Deka z dětských oblečků

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6594
25.11.14 09:43

Deka z dětských oblečků

Holky, potřebuju poradit. Chtěla bych ušít deku, která bude z části i z dětských oblečků po malém. Nechci je prodávat ani vyhazovat, ale nechat si je takhle :-)

Napadá někoho, jak to udělat? Koupit deku a na ni to postupně obšívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
25.11.14 09:45

@SarkaLo klasický patchwork? :think: prostě střihat na kousky a cos z toho udělat.. otázka materiálu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
25.11.14 09:46

Udělala bych to jako Patchwork, pokud je nechceš nechat vcelku..
Z každého kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.11.14 09:46

Nene, vcelku ne - jen vždy kousky látek :-) z různých oblečků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.11.14 09:48

Náhodou návod někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.11.14 09:52

@SarkaLo odkaz
odkaz2
mrnkni, třeba se Ti něco zalíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.11.14 09:55

@SarkaLo Deka dobrý nápad. Jen aby k sobě seděl materilál. Mě zas napadlo ušít ze starých oblečků malé palčáky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.11.14 10:13

Jako patchwork, je ale třeba dát do kupy stejný materiál a pak ještě roztříhat na díly, které lze k sobě přišít :nevim:

nevim holka, jestli si na sebe nešiješ tak trochu bič :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.11.14 10:14

Holky, díky - super :-) Dodělám koberec z bambulí a hned se na to vrhnu :-) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2369
25.11.14 10:28

Mrkla bych pro inspiraci na Pinterest. Třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.11.14 10:56

Patchwork by asi šel, ale nakonec bych tu sešívanou vrstvu podšila/prošila nějakou látkou než by se to kompletovalo z výplní a další stranou? Nebo prostě vystříhat z oblečků nějaký tvary (kolečka, hvězdy cokoliv) a našít je na jinej kus látky a pak výplň a prošít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
25.11.14 11:01

Já jsem měla původně prošívanou deku - z jedné strany byla bavlněná, to jsem nechala, potom to silné bylo z několika vrstev vlyselínu (vůbec netuším, jestli to píšu správně, jsem nešvadlena) a potom jsem na tu horní vrstvu našívala různé materiály, ale já nemám ráda ty vzorné upravené a přesně vyměřené vzory, takže tohle je spíš punk patchwork. A mám to připravené jako hrací deku pro mimino. Ale je otázka jak silná deka to bude - jestli to chceš šít na stroji nebo v ruce. Jo a pozor dělala jsem dceři ještě jednu z jejích bavlněných trik - a čím kvalitnější triko, tím hůř se to šije - protože jak je ta bavlna hustá, hůř to budeš propichovat. jinak se mi ten nápad moc líbí, skoro chápu, že se tyhle deky kdysi dědily. :mavam: Taky si můžeš pomoci tak, že ty kousky předem obroubíš na stroji a pak je budeš našívat ručně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.11.14 12:05

Mám podobný úmysl, ale zatím jsem to vymyslela tak, že základ budou různé větší čtverce, které budou materiálově stejné (bavlněné plátno) a na ty čtverce našiju to oblečení. Teda ne celé kousky, ale části - třeba dcera měla oblíbené tričko na kterém byla vyšitá větší hvězda, tak tu hvězdu. Druhá měla tričko s kočkou, tak tam našiju tu kočičku. Zateplit a spodní vrstvu zase z nějakého bavlněného plátna (už ne čtverce).
Tak takhle jsem si to naplánovala, ale kdy se k tomu dostanu to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat