ty je to opakování. A mimochodem je dnes stejně ošklivé počasí stejně jako tenkrát v devětatřicátém. A znala jsem pamětníky, kteří mi o tom vyprávěli. A upřímně, myslím že děti z prvního stupně to nepobírají. Je to pro ně stejná informace jako něco o dinosaurech.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.3.19 16:52
@Anonymní píše:
Jo, probrali jsme to. Ale učím velké děti, pro ty je to opakování. A mimochodem je dnes stejně ošklivé počasí stejně jako tenkrát v devětatřicátém. A znala jsem pamětníky, kteří mi o tom vyprávěli. A upřímně, myslím že děti z prvního stupně to nepobírají. Je to pro ně stejná informace jako něco o dinosaurech.

to si nemyslím. Mám druháka a dějepis chápe dost obstojně. Celkem pravidelně ho zásobujeme informacemi, většinou ve spojitosti s nějakým výletem. A 2. světová válka je oblíbené téma. A ano nemusí tomu teď přikládat váhu, ale nějaká myšlena mu v hlavě zůstane.

• Citovat
  • Upravit
65222
15.3.19 16:56

Ono to není ani v kalendáři, přitom tam jsou věci jako Den vzdělanosti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 16:57

@lucenka Hele, ty paní Chytrá. Učím přes 20 let a vím docela dobře, co dětí dávají nebo ne. Ty máš zřejmě geniální dítě, které ví i o Karibské krizi nebo masakru v My Lai.

• Citovat
  • Upravit
5040
15.3.19 16:57

Nevadilo. Naopak mě dráždí, kolik času se věnuje druhohorám a který rod vymřel po meči, nebo po přeslici. Tak málo času zbývá na novodobé dějiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
15.3.19 16:58
@Anonymní píše:
A upřímně, myslím že děti z prvního stupně to nepobírají. Je to pro ně stejná informace jako něco o dinosaurech.

To si nemyslím, znám dost dětí mezi 7-10 roky, které toho o 2. světové válce vědí vcelku hodně. Minimálně o co v ní šlo. Některé znají i důležité osobnosti, konkrétní události apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
15.3.19 16:59
@Čičorečka píše:
Nevadilo. Naopak mě dráždí, kolik času se věnuje druhohorám a který rod vymřel po meči, nebo po přeslici. Tak málo času zbývá na novodobé dějiny.

Právě! A přitom novodobé dějiny jsou nesrovnatelně důležitější než Zlatá bula sicilská :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
15.3.19 16:59
@Anonymní píše:
@lucenka Hele, ty paní Chytrá. Učím přes 20 let a vím docela dobře, co dětí dávají nebo ne. Ty máš zřejmě geniální dítě, které ví i o Karibské krizi nebo masakru v My Lai.

A ty jsi zřejmě velice nedůtklivá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.3.19 17:01
@Anonymní píše:
@lucenka Hele, ty paní Chytrá. Učím přes 20 let a vím docela dobře, co dětí dávají nebo ne. Ty máš zřejmě geniální dítě, které ví i o Karibské krizi nebo masakru v My Lai.

tak zrovna o masakru v My Lai ví :D A ne nemám geniální dítě, je se s ním normálně bavíme a odpovídáme na otázky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 17:03
@Jahru píše:
Právě! A přitom novodobé dějiny jsou nesrovnatelně důležitější než Zlatá bula sicilská :zed:

Tak přesně toto napíše někdo, který toho moc o historii neví. Všechno má své příčiny i následky. Všechno souvisí se vším. I ta Zlatá bula sicilská. Bez ní by totiž naše historie vypadal jinak.
@Čičorečka Ano, možná jsem, ale @lucenka nenechá na českém školství nit suchou.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.3.19 17:05
@Anonymní píše:
Tak přesně toto napíše někdo, který toho moc o historii neví. Všechno má své příčiny i následky. Všechno souvisí se vším. I ta Zlatá bula sicilská. Bez ní by totiž naše historie vypadal jinak.
@Čičorečka Ano, možná jsem, ale @lucenka nenechá na českém školství nit suchou.

Kde teď kritizuju české školství? :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
37132
15.3.19 17:07

@Čičorečka tak ono záleží jak máte staré děti, novodobé dějiny se probírají až ve vyšších rocnikach a na střední, nejsem odborník, ale řekla bych že je to hlavně kuli tomu že tyhle záležitosti prostě obsahují mnohem víc informací, jmen, datumů atd a třeba tretak to tolik nepobere. Já jakože mám dějepis ráda a zajímá mě, ale přišlo mi snazší učit se o premyslovcich apod, kde bylo min informací a učitele to podávali třeba formou čtení pověstí než právě druhá světová, u té mám doted problém si zapamatovat některé události. Já sem určitě pro aby děti věděli oč jde, ale nevidím problém v tom že se v první třídě učí o dinosaurech a tyhle důležité a složitější věci se nechávají až do toho dozrajou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí