Deka z dětských oblečků
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Deka z dětských oblečků
Holky, potřebuju poradit. Chtěla bych ušít deku, která bude z části i z dětských oblečků po malém. Nechci je prodávat ani vyhazovat, ale nechat si je takhle ![]()
Napadá někoho, jak to udělat? Koupit deku a na ni to postupně obšívat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@SarkaLo klasický patchwork?
prostě střihat na kousky a cos z toho udělat.. otázka materiálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Udělala bych to jako Patchwork, pokud je nechceš nechat vcelku..
Z každého kousek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo Deka dobrý nápad. Jen aby k sobě seděl materilál. Mě zas napadlo ušít ze starých oblečků malé palčáky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako patchwork, je ale třeba dát do kupy stejný materiál a pak ještě roztříhat na díly, které lze k sobě přišít ![]()
nevim holka, jestli si na sebe nešiješ tak trochu bič ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky - super
Dodělám koberec z bambulí a hned se na to vrhnu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Patchwork by asi šel, ale nakonec bych tu sešívanou vrstvu podšila/prošila nějakou látkou než by se to kompletovalo z výplní a další stranou? Nebo prostě vystříhat z oblečků nějaký tvary (kolečka, hvězdy cokoliv) a našít je na jinej kus látky a pak výplň a prošít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla původně prošívanou deku - z jedné strany byla bavlněná, to jsem nechala, potom to silné bylo z několika vrstev vlyselínu (vůbec netuším, jestli to píšu správně, jsem nešvadlena) a potom jsem na tu horní vrstvu našívala různé materiály, ale já nemám ráda ty vzorné upravené a přesně vyměřené vzory, takže tohle je spíš punk patchwork. A mám to připravené jako hrací deku pro mimino. Ale je otázka jak silná deka to bude - jestli to chceš šít na stroji nebo v ruce. Jo a pozor dělala jsem dceři ještě jednu z jejích bavlněných trik - a čím kvalitnější triko, tím hůř se to šije - protože jak je ta bavlna hustá, hůř to budeš propichovat. jinak se mi ten nápad moc líbí, skoro chápu, že se tyhle deky kdysi dědily.
Taky si můžeš pomoci tak, že ty kousky předem obroubíš na stroji a pak je budeš našívat ručně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám podobný úmysl, ale zatím jsem to vymyslela tak, že základ budou různé větší čtverce, které budou materiálově stejné (bavlněné plátno) a na ty čtverce našiju to oblečení. Teda ne celé kousky, ale části - třeba dcera měla oblíbené tričko na kterém byla vyšitá větší hvězda, tak tu hvězdu. Druhá měla tričko s kočkou, tak tam našiju tu kočičku. Zateplit a spodní vrstvu zase z nějakého bavlněného plátna (už ne čtverce).
Tak takhle jsem si to naplánovala, ale kdy se k tomu dostanu to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit