Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny nadšence pro dekorování svých obydlí ![]()
Je tu spousta témat o zkrášlování, ale jak jsem je projížděla, jsou vždy zaměřená na jedno určité téma, nejčastěji samolepící dekorace, které jsou momentálně velkým hitem.
Jelikož se dekorováním a celkovým designem poměrně zabývám (nejen rekreačně), ráda probírám nejrůznější druhy dekorování, zkrášlování a doplňování místností, díky čemuž si člověk připadá doma skutečně Doma s velkým D.
Takže mě docela zajímá, čím rády/i krášlíte svůj příbytek vy?
A dáváte přednost masové výrobě, tedy to, co pořídíte společně se stovkami dalších ve velkoobchodech nebo máte raději soukromníky či malé šikuly, co vyrábí sami doma a prodávají po pár kouscích?
Já osobně mám raději originalitu a vědomí, že to co mám doma já, nemá kde kdo. Podobně jako jiné maminky jsem si našla zálibu hlavně v ozdobování zdí pomocí samolepících prvků, akorát nemám ráda ty umělohmotné či pěnové, které stačí trochu pokroutit či natrhnout a už nechtějí držet
a ani nefandím příliš samolepícím samolepkám, které sice na rovných a čistých zdech drží pěkně, ale po sloupnutí máte dole pomalu i omítku
Osobně jsem si zamilovala samolepící dekorace z překližky, znáte? Fungují v podstatě stejně jako ty pěnové, akorát to ani ti nejmenší nezničí jen tak, vydrží neskutečně dlouho a odstranění je chvilková záležitost beze stop. Jen není moc lidí, co by je vyráběli
A jinak fandím šitým doplňkům - ať už polštářky, závěsy, různé spády, deky, sedátka… a květiny. Říkejte si co chcete, ale kytka rozzáří každý prostor. Tedy pokud to není šereda umělá ![]()
Ahoj. Já ráda měním náladu bytu barvami. Základ mám spíš minimalistický, bílé zdi, šedá pohovka, žádné záclony. A do toho mě baví dát třeba třeba ostře červené polštáře, oranžovou vázu, citrónový ubrus. A mám ráda designový vtipný detaily - věšáčky ve tvaru figurek, zarážka do dveří jako kus sýra… blbosti. Ale lezou do peněz ![]()
@Babetta Tak to j ási zase potrpím na barevné zdi, ovšem je pravda, že jakmile to člověka omrzí, hůře se to mění
S bílými zdmi a neutrálním nábytkem to člověk může změnit kdykoliv jen díky barevným doplňkům. Ty mám také ráda
Celkem u mě boduje černo-bílá kombinace doplněná o výraznou barvičku a to je mi už jedno jakou. Podle nálady
Ale je pravda, že do peněz to leze dost ![]()
Ahoj, pekna diskuze, doufam ze dlouho vydrzi!
ja jak jsem doma tak nikdy nevim co by, siju bytovy doplnky, hracky i dekorace, pletu z papiru, lepim kde co kde kam, mame tu spoustu kytek (uz mi na ne muj drahy udelal dvoupatrovy dreveny vozicek
) jednu dobu me hrozne bralo i korakovani - doted k tomu obcas usedam.. jak budete mit nejaky super napad tak sem s nim! Urcite vyzkousim! ![]()
@Vend S tím musím souhlasit
V dnešní době jdou lidi spíše po cenách než originalitě, takže kvantita přebíjí kvalitu. Je to škoda, mě stále udivuje, že jeden chce mít to samé co druhý. To mi nevyhovuje a vždy se snažím přijít s něčím originálním ![]()
Ale vidíte, vy jste jedni z mála, kteří zrovna z překližky dekorace vyrábí. Děláte jen čistě výzdobu a dekorace nebo i hračky či doplňky? Doufám, že máte alespoň slušný odbyt na poměry, které panují v těhle odvětví a je dost lidí, co to dokáží ocenit ![]()
@Zuzee87 Stejná krevní skupina!
Také zkouším kde co, ale já jsem zase člověk, který je docela netrpělivý, pokud mu něco nejde od ruky, takže pokud mi něco trvá na můj vkus příliš dlouho se naučit, raději od toho uteču
Ale rovněž ráda šiju, ať už bytové doplňky nebo hračky, hrozně ráda si hraju se dřevem a malbami, akorát ty jsou docela nepraktické, když na to přijde
A celkově mě zajímají různé druhy. Momentálně jsem se přichomítla k jedné staré kreativní činnosti, kterou jsem se učila už jako malá. Jde o práci s novinami, sádrou a obvazy. Nevzpomenu si teď, jak se tomu přesně říká, ale dá se pomocí toho vytvořit třeba moc hezká váza nebo květináč, či cokoli jiného, když má člověk trochu fantazie a zručnosti ![]()
@Vend Nevím, co se tu bere jako reklama a co ne, ale já si to ráda omrknu. Zajímá mě, kdo všechno se tady tomu věnuje a docela mě i zajímá, jestli mají úspěch
Protože si myslím, že je velká škoda, když takovéhle skvělé věci nemají dostatečný odbyt a časem to třeba i tvůrce odradí.
Ja mam ruzne dekorace taky rada. Vloni jsem si treba vanocni delala hodne sama, od podzimu jsem susila a sbirala kde co. Podzimni je ted spis koupena. Se sitim bych moc rada zacala, ale jsem uplny amater, tak vaham, zda si prat k Vanocum stroj ci ne. Jo a kupuju v malych kvetinarstvich ci vytvarnych potrebach.
@little-foxi no neboj, jak mi neco nejakou chvili nejde tak to taky zahodim nekam hodne daleko a trva dloooouho nez to pak treba zkusim znova
![]()
a je z toho z te sadry hodne neporadku..? ![]()
@Gonyosoma urcite si stroj prej! Ja jsem ho dostala od pritele k narozeninam - letos v unoru, bylo to s dvoumesicnim predstihem jak jsem byla netrpeliva
nekupovali jsme zadne super delo s digitalnim programovanim ale takovy at to pochopim.. ma to x stehu, je to kvalitni stroj (janome) a staci mi to bohate.. a sestrenka treba sije na stroji z ikey a taky je spokojena! urcite jak zacnes a zacne ti to jit budes uz jen vymyslet dalsi a dalsi veci
![]()
Ahoj, já jsem také blázen do dekorování…já teda obvykle si to vymýšlím sama takže u mě co kus to originál, dneska mám třeba v plánu přitahat z venku listí a dělat z něho kytku, když to dobře dopadne, tak vyfotím a dám Ti sem obrázek
jestli chceš??? Jinak jsem stálý zákazník na www.ceske-tradice.cz ![]()
@Gonyosoma Souhlasím, šicí stroj se doma nikdy neztratí, i kdybys tomu nakonec nepropadla
Pro začátek bohatě stačí nějaký jednoduchý, levnější. Já si pořídila asi před třemi roky jeden za cca 3.000,– zvládá prošít i koženku a lehčí kůže, má 24 stehů, je kvalitní a šije krásně. Ke všemu má krásný design s barevnými motýly, taková úletovka
Jsem s ním spokojená, používala jsem ho i k profesionálnímu šití ve škole a je vhodný i pro úplné začátečníky. Takže když si vybereš nějaký jednoduší, nic tím nezkazíš a doma se ti oplatí, uvidíš ![]()
@Zuzee87 Tak já bych právě řekla, že nepořádek není skoro žádný
Když se do toho tedy nezačne angažovat má roční dcera
Jen nastříhané či namuchlané noviny, ovázat obvazem a potom už jen potřít rozdělanou sádrou v kelímku. Minimum špíny
Ale pro jistotu se vyplatí dát na stůl třeba igelit, pak se to jen stáhne a je uklizeno ![]()
@MarkétkaBeruška Taky mám dnes v plánu zajít se podívat do lesa, viděla bych to na nějaký dekorativní věnec na okno či dveře z listí a větývek, pokud něco pěkného najdeme
Fotku určitě dej, moc ráda se podívám na výtvor ![]()
@little-foxi bohužel fotku dodám až třejmě příští týden, vyrazila jsem a ani ne do 5 minut začlo pršet…a teď tady lije jako z konve ![]()
@MarkétkaBeruška Nápodobně
Tady celý den poprchává, jen co vylezeme ven. No k zlosti ![]()
@little-foxi paani.. musim zjistit jako co tu prodavaji sadru a asi pujdu na to ![]()
@MarkétkaBeruška @little-foxi nestezovat, nam od zitra zacina snezit… uz melo tedka od soboty, ale prijde to az v noci a zitra.. aspon to ted vsude hlasej.. zlaty dest, protoze jeste nemame prezuty auto.. jsem zvedava jak v tom pak budu do patku jezdit nez gumy vymenime… ![]()
jinak polystyrenovy venec mam nachystany na vanoce, ze bych do neho taky zkusila rychle nabrat nejaky listi jestli uz do zitra fakt nenapadne ![]()
@Zuzee87 tak já si teda nestěžuji, osobně mám sice sníh raději než déšť…
@MarkétkaBeruška
jo to ja taky, moc se mi libi kdyz chumeli a jsem moc rada jak tu napadne snih (i kdyz vim ze tu bude dalsiho pul roku
ale ted me to jeste desi protoze jeste nemame prezuto na zimni gumy a pesky je vsude daleko a potrebuju jezdit 35km ![]()
jinak se chystam k usiti slona.. tak uvidim snad si k tomu odpoledne uz konecne vlezu ![]()