Dělené směny - číšník, kuchař

Anonymní
14.2.13 10:56

Dělené směny - číšník, kuchař.

Našla jsem inzerát na práci v hotelu, jde o jedno místo kuchaře/ce a jedno místo číšníka/ce a píšou tam, že jde o dělené směny. Co si pod tím mám představit? Raději anonymně, když jsem tak hloupá a nevím to.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
14.2.13 12:07

Myslím si, že se jedná o místo, kdy třeba ráno půjdeš do kuchyně vařit a pak v poledne nebo večer na plac. Prostě odpracuješ část pracovní doby, třeba polovinu ráno a druhou polovinu pracovní doby třeba večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
14.2.13 12:09

To preci nejsi hloupa, ze to nevis.Ja nevim veci :mrgreen: Nicmene jsrm z oboru a vzdy jsrm delala kratky dlouhy tydem.Muzu vysvetlit, pokud nezmas tento zpusob. Anebo chteji delat 8 hodinove smeny. Tudiz adi ranni-odpoledni- popripadne nocni, kdyz se jedna o hotel.Jine vysvetleni me nenapada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 12:46
Krátký a dlouhý týden znám, ale ty dělený směny mě zmátly. Chodit dopoledne a pak večer je pěkně naprd, je to v jiném městě, takže ta možnost by pro mě tím padla.
@sara1000 píše:
To preci nejsi hloupa, ze to nevis.Ja nevim veci :mrgreen: Nicmene jsrm z oboru a vzdy jsrm delala kratky dlouhy tydem.Muzu vysvetlit, pokud nezmas tento zpusob. Anebo chteji delat 8 hodinove smeny. Tudiz adi ranni-odpoledni- popripadne nocni, kdyz se jedna o hotel.Jine vysvetleni me nenapada :-)
  • Citovat
  • Upravit
5635
14.2.13 12:49

Jako prijde mi pri nejmensim zvlastni, ze bys varila i obsluhovala pul na pul.Ale mozne to je. Kazdopadne kamaradka delala na hotelu cisnici, meli 24 hodinovy provoz. Takze delala ranni-odpoledni-nocni.Ale vzdy jen jedno z toho v jexen den. Nechodila treba na ranni, pak dom a zase na nocni. Jexen den mela nocni, druhy den odpolexni atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 12:51
@sara1000 píše:
Jako prijde mi pri nejmensim zvlastni, ze bys varila i obsluhovala pul na pul.Ale mozne to je. Kazdopadne kamaradka delala na hotelu cisnici, meli 24 hodinovy provoz. Takze delala ranni-odpoledni-nocni.Ale vzdy jen jedno z toho v jexen den. Nechodila treba na ranni, pak dom a zase na nocni. Jexen den mela nocni, druhy den odpolexni atd…

Asi jsem to blbě napsala, jsou to dvě místo, jedno je pro kuchaře a jedno pro číšníka, ale u obou jsou napsaný ty dělený služby. Já bych měla zájem o tu servírku, vařit neumím. :D

• Citovat
  • Upravit
19746
14.2.13 13:03

Dělená směna: Napadá mě jen to, že je ta daná směna rozdělena třeba na dvě části - část se odpracuje třeba ráno a část večer - třeba konkrétně v tom hotelu směnu na snídaně/večeře a přes den máš „volno“. K tomu by totiž třeba byli zaměstnanci další a ti by vyplňovali klasickou denní a tihle „dělení“ by je doplňovali a posilovali v době, kdy je zaměstnavatel potřebuje nejvíce.
Takže bys dělala třeba od 6-10hod. a pak třeba 17-22hod. v jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janninnnnka
25.2.13 14:15

Ju, myslím, že u servírky je docela běžná dělená směna - pracuje třeba od 11 do 14 hodin, to se vydávají obědy, pak má volno a zbytek směny nastoupí třeba v 19 hodin, to přicházejí hosté na večeři.

• Citovat
  • Upravit
970
25.2.13 14:30
Tak to je „super“ pracovní doba, to má rozcmrndanej celej den. :(
@Janninnnnka píše:
Ju, myslím, že u servírky je docela běžná dělená směna - pracuje třeba od 11 do 14 hodin, to se vydávají obědy, pak má volno a zbytek směny nastoupí třeba v 19 hodin, to přicházejí hosté na večeři.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
25.2.13 14:39

A není to jen v restauračním provozu
máma měla takhle dělené noční směny u dráhy - první část 18 až 23 a druhou část tuším 4 až 6
naštěstí bydlela blízko práce, takže spala doma, ale kolegyně nocovaly na provizorním lehátku na tajno v šatně, protože domů by to 1) nezvládly, nic nejezdilo 2)nemělo by to odpočinkový význam 3) prodražilo by se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kekssss
21.5.13 12:50

Rozdělená směna

Ahojky, jen pro ujasnění. V případě práci na dělenou směnu Vám náleží příspěvek ve výši 30% prům. hodinového výdělku za každou takto rozdělenou směnu (§ 130 ZP). Je to jakási kompenzace právě za to, že máte „rozcmrndaný“ den :-))) Rozdělenou směnou je směna, kdy jde o souvislé přerušení práce min. 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat