Jak prodloužit spánek miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
819
30.6.11 20:24

jak prodloužit spánek miminka

Chtěla jsem se zeptat jestli je vůbec nějaká možnost prodloužit noční spánek plně kojenýho miminka. Malýmu jsou 2. měsíce, večer usíná mezi osmou a devátou. V postýlce je vždycky v osm a usíná sám a budí se ve dvě někdy ve čtyři, občas se stane, že je vzhůru už ve 12,ale to málokdy. Když usne ve 4 tak je pak vzhůru kolem sedmý a pak už nezabere :nevim:
Přes den spí dohromady tak hodinku dopoledne a dvě odpoledne, dělá mu problém zabrat.
Zajímalo by mě jestli je možný nějak prodloužit jeho spánek od těch čtyř aby spal třeba do osmi nebo jestli si to upraví sám.
Vím,že můžu být ráda, že se budíme dvakrát za noc, a to taky jsem :huban: ale ráno jsem stejně rozlámaná a ta hodinka nebo dvě mi ještě chybí. Někde jsem četla, že se v noci mimča nemusí budit jenom hlady a může se podařit je ještě uspat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
30.6.11 20:28

A to si stěžuješ? :mrgreen: co já bych za to dala. Malej mi taky usíná kolem osmý a půlnoc je jeho maximum :mrgreen: někdy straší už i kolem půl desátý a jeho rekord byl 2:15, ale to usnul v devět :mrgreen: A to ho na noc ještě přikrmuju UM :roll: tak trochu doufám, že by mohli zabrat kašičky. Zítra mu budou 4 měsíce, tak uvidíme. Možná je po poradě s doktorkou zkusím, i když nevim nevim, protože jsem mu zkoušela dávat i extra mlíčko pro lepší zasycení a stejně to nepomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
30.6.11 20:29

jo a to je většinou vzůru už kolem pátý a nezabere. Leda že si hovezmu k sobě do postele. To pak třeba ještě chrníme tak do půl osmý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.11 20:37

Já to řeším pevným zavinutím a puštěným luxem, když nemůže zabrat, ale je mu teprve měsíc a spí poměrně dost, jen občas mu to nejde a vždycky v tu nejnevhodnější dobu.

Jinak noční kojení ze zvyku bývá, ale ve vašem případě fakt ne. Většina miminek i z nutričního hlediska potřebují noční kojení minimálně do spurtu ve 3m, samozřejmě jsou vyjímky, kdy spí celou noc od narození.

Ale popravdě, já bych do toho moc nešťourala, zkrátka choď spát s ním, lehni si přes den, když mimčo spí, ten noční spánek máte luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
30.6.11 20:38

néé já si nestěžuju, jsem ráda, že netrpíme na koliky a že krásně spinká tuk tuk tuk :hug:
ale potřebovala bych to prodloužit hlavně přes den to sám neusne, musim uhoupávat a půl hodka mu stačí a pak je uknouranej a v zavinovačce nechce být, hlavně už je na ní dlouhej a hned jak ho zabalim tak začne brečet

Příspěvek upraven 30.06.11 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
30.6.11 20:39

8-o 8-o
nas maly se budi co dve hodiny… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
30.6.11 20:46
smajlicek90 píše:
néé já si nestěžuju, jsem ráda, že netrpíme na koliky a že krásně spinká tuk tuk tuk :hug:
ale potřebovala bych to prodloužit hlavně přes den to sám neusne, musim uhoupávat a půl hodka mu stačí a pak je uknouranej a v zavinovačce nechce být, hlavně už je na ní dlouhej a hned jak ho zabalim tak začne brečetPříspěvek upraven 30.06.11 v 20:40

malej mi přes den taky nespí, dlouho vydrží v kočárku, i když teď už to taky není valný, ale pokud jsme doma, tak naspí přes den max. hodinku a o ještě jen když usne mě na rameni :mrgreen: jakmile ho chci položit do postýlky, tak sebou škubne a v tu chvíli má oči jak žárovky :mrgreen: :mrgreen:
Pokud už je na zavinovačku dlouhej, tak ho zkus zavinout do látkový plínky. My to takhle praktikujeme už od narození, protože když není zavinutej, máchá ručičkama a je neklidnej, takže těžko usíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.11 20:50
smajlicek90 píše:
ale potřebovala bych to prodloužit hlavně přes den to sám neusne, musim uhoupávat a půl hodka mu stačí a pak je uknouranej a v zavinovačce nechce být, hlavně už je na ní dlouhej a hned jak ho zabalim tak začne brečetPříspěvek upraven 30.06.11 v 20:40

Já ale nezavinuju do obyč zavinky, zavinuju do tetraplíny, ohnu jeden cíp, ten ohyb má za krkem, přitáhnu jednu ruku těsně k tělu, obmotám jedním bočním cípem a podložím pod zadek, to samé na druhé straně, dostanu housenku, buď dám prso, aby usnul nebo zapnu ten lux a dám dudlíček.
Je to Karpova metoda a funguje, jen se musí dítě zavinout fakt těsně, aby se z toho nevybouchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
30.6.11 20:53
Karp :-) A to zavinujes i v tech vedrech?
Gladys píše:
smajlicek90 píše:
Já ale nezavinuju do obyč zavinky, zavinuju do tetraplíny, ohnu jeden cíp, ten ohyb má za krkem, přitáhnu jednu ruku těsně k tělu, obmotám jedním bočním cípem a podložím pod zadek, to samé na druhé straně, dostanu housenku, buď dám prso, aby usnul nebo zapnu ten lux a dám dudlíček.
Je to Karpova metoda a funguje, jen se musí dítě zavinout fakt těsně, aby se z toho nevybouchalo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
30.6.11 20:55

já taky zavinuju, i když je takhle teplo, spíme s otevřenopu ventilačkou a malej má jen ramínkový bodýčko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
30.6.11 20:57
Pájinka25 píše:
já taky zavinuju, i když je takhle teplo, spíme s otevřenopu ventilačkou a malej má jen ramínkový bodýčko :palec:

ja prave zavinovat skrz to vedro prestala. Ma body a pytel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.11 21:01

kofolko, i ve vedrech. Spíme s otevřeným oknem, malej má na sobě jen tričko s krátkým. A ta tetraplína celkem dost větrá. Po vybalení má občas trochu zpocená záda, tak převlíknu triko a jedeme dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584
30.6.11 21:03
Gladys píše:
kofolko, i ve vedrech. Spíme s otevřeným oknem, malej má na sobě jen tričko s krátkým. A ta tetraplína celkem dost větrá. Po vybalení má občas trochu zpocená záda, tak převlíknu triko a jedeme dál.

ja to s tetra plinou nezkousela. Ted uz to asi nema smysl, ze? By koukal co to s nim delam.. :think: nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
30.6.11 21:06

mě teda dneska usnul při kojení a ani se neprobudil, když jsem ho nesla do postýlky, takže dnes je po dlouhé době nezavinutý, tak uvidíme :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
30.6.11 21:09
Já zavinuji do terra plenky má na sobě jen body s krátkým rukávem a ponožtičky, ještě se mi nestalo aby byl spocený.
kofolkaa. píše:
Gladys píše:
kofolko, i ve vedrech. Spíme s otevřeným oknem, malej má na sobě jen tričko s krátkým. A ta tetraplína celkem dost větrá. Po vybalení má občas trochu zpocená záda, tak převlíknu triko a jedeme dál.
ja to s tetra plinou nezkousela. Ted uz to asi nema smysl, ze? By koukal co to s nim delam.. :think: nebo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí