Dělá se mu špatně :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.7.11 20:38

dělá se mu špatně :-(

Ahoj maminky,mám 6ti měsíčního syna který je od narození na UM a tak dávám příkrmy už od 4.měsíce. Vůbec mi nechce papat zeleninu,když mu jí dám do pusinky tak se mu strašně zvedá žaludek a chce se mu zvracet. Ovocné kaše a různé sladší pochoutky jedl až do ted na jedničku. Ted se mu ale zvedá žaludek i po tom :-( ,tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21184
3.7.11 21:07

Ahoj, nemůže mu vadit třeba konzistence?Moje malá to dělá, když jí dám něco, co je trošku hustší.Jinak jí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.7.11 21:10

malej se strašně dlouho nadavoval z jídla. Teď už jakš takš, ale i tak se někdy pozvrací. A kousky mimo jídelní židličku ho nadavují stále. Já bych asi tak na týden příkrmy vynechala a začala bych pak znova. Máte pořád hodně času. Honzík se pořádně najedl až tak v 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.11 21:20

Zkoušela jsem právě všelijaké konzistence :nevim: je pro mě hrozné,že at mu chci dát cokoliv tak už dopředu dělá že je mu špatně a to to ještě ani neochutnal. Snad jsem v něm nevybudovala nějaký odpor :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
3.7.11 21:23
popovicatka píše:
Zkoušela jsem právě všelijaké konzistence :nevim: je pro mě hrozné,že at mu chci dát cokoliv tak už dopředu dělá že je mu špatně a to to ještě ani neochutnal. Snad jsem v něm nevybudovala nějaký odpor :-(

Neboj se nic. Jak radí někdo předemnou - zkus příkrmy vynechat, nehroť to, na chvilku si dejte s nima pauzu. Existuje něco, co uvítá, nebo nadavuje na úplně všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.7.11 21:24
popovicatka píše:
Zkoušela jsem právě všelijaké konzistence :nevim: je pro mě hrozné,že at mu chci dát cokoliv tak už dopředu dělá že je mu špatně a to to ještě ani neochutnal. Snad jsem v něm nevybudovala nějaký odpor :-(

:think: tím spíš bych vyzkoušela fakt vysadit a za týden dva začít znova. Soucítím s tebou, měli jsme a máme to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.11 21:43

Chutná mu jen mlíčko a od nestlé mléko s kaší-sušenkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.11 21:45

Děkuju,nikomu to nepřeju,ale jsem ráda,že v tom nejsem sama :kytka: Doktorka mi právě říkala - Chce nechce,nesmíte ho nechat vybírat si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
3.7.11 21:54

U nás se zas nejí ovoce…vůbec mi ho nechce. Zkoušela jsem celý měsíc a prostě ne. Sní dvě lžičky a konec a přitom zeleninu jí nádherně. Takže jsem prostě vynechala a nedávám. Teď už dostane občas něco rovnou do ruky, ale to sní minimum.
Mně na to dr. zas řekla…sama ví, co chce…a ať jí to prostě nedávám a třeba za čas zkusím.
Je fakt, že s tou zeleninou je to horší :nevim: . A ovoce Ti jí?
Starší dcera jedla a jí všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.11 22:02

Včera jsem mu dávala banán a to bylo teda šílený,hned se mu zvedal žaludek. pak jsem mu ale dala přesnídávku a tu snědl,ale při prvních lžičkách sebou pěkně šil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
3.7.11 22:11

haha tak vidím svého syna …mám 7měsíční dvojky dcerka baští všechno s chutí Kubu se snažít krmit u něj je to s odporem :-) taky ho to nadavuje ale neco jěn chvíli zeleninu vubec nedává přitom ze začátku jí jedl po 3dnech úpřestal…banán nedává ..přesnídávky ano ale jen nějaké ale první lžičky bere s odporem .. jogurt jen nějaký a jen někdy dnes byla velká sláva snědl 1/2kelímku nejmenovaného celkem s chutí bez šklebu a nadavovaní..miluje kukuřičné křupky zbožnuje rohlík i chleba mu jede piškoty taky ale nejradši má mlíko…dej mu čas..mne takhle stávkoval druhorozený s jídlem a blbne občas doted ale pomalu vítězím prvorozená baštila a bouchá všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.11 22:21

No ty první lžičky to je šílený. Už sem si i říkala jestli nemůže mít něco se žaludkem. Připadám si kolikrát jak blázen,aby něco spapal tak u toho dělám opravdu šílenosti,jak kašpárek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.7.11 22:27

je to asi špatně, ale my se doteď najíme jenom s hračkou v ruce. Ale aspoň něco. Vy máte ještě fakt hodně času, neboj, však ono to přijde. Moje doktorka by ti v 6m měsících řekla, že s příkrmem není kam spěchat. je to ale na budku, když člověk kolem slyší maminy, jak jejich mimčo už sní celou skleničku apod. :zed: . Lepší netlačit, chvíli vynechat, nebo dát jen jednu lžičku než v něm vybudovat fakt odpor a averzi k jídlu. Ale vím, že je to fakt na nervy. Vydrž, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
3.7.11 23:29

A co kdybys zacala proste ovocem? Proste pridavat do oblibene kase po trosickach ovoce a pokud se mu neustale nadavuje tak opravdu mixovat. V tom bude asi ten problem, ale na kousky ho uc az tak kolem 9 mesice nejdriv. Zeleninu bych pak treba rovnou vyzkousela do kureciho vyvaru s kouskem masla, je to chutove dobre. Jinak se neboj, moje mladata taky nejdriv jedly, ze by zbouchaly vola a pak je to preslo, proste to ty prcky brzo omrzi a bohuzel doted vyzaduji u jidla hracku :zed: Budu ti drzet palce, at to se zdravym rozumem vydrzis a na doktorku se vyprdni a hlavne malemu nic nenut, klidne ted opravdu prejdi zpet na mliko a nabidni neco noveho az za 14 dni i mesic :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.4.13 09:25

Oživuji tuto diskusi. Můj syn (skoro 1rok) do teď krásně jedl, snědl vše co jsem mu dala, ale ted tak 5 dní špatně spí, měl i teplotu, tak bud rostou zuby nebo nachlazení (má malinko rýmu), ale už je bez teploty, u mudr. jsme nebyli. Najednou ho ze všeho navaluje na zvracení - at je to jogurt, přesnídávka, kaše nebo masozelenina. Dřív nebyl absolutně s ničím problém a ted najednou takhle reaguje. Nestalo se vám to také? Myslíte, že je to zubama-pokud mu opravdu rostou (koukám mu do pusy a žádný růst nevidím, možná má nateklé dásně, nevím, moc to nepoznám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí