Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky přijde vám divné, že když mám malého v kočárku, kde je dostatečně chráně před sluncem korbou, že nemá na hlavě klobouček? Samozřejmě, že když ho vyndám a nesu na ruce, tak mu ho dám, ale v kočárku? Stejně se vrtí a má ho furt v očích, nebo mu jednoduše spadne
já jen, že nás včera tchýně zpražila, jakto, že nemá v kočárku klobouček, když svítí sluníčko. Já teda nevím, ale podle mě ta korba propustí míň slunce, než nějakej bavlněněj klobouček ![]()
Před třema rokama jsem tohle řešila s pediatrem. Mě zase sprdla cizí maminka, že má moje dítě sice klobouček, ale nezakrytý ouška
Takže dítě musí mít chráněnou hlavu před sluníčkem a je jedno, jestli kočárkem nebo kloboučkem! Ouška můžou být nezakrytý, nenafouká do nich ![]()
Ahoj,
já už kloboučky, šátečky, letní čepičky vzdala ![]()
Kačce v těhle teplech do kočárku nic nedávám a divné mi to nepřijde
Popř. přes korbu hodím plínku, aby tam nesvítilo a je to. Na tchýni se vykašli ![]()
U nás klobouk dávám, jenže já mám zvědavou devítiměsíční a rozhodně nemůžu mít zataženou boudu, to by se vztekla, že nic nevidí.
Svítí na něj sluníčko? Za sebe píšu, že když moje dítě má hlavu pod boudou a nesvítí na ni slunko a klobr sundá, že nenandávám. Ona mi ho navíc sundává kdykoli vlezeme do stínu.
Ywett to je drsný, ještě cizí
naše dítě si také klobouček neustále sundavá, dokonce se k ní i sem tam paprsek slunce dostane, ale žije a je v pořádku ![]()
V kočárku bych sluníčko taky vůbec neřešila
Dávám čepičku taky jen jak je malá vanku a nebo jak víc fouká
Přesně jak píšeš, kroutí se, vrtí…u když jí doma dávám takovou tu klasickou bavlněnou, s těmi dvěmi otvory vzady, kolikrát příjdu a ona čepku úplně za ušima, pomalu by se na ní oběsila
![]()
Naše malá se potí jako blázen, takže pokud není na sluníčku nebo ve větru, tak jí šáteček taky sundám
.
Já klobouček dávám, ale Ela už sedí. Dokud ležela, tak to nemělo smysl a stejně ho dávám, jenom tehdy, když nemám na kočárku clonu. Někdy je počasí naprd, že chvíli svítí a chvíli nesvítí, tak jí ho dávám, pokud je pod clonou tak ne. Clonu jsem koupila s UV 50, tak by to mělo stačit.
ja mam kloboucek s UV filtrem a kocarek taky, ale i tak mu ho dam, ale jen kdyz fakt prazi, staci ze se polozi a hned na nej sviti
Zasy ty přechytralý tchyně
to je fakt rasa ![]()
3měsíčnímu mimču jsem na hlavu v kočárku v létě fakt nic nestrkala
má přece boudu a lze ho před slunkem chránit dodatečně ještě plínkou nebo slunečníčkem. Něco jinýho je, když už pak sedí a vytahuje hlavičku ven ze stínu, nebo když je zima nebo fouká chladnější silnější vítr (bavlněnou čapku přes ouška). Nebo když jsem ho nesla na ruce nebo v nosítku - to bílej klobrc se zavazováním pod krkem vždy. Ale proč mu pařit vlásky zbytečně, žejo.
Jsem koupila za 125Kč koží klobouček v HMku a nic se mu nevyrovná - zakreje ouška, krk, obličej, je zavazovací, lehkej, bavlněnej, bílej … na léto ideálka a jedině doporučuju.
Když je teplo, čepičku ve stínu kočárku nemá. Na sluníčku nebo v chladnu ano.
jo ty mas tak maly mimco
to bych radsi pres kocar hodila plinu ![]()
Ahoj, taky malýmu do kočárku nedávám nic na hlavu. Ono to stejně nemá smysl. Neustále se vrtí a hned měl šátek v očích.
Koupila jsem na kočár clonu a je super. Krásně stíní a malý vidí, i když sedí. Takže nemusí mít na hlavě nic.
Do kočárku klobouček dávám, i když dcerka je ještě malinká. beru to jako ochranu proti ofouknutí a taky kolikrát stočím kočárek a neuvědomím si, že sluníčko jde z jiné strany, tak klobouček alespoň na chvilku chytne to sluníčko než předělám clonu…
Myslím si, že starší ročníky žijí v jistých zažitých bludech. Moje mamča mi vždycky řekne, jak to bylo za nich a nechá si vyprávět, jak se to dělá teď. Kolikrát je překvapená - třeba oni museli dávat po kojení na bříško, i na spaní na bříško - což teď je zase zakázané a proti blindění se dává na bok…nebo už od dvou měsíců se dávaly šťávy ovocné. Moje babička byla vykulená, že dceři nedávám žádný čaj ani vodu ani šťávu na žízeň - a když se mě zeptala, co jí teda dávám, tak jsem odpověděla, že prostě často kojím v těch vedrech…A byla jsem asi za blázna ![]()
Mojí malé bylo první léto 6m a v kočárku jsem jí nic nedávala mněla vždy strašně moc vlasů od narození a potila se takže bouda + stínítko další léto slunečník. Když jsem jí vyndala s kočárku nebo byla jen v nosítku tak to jsem klobouček dávala. Teď je jí 2,5r a je to dáma
bez klobouku nevyjde z bytu sundavám jí ho ve stínu pokud dovolí
klobouk ,čepici prostě chce a sama vyžaduje.