Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malému budě pět měsíců, je plně kojen a od začátku kadí 1× maximálně 2× do týdne. Což je velice sympatické, ale nese to sebou i nepříjemnosti. Čím dýl nekadí, tím víc smrdí, když si prdne. A on prdí neustále. Čím je starší, tím samozřejmě smrdí víc. Je to cítit i z kočárku. Dneska jsem s ním byla v cukrárně a úplně jsem se styděla… Nikdo by snad ani nemohl věřit, že takhle smrdí to malé roztomilé miminko, které mám na klíně ![]()
Máte někdo podobnou zkušenost? Co s tím? To bych snad radši, aby kadil několikrát denně než tohle ![]()
Jarka K píše: …Co s tím? To bych snad radši, aby kadil několikrát denně než tohle
Podobnou zkušenost nemám, ale co třeba zkusit Lactobacilky? Já je dávám furt, preventivně…
Wiolla píše:Jarka K píše: …Co s tím? To bych snad radši, aby kadil několikrát denně než tohlePodobnou zkušenost nemám, ale co třeba zkusit Lactobacilky? Já je dávám furt, preventivně…
a po tom by měl kadit?
Jarka K píše:Wiolla píše:a po tom by měl kadit?Jarka K píše: …Co s tím? To bych snad radši, aby kadil několikrát denně než tohlePodobnou zkušenost nemám, ale co třeba zkusit Lactobacilky? Já je dávám furt, preventivně…
Upraví se mu střevní mikroflora, tím pádem i trávení a nebude třeba tolik cítit.
u nás přišla doba okolo 4-5 mes kdy malý začal takto smrdět právě z důvodu toho že kakal pouze 1× za cca 10dni., byl to děs, zkus laktobacilky nebo třeba i ředěné štávy např. Hipp švestková, měly by působit projímavě a pak by to nemuselo tolik zapáchat když to nebude tak dlouho ve střevech
merett píše:
u nás přišla doba okolo 4-5 mes kdy malý začal takto smrdět právě z důvodu toho že kakal pouze 1× za cca 10dni., byl to děs, zkus laktobacilky nebo třeba i ředěné štávy např. Hipp švestková, měly by působit projímavě a pak by to nemuselo tolik zapáchat když to nebude tak dlouho ve střevech
jj ten Hip mi doporučila lékárnice a po tom mi prosral dvě noci… jenže mi to přijde dost sladký a nechci mu to dávat pravidelně ![]()
tak já zkusim ty laktobacilky… díky za radu! Snad se zbavím smraďocha ![]()
Promiň, já vím, že je to psaný na vážno, ale mě to hrozně rozesmálo. Naše malá kadí pravidelně, ale zrovna dneska ne a prdy jí taky hrozně smrdí, tak vím, o čem mluvíš.
Jsou to smraďoši
![]()
Gina108 píše:Jarka K píše:Upraví se mu střevní mikroflora, tím pádem i trávení a nebude třeba tolik cítit.Wiolla píše:a po tom by měl kadit?Jarka K píše: …Co s tím? To bych snad radši, aby kadil několikrát denně než tohlePodobnou zkušenost nemám, ale co třeba zkusit Lactobacilky? Já je dávám furt, preventivně…
Tak tak, já to dávám ve snaze, aby kadil pravidelně a mělo to správnou konzistenci.
A zdravá střevní mikroflóra, to je půl zdraví… ![]()
Jarka K píše:merett píše:jj ten Hip mi doporučila lékárnice a po tom mi prosral dvě noci… jenže mi to přijde dost sladký a nechci mu to dávat pravidelně
tak já zkusim ty laktobacilky… díky za radu! Snad se zbavím smraďocha
Míša8808 píše:![]()
Promiň, já vím, že je to psaný na vážno, ale mě to hrozně rozesmálo. Naše malá kadí pravidelně, ale zrovna dneska ne a prdy jí taky hrozně smrdí, tak vím, o čem mluvíš.
Jsou to smraďoši
![]()
já se přidám, promin, ale řežu se tu v té představě, jak vane z kočárku…
promiň.
makina píše:Míša8808 píše:![]()
Jsou to smraďoši
![]()
![]()
![]()
promiň.
to nic! Já se tomu taky smála, dokud nezačalo přituhovat ![]()
merett píše:
Souhlas, kapky Bio Gaia, drahý, ale účiný a šťáva ze švestek od Hippu ho protáhne. Naše malá v určitém období, také kakala jen jednou za 10 i 14 dní, byl to hroznej pušinec, pak když to zní vylezlo, bylo to na plynovou masku
Počítej, že s příkrmama se to ještě zhorší, ta zelenina a hlavně maso smrdí ještě víc.
![]()
Jarka K píše:makina píše:to nic! Já se tomu taky smála, dokud nezačalo přituhovatMíša8808 píše:![]()
Jsou to smraďoši
![]()
![]()
![]()
promiň.
Pardon, omlouvám se, ale chechtám se tu jak kravka
Takhle jsem se dlouho nepobavila. Jinak dle zkušeností kamarádek bych taky doporučila laktobacily a Hipp švestkovou šťávu.
Já se taky omluvím,ale musím se smát při té představě s kočárkem
nechceš mi malýho někdy půjčit?Hodil by se do dlouhé fronty v marketu,hned by bylo méně lidí
fakt promiň ![]()
ale radím to samé,zkus ty lactobacílky anebo ten hipp-je vyráběn z bio ovoce,nejlepší kvality a malému neublíží
moje první dcerka na něm byla od tří měsíců,měla hroznou zácpu a taky se jí nic nestalo
ještě od hippu zkus hruškovou nebo meruňkovou šťávu,ty jsou i účinnější
hodně štěstí a masku sebou ![]()
petull.a1 píše:Jarka K píše:makina píše:to nic! Já se tomu taky smála, dokud nezačalo přituhovatMíša8808 píše:![]()
Jsou to smraďoši
![]()
![]()
![]()
promiň.
![]()
![]()
Pardon, omlouvám se, ale chechtám se tu jak kravka
Takhle jsem se dlouho nepobavila. Jinak dle zkušeností kamarádek bych taky doporučila laktobacily a Hipp švestkovou šťávu.
já taky,představuju si jak stojím s kočárkem ve frontě a najednou se z něj line zelený smrádek
je to životu nebezpečný ![]()