Živnost na přítele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jestlize je eshop jen privydelek, neni potreba si platit zdravotni a socialni, to plati zamestnavatel. ucetnictvi ved co nejjednodussi, vic najdes na netu. hlavne ale pockej, zda to vubec bude vydelavat
jinak ja bych zadny byznys nenechala na partnera-kdyz je muj, tak na sebe
ale to byla poznamka od tematu. i mamaminka na MD muze mit ale eshop:-)jinak vsechny otazky ti odpovi zivn. odbor, ptej se ustne, bez nejakeho sloziteho dopisovani.pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam je potom důležitý fakt, zda e-shop bude hlavní či vedlejší činnost.„Vyplatí“se, aby to byla vedlejší činnost. Jen nevím, jakým výdělkem je to omezeno. Protože kdyby z podnikání měl víc peněz než z pracovního poměru, tak by to mohlo být naopak.
Pokud by to bylo jako vedlejší činnost-což zpočátku určitě-tak sociálku a zdravotku platí zaměstnavatel. A manžel si do března následujícího ruku nechá udělat daňové přiznání a doplatí si sociálku, zdravotku a daň. Nemusí platit zálohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
www.jakpodnikat.cz
Tam je všechno potřebné a krásně srozumitelně rozepsáno, co a jak… doporučuji pročíst…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle jsem uplný amatér, tak se obracím na Vás zkušenější pro radu.
S přítelem budem zakládat e-shop. Já jsem na rodičovské dovolené a přítel pracuje. Živnost bude psaná na něj. A teď co mě zajímá: Jak si vedete účetnictví? Nebo spíš co po mě budou chtít na FÚ? Něco jsem četla už na internetu, ale mám z toho už hlavu jak balón. A jak je to se sociálnim a zdravotnim? To mu bude dále platit zaměstnavatel?
V podstatě mě zajímá vše ohledně daní. Stránky, dodavatele už máme zařízený, ale v tomhle trochu plavem..