Důchod z nízkého platu

Anonymní
11.2.13 14:15

Důchod z nízkého platu.

Nenalezla jsem vhodnější zařazení, ale protože můj dotaz souvisí se zaměstnáním, tak to snad projde. Ráda bych věděla, kolik bude budoucí důchod dnešních čtyřicátníků, tedy počítaný podle nových pravidel, pokud bude jejich mzda cca 10 000 Kč - 11 000 Kč hrubého. Vím, že se to vše může 100× změnit, takže spíš jen pro zajímavost. Někde jsem četla, že by důchod v budoucnu měl být přibližně 40% platu. Pokud čistého, tak to by byl opravdu důchod nějaký 3 500 Kč? Jasně, že existuje penzijní spoření, ale z takového platu je minimální šance něco naspořit. Tak jak to teda bude nebo spíš možná bude? Raději jako anonom.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
11.2.13 14:44

Ono se to jak píšeš, ještě 100× změní, ale pořád platí to, že na důchod si máš naspořit… Jo, z čeho - těžko říct… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Š. V.
11.2.13 15:07

Ono se to takhle moc říct nedá. záleží i na době pojištění a jaký bude průměrný plat v ČR.

PS: Hlavně se nenechte bez rozmyslu vlákat do druhého pilíře.

• Citovat
  • Upravit
29577
11.2.13 15:14

Holky nějak jsem nad tím přestala přemýšlet. Já to vidím, že pokud v práci nechcípnu, tak zavedou povinnou euthanasii pro ty, co nenaspořili a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.2.13 15:21
@berry4 píše:
Holky nějak jsem nad tím přestala přemýšlet. Já to vidím, že pokud v práci nechcípnu, tak zavedou povinnou euthanasii pro ty, co nenaspořili a bude.

Pracovala jsem v domově důchodců na ošetřovatelském úseku a nedovedu si ty 65-ti letý ošetřovatelky, jak se tahají s nepohyblivými skorovrstevníky. A takových profesí je hodně, který lidi nebudou moct vykonávat. Co s nima bude? To se budou všichni rekvalifikovat? Budou pro ně nová místa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
11.2.13 15:55

@aprazanda já v něm taky pracuji, připravji jim stravu. Nedovedu si to představit stejně, jako ty, jako plno zdravotních sester, jako plno prodavaček, jako jiné, co mají náročné práce a jsou nuceny pracovat o deset -, dvanáct let víc, než pracovaly naše babičky. Hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
11.2.13 16:03

No a ironie je, že např. právě tyhle ošetřovatelky nebo prodavačky mají nízký platy, takže si na důchod spoří asi těžko pokud vůbec. Ty si potom z toho důchodu nezaplatí ani ten pobyt domově důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat