Lekavé miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2891
2.7.11 09:25

Lekavé miminko

Ahojky můj 4-měsíční klučina mi přijde nějak extrémě lekavej. Chápu, že se třeba lekne, když něco bouchne, ale včera tchýně zakašlala a on se lek a spustil šílenej hysterák, takhle jsem ho viděla poprvé, nebyl k utišení, utišil se až u prsa. Takhle ho to chytlo dvakrát. Podruhé fakt neívm čeho se lek. Ale on se občas lekne třeba i toho, že k němu přijdu a chci ho vzít do náruče. Může to mít nějakou spojitost s tím, že je narozený SC? 15. 7. jdeme na KO na neurologii, naše dr. tam posílá všechny miminka narozená SC, tak snad to bude v poho. Jen mě zajímalo, jeslti se vaše miminka taky tak všeho lekají.....jestli je to normální :nevim: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
2.7.11 09:27

jo a ještě jsem zapoměla, že třeba usne a najendou sebou trhne, vymrští ručičky, ale spí dál. A tohle udělá třeba i 3× - 4× než úplně usne a někdy ani neusne a je za 10 minut vzhůru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.11 09:29

Ahoj, druhý syn byl lekavý už v břiše, stačilo si hlasitěji prdnout :oops: a břicho nadskočilo, případně pak ještě dostalo škytavku :lol:

A zůstalo mu to i teď venku, starší včera kopnul do hračky, mladší byl u prsa, leknul se, pustil, stáhnul pusu do krabičky a začal hrozně ječet, docela trvalo, než se uklidnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
2.7.11 09:30

Na to trhání ze spánku bych doporučila pevně zavinout do zavinovačky. Je to tím, že rychle usíná, mně se to občas stane ještě teď :mrgreen:
A taky si vzpomínám, že se obě holky lekaly, začalo to okolo čtyř měsíců a trvalo to určitě několik měsíců, kolik už si přesně nepamatuju. Jedna je narozená SC a druhá přirozeně a obě byly stejné, tak bych v tom spojitost nehledala. Ta mladší nesnášela i šustění pytle na odpadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
2.7.11 09:33
Gladys píše:
Ahoj, druhý syn byl lekavý už v břiše, stačilo si hlasitěji prdnout :oops: a břicho nadskočilo, případně pak ještě dostalo škytavku :lol:

Tos mi připomněla, že když jsem čekala první, tak jsem v práci otevírala krabici s tonerem a tam byl takový pevný pásek z kartonu, který bylo potřeba odtrhnout a dělalo to docela rámus. Nikolka se v břiše lekla, nakopla mě, až jsem hekla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
2.7.11 09:35
Romik píše:
Na to trhání ze spánku bych doporučila pevně zavinout do zavinovačky. Je to tím, že rychle usíná, mně se to občas stane ještě teď :mrgreen:
A taky si vzpomínám, že se obě holky lekaly, začalo to okolo čtyř měsíců a trvalo to určitě několik měsíců, kolik už si přesně nepamatuju. Jedna je narozená SC a druhá přirozeně a obě byly stejné, tak bych v tom spojitost nehledala. Ta mladší nesnášela i šustění pytle na odpadky.

já ho zavinuju, ale jen na noc a to je fak, že je v klidu a spí krásně, ale když mu usne přes den třeba u prsa, tak ho jen položím do postýlky a někdy se právě takhle leká, není to teda každý den :lol: tak jsem ráda že v tom nejsem sama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
2.7.11 09:37
Romik píše:Nikolka se v břiše lekla, nakopla mě, až jsem hekla :mrgreen:
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
2.7.11 09:55

Moje malá 5M se také tak leká, když manžel třeba zaskmrká atd. Když byla menší začala strašně plakat, nyní už jen sebou celá cukne a je to lepší. Já bych se nebála, každé miminko se leká a může začít plakat, časem to bude lepší.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
2.7.11 10:03
Kacenka1987 píše:
Moje malá 5M se také tak leká, když manžel třeba zaskmrká atd. Když byla menší začala strašně plakat, nyní už jen sebou celá cukne a je to lepší. Já bych se nebála, každé miminko se leká a může začít plakat, časem to bude lepší.K.

Kačenko jen tak mimo téma: Máš nádhernou holčičku :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.7.11 10:09

Taky se nám mrně leká. Zakašlání obzvlášť:-) A když zrovna usíná, tak pak spustí řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.7.11 10:12

trhání sebou ze spánku je dle mě naprosto normální, mají to i dospělí i když ne v takové míře, přítel mě občas v noci omylem šťouchne do žeber.. :D Jinak malé jsou taky 4 měsíce a čeho se nejvíc leká je, když si přítel kýchne (ostatně, to se většinou leknu i já :D ), vždycky chudinka ztuhne, pár vteřin jí to šrotuje a pak spustí řev… ale naštěstí většinou stačí pochovat a opusinkovat.. paradoxně, když venku začne valit sbíječka, tak nezájem, spí dál :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
2.7.11 10:19
werryjane píše:
trhání sebou ze spánku je dle mě naprosto normální, mají to i dospělí i když ne v takové míře, přítel mě občas v noci omylem šťouchne do žeber.. :D Jinak malé jsou taky 4 měsíce a čeho se nejvíc leká je, když si přítel kýchne (ostatně, to se většinou leknu i já :D ), vždycky chudinka ztuhne, pár vteřin jí to šrotuje a pak spustí řev… ale naštěstí většinou stačí pochovat a opusinkovat.. paradoxně, když venku začne valit sbíječka, tak nezájem, spí dál :D..

no právě :nevim: byli jsme s malým na matějský v Praze a všude repráky, řev jak prase a on v kočárku chrněl jak zabitej. a pak doma stačí trochu zakašlat a je hotovej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.7.11 10:38

no, zřejmě to bude tím, že prostě na tý matějský apod. je furt jaksi hluk a cvrkot, zatímco doma je prostě ticho, klídeček a najednou zničehonic hlasitý nemonotónní zvuk, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
2.7.11 12:54

Já mám 2- letou dceru a dodnes se bojí nových zvuků. Už jako miminko se všeho lekala, přesně jak popisuješ, pšíknutí, zakašlání, teď si ani na vše nevzpomenu. Hned sebou trhla, rozhodila ruce, i v kočárku ze spánku, když se najelo na drncák, naprosto všechno. Dnes už se ani neleká, ale nových věcí a zvuků se bojí, když se s tim už pak seznámí tak už dobrý, ale to poprvé. Ani jsem ji tuhle radši nevzala do cirkusu, protože takové mrsknutí bičem, nevim nevim, asi by spustila hysterák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.7.11 21:03

Ahoj,mé malé je 8měsíců a je lekavá doteď.Jak už tady bylo řečeno,stačí když si v noci někdo prdne nebo přítel zachrápe a malá je hned vzhůru a ječí.Nevadí jí hlasité povídání když spinká,jen takovéhle nárazovité věci.Asi s tím SC nemá nic společného,jelikož jsem rodila normálně.Dokonce měla i donedávna ten reflex,jak rozhodí ručičky,když se lekne a to má prý vymizet kolem 4 měsíce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí