Volba povolání - test pro dospělé
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No a co je podle tebe dobrá práce?
Když víš, že se svým životopisem ji nenajdeš, tak asi nějakou představu máš, ne?
Máš VŠ, takže hezký start, najdi si něco, co tě nebude úplně odpuzovat a začni sbírat zkušenosti. Tím zjistíš nejlíp, co bys chtěla a nechtěla dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
procházím něčím podobným, akorát to co jsem vystudovala dělat momentálně nemohu kvůli dětem a rodinné situaci, je to dost časově náročné.
Takže se dávám jiným směrem ![]()
V pedagogicko-psycho. poradnách jsem se nechytala, dělají to prý jen pro děti.
Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš, pro mě je dobrá práce i taková, kde budu brát třeba i 10tis. ale budu se do ní těšit.
Kdybych měla sedět na úřadě a vydávat občanky, tak bych byla spokojená (neskákala bych radostí, ale bych bych spokojená), ale s vystudovanou chemií potravin mi ze všech administrativních pozic píšou, že hledají někoho alespoň s ekonomkou.
Jenže studovat kvůli tomu ekonomiku se mi opravdu nechce.
Když už mám dalších 5 let sedět ve škole, tak ať mě to ve výsledku baví a né se dřít, jako teď „zbytečně“.
- Citovat
- Upravit
Zkus to přes úřad práce. Vím, že to tam dělají pro děti, ale měli by podle mě i pro dospělé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se podívat po nějaké kariérní poradkyni
já k ní chodím a je to opravdu přínosné
a suprově si pokecáme ![]()
Chodím do takového poradenského centra, kde radí jak skloubit rodinu s prací, pořádají rekvalifikační kurzy, mají hlídání děti…
Zkus se podívat, jestli něco takového u vás není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capricorn Mohla bys mi napsat, jak se u takového poradenství pohybují ceny?
- Citovat
- Upravit
@Capricorn píše:
Tady to je zdarma, financuje to EU.
A prosím tě, není to třeba poradenské centrum s pobočkami v různých městech? Nemohla bys dát odkaz?
- Citovat
- Upravit
Nějaké takové poradenské centrum by mělo být při každém Úřadu práce a zdarma, takže bych se na Tvém místě obrátila tam. Nebo by měli mít aspoň kontakt, kdo by Ti s kariérním poradenstvím pomohl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy se zcela náhodou ocitneš třeba někde ve firmě, kde je více pracovních možností nebo kariérní postup třeba i na pozice, o kterých člověk nemá ani představu, že existují. Myslím, že je to o náhodě… Jinak studium ti chválím, ale VŠ máš a myslím, že se něco objeví i mimo tvůj obor. Je to o štěstí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidíš, mě se to nezdá úplně špatná kvalifikace, měla jsem po úvodním příspěvku pocit, že máš nějaký humanitní obor, tam se špatně hledá práce. S chemií potravin můžeš pracovat v laborce, v podstatě v jakémkoliv potravinářském podniku v provozu. Můžeš snad i do státní správy jako inspektor, ne? Nebo víš co, můžeš jít učit odborné předměty na SŠ, ale musela by sis dodělat ped. minumum. Nebo můžeš pokračovat na PhD. a dělat výzkum. Být Tebou nehledám rekvalifikaci, ale spíš různé možnosti uplatnění, myslím, že vzdělání máš dobrý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A prosím tě, není to třeba poradenské centrum s pobočkami v různých městech? Nemohla bys dát odkaz?
toto navštěvuji já http://www.centrum-kaspar.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevíte některá, zde existuje např. při Pedagogicko-psychologické poradně testování na volbu povolání pro dospělé? Vím, že pro deváťáky to je.
Je mi 26, mám vystudovanou střední i vysokou v oboru, který mě nebaví, nesnáším ho, není v něm uplatnění a rozhodně ho nechci dělat.
Od září chci začít studovat něco jiného… jenže nevím, co.
S tím, co mě baví si na chleba nevydělám a s tím, co mám v životopise dobrou práci nenajdu.
Ráda bych zkusila nějaký odborně sestavený test nebo to třeba probrat s odborníkem.
Budu ráda za vaše postřehy a zkušenosti.
PS: Nepište mi, prosím, že v mém věku bych měla vědět, co chci dělat, protože to opravdu nevím…