Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ráda bych se s vámi poradila, mám 3měsíční holčičku. Ted na poslední kontrole malá vážila 4 550g a má 62 cm. Doktorka říkala, že podle tabulek málo přibíráme a bylo by fajn přidat příkrm. Ale mě se do toho vůbec nechce, tak je prostě malá drobnější, neplače, je usměvavá. Kdyby byla hladová, tak by se přece pořád nesmála. Navíc jsme dostali váhu a musíme před a po kojení vážit a za dva dny má 4 800 g, to je prý taky málo, tak já už nevím? Jsem z toho akorát ve strese, že si říkám, že bych jí někdy i ten příkrm dala… ![]()
Dala bych na vlastní instinkt. Pokud vidím spokojený miminko, co přibírá jakž takž a neřve hlady, nedokrmovala bych. Citace z chytré knihy: 100 g za týden je nezbytný přírůstek, 200 g dobrá bilance.
Ty jsi mamka a určitě poznáš, jestli se tvoje miminko cítí dobře.
Klára + 3 apači
Prirustek 250g za dva dny mi prijde super!!!
Jinak k celkovemu posouzeni bychom potrebovaly vedet, za jak dlouho a o kolik Ti mala pribrala a vyrostla. Pripadne s jakymi mirami se narodila.
Malá se narodila s 3300 g, a 51 cm
domů jsme šli a měla 3000g
ve 2 týdnech 3 270 g a 53 cm
v 6 tt 3 930 g a 57 cm
a ted ve 3 měsících 4550 g na kontrole
jejda tyhle tabulkový doktory nemám ráda,já myslím že přibírá dobře,zkus to ještě bez příkrmu vydržet a vážit,
Vezmu jako příklad přibírání svých holčiček, obě jsou drobnější:
starší při porodu 2930 g, 48 cm
v 6 týdnech 4000 g, 58 cm
ve 3 měsících 4850 g, 60 cm
mladší při porodu 3070 g, 48 cm
v 6 týdnech 4300, 54 cm
ve 3 měsících 5312, 60 cm
„Orientačně má být první tři měsíce 150 - 250g na týden. Od tří do šesti měsíců to vychází na 125 - 150g týdně. Po šesti měsících se růst zpomaluje - a má to být 100g týdně.“
Takže ti přibírá, sice méně to je asi pravda
, ale přibírá a hlavně je spokojená.
Kdyby měla hlad, určitě by se ozvala. Asi bych to ještě nevzdávala.
A 250 g za 2 dny je fakt hodně.
Tak ať to zvládáte a dobře přibíráte. ![]()
Pravda, ted pribrala tak na hranici. Ale zas kdyz je spokojena, tak ji to asi staci. Jeste bych to zkusila bez prikrmu a uvidis.
Kamaradky holcicka taky pribirala hranicne a i pres natlak dr. prikrmy nezaradily. Kacka je proste drobnejsi a do dnes neni zadny velky jedlik(uz je skolacka). Jinak ale sikovna, spokojena a usmevava holcina ![]()
Drzim palec, at to zvladnete!!! ![]()
Děkuju
máme prostě drobečka, ani nemá být po kom tlusťoučká, oba jsme s manžou střízlíci. Ráda bych nepřikrmovala, jen mě štve, jak na nás doktorka tlačí, je to o nervy. Kdyby hodně plakala a byla nervozní tak ten příkrm dám, ale takto mi to přijde fakt zbytečný…
je to na tobě, já když začala přikrmovat protoze mi mala taky pribirala malo tak se mi pak mliko ztratilo do 3týdnů úplně. a i možná proto protoze malá pak uz asi nechtěla prso protoze ji to z flasky teklo líp. u prsa se vztekala skoro nic nevypila a mlíko pak zmizlo.ale je i hodně takových co přikrmujou a i kojí a vydrží jim to dlouho.