Firma je v prodeji, jsem těhotná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Těhotná a firma je v prodeji
Ahoj všichni, mám takový problém se kterým mi zatím nikdo nepomohl:/Pracuji jako servírka a mám smlouvu do konce června, a příští týden mám podepsat smlouvu s novou firmou která budovu přebírá (kupuje).A já ted jako čerstvě těhotná nevím jestli jít hned marodit a nebo to podepsat a jít potom, ale zase mám strach že budu muset třeba na vstupní prohlídku a nebo že mi jako těhotné nenabídnou žádnou smlouvu. Poraďte mi prosím někdo, všichni spíš říkají at jdu hned marodit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@michaelamiku pokud už máš za sebou zkušební dobu, tak tě jako těhotnou nesmí vyhodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už u té firmy pracuji skoro 3 roky, dávají nám pořád smlouvu bud na rok nebo na pul roku, už se to prodává strašně dlouho. A až ted je to definitivní..Tak nevím co dělat, abych něpřišla hlavně o peníze a mateřskou, nevyznám se v tom.Ani moji známí neví co mám ted v takové situaci dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I pokud bys šla na vstupní prohlídku, nikdo nemá právo zkoumat jestli jsi těhotná. smlouvu hezky podepiš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, sice nikdo nemá právo to zkoumat, ale běžné praktiky jsou i potvrzení od gynekologa.
Podívej, máš registarci na MMB? Napiš tady hance http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… ona je naprosto chodící encyklopedie, co se týče všech těhle dotazů, napiš ji zprávu, ona ti naprosto přesně poradí, co bude nejlepší a hlavně, na co máš nebo nemáš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé oni prodávají arsanu? No nekecej, v kolikátým jsi týdnu? Gratuluji ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje mamka která u té firmy co nás má kupovat pracuje už několik let, mi říkala, že když k nim nastupovala tak musela donést i potvrzení že není těhotná, tak to berou všechno do detailu :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jé oni prodávají arsanu? No nekecej, v kolikátým jsi týdnu? Gratuluji
A kdo mi to píše?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když od tebe nebudou chtít potvrzení od gynekologa (je pravda, že se to nesmí, ale víme své), tak tu smlouvu podepiš a až potom běž na neschopenku. Taky docela záleží, jestli tam budeš mít novou zkušební dobu. A když po tobě budou chtít potvrzení, tak si zajdi na gyndu, ať ti vypíšou neschopenku. To už sice samozřejmě nebudeš mít nárok na mateřskou, ale aspoň něco.
- Citovat
- Upravit
@RadkaCh proč by neměla nárok na mateřskou? Pokud bude dál zaměstnaná, i když na neschopence, mateřskou normálně dostane, do té rozhodné doby se počítá i nemocenská…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože když po ní budou chtít vyjádření o tom, že není těhotná, tak jí novou smlouvu samozřejmě nedají, takže by musela jít na neschopenku hned, jak povídala a to už by na ní nárok neměla.
- Citovat
- Upravit