Lekavé miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
7.7.11 11:33

Ahoj,mému synovi jsou 4 měsíce a taky se strašně leká.Stačí aby do obýváku přišel pes a lehl si a malej se lekne a už neusne.Ve spánku sebou strašně mele a je hned vzhůru,ale od tý doby co jsem ho začala na půlku noci pokládat na bříško,tak spinká celou dobu hezky.Protože když má tiky nebo něco,tak ručičky má na madraci a cejtí se v bezpečí.Poradil nám to i doktor.Protože když jsem ho dala do zavinovačky,tak se z ní vždycky dostal.Vím,že se spaní na bříšku nedoporučuje,ale za nás nás musely pořád obracet na každou stranu,tudíž i na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
13.12.13 14:14

Ahoj nase mala se taky hodne lekala, ale ted v pul roce uz je to dobry. Byla taky rozena SC. Akorat to lekani pri usinani se ji ted nejak vratilo, kdyz byla malinka tak to bylo porad, ale pak to uplne preslo a ted posledni dva dny se ji to stava zase.. Ale jinak je urcite lekani normalni uplne vsechhno je pro ne nove a musej si na to zvyknout. Mala kkdyz nekdo psikne tak se jeste ted lekne akorat, ze uz nenastane plac, ale zachvat smichu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.12.13 20:34

Ahoj, malej (3 měsíce) se leká jen když je unavenej - stačí si kýchnout, vysmrkat, cokoliv a už hysterčí, ani u prsu se neutiší, max. v náručí, když ho kolíbám, pobrukuju mu (nahlas, aby mě slyšel) pořád tu samou říkanku, snažím se mu koukat do očí (jakmile je otevře, je napůl vyhráno :) ) a pak i občas usne :) Nebo se probudí úplně a jde spát až třeba za půl hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 18:55

Lekl se po vyjmutí že zavinovačky

Ahoj holky, asi potřebuju jen uklidnit. Možná je dotaz totálně debilní.
Dneska jsem poprvé zavinula syna, je mu 7 týdnu. Celý den nespal a toto úžasně zabralo. Protože už spal fakt dlouho a je horko, vzbudila jsem ho na kojení. Nakojila jsem a šla prebalit (vždy kadí při krmení). Jak jsem ho položila na přebalovák, začal se extrémně lekat - rozhazovat ručičky, plakat, vypadalo to jako nekonečný lekací záchvat :( Nikdy se tolik nelekal, je to jinak strašně pohodové a hodné miminko. Dost mě to vyděsilo.
Mohlo to zavinutí a náhlý pocit bezpečí, ze kterého jsem ho vyjmula, posílit ten lekací reflex? Po přebalení jsem ho zase zavinula a skoro okamžitě usnul. Není teda chyba zavinovat, že si na to zvyká a pak se bude víc lekat? Vím, že to zní divně… :think: Ale vyděsilo mě to. Dcera byla úplně jiná, zavinovacku nesnášela.
Máte někdo takovou zkušenost? Bude se teď nezavinuty lekat víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.8.18 18:58

@Anys29 jen ho zavinuj, hlavně, ze ho to uklidní. Kluci taky pak ruzne rozhazovali ruce a nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 19:06

@Tichošlápek Jenomže přece nemůže být zavinutý i po dobu bdění, je čilý, rád kope nozkama, přetáčí se na boky. Přečetla jsem si o epilepsii u miminek a totálně jsem se vystihovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
2.8.18 19:08

Hele a neusnul ti při kojení trochu? Jestli jo potom položení na přebalovák neprobudilo. Nebo možná jak byl vyhřátý ze zavinovačky a po kojení, tak se mu podložka mohla zdát studená. Každopádně bych zavinovala klidně dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
2.8.18 19:10

Já měla takhle malinké dítě zavinuté i během bdění. Ne celý den, pochopitelně. Ale když bezdůvodně řval nebo byl takový moc " vycukaný", tak jsem hodně vždycky na chvíli zavinula. Krásně se vždycky uklidnil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
2.8.18 19:15
@Anys29 píše:
@Tichošlápek Jenomže přece nemůže být zavinutý i po dobu bdění, je čilý, rád kope nozkama, přetáčí se na boky. Přečetla jsem si o epilepsii u miminek a totálně jsem se vystihovala :roll:

Asi ho to studilo a dráždila ho změna povrchu. Lekani je nezralost nervové soustavy. Až dozraje, lekat se přestane.
Pokud bude neklidný, klidně zavin i v bdělosti, staci ruce a nohama si může kopat jak chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 19:16

@Mala.ještěrka U kojení chrupkal, ale myslím, že byl vzbuzený, možná v polospanku, pravda. A vyhřátý byl určitě, i když mám jen lehkou zavinku. Jinak díky za reakci. Snad bude ok. Evidentně mu zavinovani dělá moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 19:21

@Helileli Nožičky nechávám volně i tak. Při usínání a spánku ho budí pohyby ručiček. Hlavně v posledních dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
2.8.18 19:57

A dělal to jako reakci na nějaký zvuk nebo podnět nebo samovolně? Tohle „lekání“ je normální a časem by mělo vymizet. Většinou se to děje, když se miminku najednou začnou uvolňovat svaly. Pokud to není několik záškubů za sebou, ale jednotlivě, tak to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 20:25

@Kristyna_ww Byly jednotlivé, ale bylo jich hodně za sebou, když jsem ho uklidnila, tak opět. Prostě to udělal, když jsem ho položila na ten přebalovák. Lekal se, rozhazoval ruce, pak se k tomu začal kolébat z boku na bok, to vyvolalo další stres. No prostě lekani jedno za druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
2.8.18 20:49

@Anys29 pokud to bude mít častěji, tak se zmiň doktorce. Ale u takového malého miminka je brzy na diagnózy. Většina těchto projevů vymizí kolem třetího měsíce. Podle toho co popisuješ, si myslím, že to byla jen reakce na uvolňování svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
2.8.18 20:53

@Kristyna_ww Dekuju. Takhle hodně to bylo poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí