Volba povolání - test pro dospělé

Anonymní
7.2.13 19:29

Volba povolání - test pro dospělé

Ahoj, nevíte některá, zde existuje např. při Pedagogicko-psychologické poradně testování na volbu povolání pro dospělé? Vím, že pro deváťáky to je.

Je mi 26, mám vystudovanou střední i vysokou v oboru, který mě nebaví, nesnáším ho, není v něm uplatnění a rozhodně ho nechci dělat.
Od září chci začít studovat něco jiného… jenže nevím, co.
S tím, co mě baví si na chleba nevydělám a s tím, co mám v životopise dobrou práci nenajdu.

Ráda bych zkusila nějaký odborně sestavený test nebo to třeba probrat s odborníkem.

Budu ráda za vaše postřehy a zkušenosti.

PS: Nepište mi, prosím, že v mém věku bych měla vědět, co chci dělat, protože to opravdu nevím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
7.2.13 19:38

No a co je podle tebe dobrá práce? :) Když víš, že se svým životopisem ji nenajdeš, tak asi nějakou představu máš, ne?
Máš VŠ, takže hezký start, najdi si něco, co tě nebude úplně odpuzovat a začni sbírat zkušenosti. Tím zjistíš nejlíp, co bys chtěla a nechtěla dělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
7.2.13 19:41

Ahoj ;)
procházím něčím podobným, akorát to co jsem vystudovala dělat momentálně nemohu kvůli dětem a rodinné situaci, je to dost časově náročné.
Takže se dávám jiným směrem :)

V pedagogicko-psycho. poradnách jsem se nechytala, dělají to prý jen pro děti.
Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 19:44

Víš, pro mě je dobrá práce i taková, kde budu brát třeba i 10tis. ale budu se do ní těšit.
Kdybych měla sedět na úřadě a vydávat občanky, tak bych byla spokojená (neskákala bych radostí, ale bych bych spokojená), ale s vystudovanou chemií potravin mi ze všech administrativních pozic píšou, že hledají někoho alespoň s ekonomkou.
Jenže studovat kvůli tomu ekonomiku se mi opravdu nechce.
Když už mám dalších 5 let sedět ve škole, tak ať mě to ve výsledku baví a né se dřít, jako teď „zbytečně“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.13 19:44

@Capricorn Od Ostravy.

• Citovat
  • Upravit
71
7.2.13 19:49

Zkus to přes úřad práce. Vím, že to tam dělají pro děti, ale měli by podle mě i pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
7.2.13 19:50

Ahoj, zkus tohle http://www.job-tip.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
7.2.13 19:52

Zkus se podívat po nějaké kariérní poradkyni ;) já k ní chodím a je to opravdu přínosné ;) a suprově si pokecáme :lol:
Chodím do takového poradenského centra, kde radí jak skloubit rodinu s prací, pořádají rekvalifikační kurzy, mají hlídání děti…
Zkus se podívat, jestli něco takového u vás není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 20:10

@Capricorn Mohla bys mi napsat, jak se u takového poradenství pohybují ceny?

• Citovat
  • Upravit
7954
7.2.13 20:23

Tady to je zdarma, financuje to EU. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.13 20:26
@Capricorn píše:
Tady to je zdarma, financuje to EU. ;)

A prosím tě, není to třeba poradenské centrum s pobočkami v různých městech? Nemohla bys dát odkaz?

• Citovat
  • Upravit
842
7.2.13 20:35

Nějaké takové poradenské centrum by mělo být při každém Úřadu práce a zdarma, takže bych se na Tvém místě obrátila tam. Nebo by měli mít aspoň kontakt, kdo by Ti s kariérním poradenstvím pomohl. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jn
197
7.2.13 20:36

Někdy se zcela náhodou ocitneš třeba někde ve firmě, kde je více pracovních možností nebo kariérní postup třeba i na pozice, o kterých člověk nemá ani představu, že existují. Myslím, že je to o náhodě… Jinak studium ti chválím, ale VŠ máš a myslím, že se něco objeví i mimo tvůj obor. Je to o štěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
7.2.13 20:37

Vidíš, mě se to nezdá úplně špatná kvalifikace, měla jsem po úvodním příspěvku pocit, že máš nějaký humanitní obor, tam se špatně hledá práce. S chemií potravin můžeš pracovat v laborce, v podstatě v jakémkoliv potravinářském podniku v provozu. Můžeš snad i do státní správy jako inspektor, ne? Nebo víš co, můžeš jít učit odborné předměty na SŠ, ale musela by sis dodělat ped. minumum. Nebo můžeš pokračovat na PhD. a dělat výzkum. Být Tebou nehledám rekvalifikaci, ale spíš různé možnosti uplatnění, myslím, že vzdělání máš dobrý :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
7.2.13 21:12
@Anonymní píše:
A prosím tě, není to třeba poradenské centrum s pobočkami v různých městech? Nemohla bys dát odkaz?

toto navštěvuji já http://www.centrum-kaspar.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat